Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Eusebio Nickmans: “ 4 redenen om fiber te installeren”

Gepubliceerd op 10/12/2018 in Tech, tips & tricks

Eusebio Nickmans: “ 4 redenen om fiber te installeren”

Gebruik jij binnenkort virtual reality? Voor een spel van de nieuwste generatie of een bouwproject? Terwijl je ondertussen series en films in hd streamt, en online gamet op je tablet, smartphone of 4K-tv? Je internetverbinding moet steeds meer aankunnen. Daarvoor is fiber dé geschikte oplossing. Waarom zou je deze nieuwe technologie in huis halen? Wij vroegen het aan Eusebio Nickmans, directeur Fiber for Belgium bij Proximus.

Eusebio, wat doet Fiber for Belgium precies?

“Fiber for Belgium is het fiberproject van Proximus. Daarmee garanderen we de toekomst van ons netwerk én bieden we een antwoord op de toenemende behoefte aan internetconnectiviteit.

Maar fiber is nog niet overal beschikbaar toch?

“Dat klopt. Momenteel zijn we in een aantal grote steden – Antwerpen, Gent, Brussel, Namen, Charleroi, Hasselt en Roeselare – bezig met de uitrol. Volgend jaar start een nieuwe fase waarbij we nog meer steden aansluiten op het fibernetwerk.”

Dat gaat vast niet voor iedereen snel genoeg…

“Inderdaad, maar het is dan ook een gigantisch project. Wij brengen fiber niet enkel tot in de wijk of straat, maar trekken het ook tot in individuele huizen, appartementen en bedrijfsgebouwen. Dat wil zeggen dat je voor elk project met een groot aantal overheden, gemeenten, syndici, eigenaars, etc. moet spreken. We trachten ook steeds de hinder te vermijden door onze straatwerken te combineren met andere, geplande nutswerken. Dus qua planning is dat wel een hele klus.”

Je sprak over syndici. Zij zijn een belangrijke gesprekspartner voor jullie?

“Absoluut. Naast overheden zijn syndici ons eerste aanspreekpunt. Vooraleer de werken starten contacteren we hen al om studies van hun gebouwen uit te voeren en hun vragen te beantwoorden. Na die studie krijgen ze een gedetailleerd overzicht van wat een installatie voor hen inhoudt.”

Dat moet best een heel werk zijn, een heel gebouw bekabelen.

“Dat hangt van situatie tot situatie af, natuurlijk. We proberen in elk geval zoveel mogelijk via de gevel te bekabelen omdat dat het minst ingrijpend is. De meeste gebouwen beschikken ook over een technische ruimte waar wij het gros van de werken kunnen doen. Fiber tot in individuele appartementen of business units binnen brengen is dan relatief eenvoudig.
Hoedanook: we doen niets zonder overleg met de syndicus en eigenaars.”

Dan heb je fiber, wat dan?

“Wel, vanaf dan geniet je van alle voordelen van fiber. Dat is natuurlijk op de eerste plaats de snelheid. Basissnelheid is 200 Megabits-per-seconde (Mbps). Daarmee download je in een minuutje een film. Neem je Fiber Boost, dan verdubbelt die snelheid nog.

Bovendien is de reactiesnelheid 3 keer sneller dan met de bestaande netwerken. Dat is heel leuk voor gamers die geen ‘lag’ willen, maar is ook cruciaal wanneer je met bedrijfssystemen werkt die in real-time info moeten binnenhalen of versturen. Daarnaast is de kwaliteit van de verbinding optimaal, ongeacht hoeveel mensen tegelijk online zijn en wat ze doen. En, belangrijk voor eigenaars: een ultrasnelle fiberverbinding kan de waarde van je eigendom omhoogkrikken.”

Meer mogelijkheden, da’s ook duurder voor de gebruiker dan?

“Nee, toch niet. De prijzen van de Fiber-packs zijn in de meeste gevallen gelijk aan de huidige packs die we verkopen. Dat maakt de prijs-kwaliteitsverhouding van fiber natuurlijk bijzonder interessant.
Bovendien is de installatie gratis zolang de werken in jouw buurt aan de gang zijn.”

Meer weten?

Ben je syndicus en op zoek naar hoe je fiber installeert in je gebouw, lees dan zeker even ons interessante artikel over wat je als syndicus zou moeten weten i.v.m. fiber.
En surf zeker naar www.proximus.be/fiberinmijngebouw voor meer info.

Wil je meer algemene info of ben je huurder of koper? Surf naar www.proximus.be/fiber
 

Proximus Business

  

Blog topics

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar