Sluit jouw woning aan op fiber

We bereiden je gepersonaliseerde ervaring voor

Het is bijna klaar...

Kan ik fiber hebben?

Het internet van de toekomst is nu!

Proximus installeert fiber stap voor stap in België. Daardoor kun je een aantal sterke staaltjes genieten:

 • een stabiele verbinding zelfs wanneer iedereen online is
 • verbazingwekkende snelheden
 • een scherper beeld op al je schermen

10 Gbps fibertechnologie, het snelste internet van België

Met Ultra Fiber beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Namen, Gent en Luik

Dankzij deze nieuwe optie ben je op je tijd vooruit met:

 • het snelste internet van het land, aangedreven door 10 Gbps-technologie die snelheden tot 8,5 Gbps download en 1 Gbps upload biedt.
 • een ultrastabiele verbinding voor het hele gezin, op al je toestellen, overal bij je thuis.
 • De ultralage reactietijd geeft jou een voorsprong op je tegenstanders. Bovendien heb je maar enkele seconden nodig om je games te downloaden of bij te werken.

Ben je al Proximus-internetklant en wil je de Ultra Fiber-optie? Vul dit formulier in.

Ultrasnel en stabiel internet

Zelfs wanneer iedereen online is!

Met fiber geniet je van ultrastabiel internet en verbazingwekkende snelheden, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent.

Download de Lord of the Rings trilogie in HD (30 GB)

Ultra Fiber: met 10 Gbps technologie kun je de trilogie in 28,2 seconden downloaden.

Fiber: met een downloadsnelheid van 1 Gbps kun je de trilogie in 4 minuten downloaden.

Koper: met een downloadsnelheid van 100 Mbps kun je de trilogie in 40 minuten downloaden.

Deel een vakantiefotoalbum met je familie (10 GB)

Ultra Fiber: Met 10 Gbps technologie kun je je album in 1 minuut 20 seconden versturen.

Fiber: met een uploadsnelheid van 100 Mbps kun je je album in 13 minuten 20 seconden verzenden.

Koper: met een uploadsnelheid van 30 Mbps kun je je album in 44 minuten 27 seconden verzenden.

'Ik kan veel sneller werken. Tijdens meetings hoef ik niet meer te vragen wat er gezegd werd. De verbinding is heel stabiel, zonder haperingen.'

Martin, 28, Antwerpen

'Wow, wat een snelheid, wat een stabiliteit! Met fiber surfen we met ons vijven allemaal met dezelfde snelheid. Zelfs als mijn zoon met zijn vrienden aan het gamen is.'

Julie, 46, Luik

Ontdek Flex Fiber

Het pack op maat van elk gezinslid

Flex Fiber is…

 • een stabiel verbinding zelfs wanneer iedereen online is
 • een onbeperkt en supersnel internet
 • een onbeperkte toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal met My e-Press
 • supervoordelige mobiele abonnementen voor het hele gezin
 • een ongeëvenaarde Pickx TV-ervaring op al jouw schermen
Gratis installatie

Wist je dat?

De installatie van fiber bij je thuis volledig  is.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperkabel zal op termijn moeten worden vervangen. Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Hoe krijg ik fiber?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons glasvezelnetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Ontdek wat fiber is in een video.

Meer weten over dit nieuwe netwerk?

Je huidige kabel, die in koper is, binnenkort moet worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

 • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
 • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
 • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperkabel zal op termijn moeten worden vervangen. Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Alles over de installatie

Glasvezel is niet alleen sneller en stabieler dan traditionele koperkabel, maar ook milieuvriendelijker.

Het kan volledig in Europa worden geproduceerd en bestaat uit glas dat is gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Siliciumdioxide wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs water. De winning ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Bovendien verbruikt fiber 4x minder elektriciteit dan koper en laat de productie ervan een zeer kleine ecologische voetafdruk achter: 0,06 kg CO2 voor fiber tegenover 1000 kg voor 2 kg koperdraad (waarmee aansluitingen momenteel worden gerealiseerd).

Kiezen voor deze toekomstgerichte technologie is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat!

Bekijk een video waarom fiber goed is voor het milieu.

De installatie duurt 2 tot 4 uur, maar maak je geen zorgen, de verbinding wordt maar een paar minuten verbroken. Je kunt je activiteiten dus probleemloos voortzetten.

Voor nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen, die doorgaans al op ons glasvezelnetwerk zijn aangesloten, activeert de installateur alleen je diensten op het fibernetwerk, wat veel minder tijd kost.

Bekijk een video over hoe fiber bij je thuis wordt geïnstalleerd.

Alles over installatie

Alle veelgestelde vragen

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Snelheid van het vaste internet:

De werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen proximus.be/internetsnelheid.

Ultra Fiber:

Om te genieten van 10 Gbps fibertechnologie moet je je abonneren op de Ultra Fiber-optie. Dit is een betalende optie die € 30 /maand kost, bovenop de prijs van jouw Flex Fiber pack. Hiervoor heb je recht op een Internet Box+ en maximum 2 Wi-Fi Boosters+. De Boosters zijn altijd op aanvraag of op initiatief van de technieker.

De maximale bruikbare snelheid is tot 8,5 Gbps download en 1 Gbps upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen.

De maximale snelheid kan enkel bereikt worden met behulp van de volgende technologie:

 • Categorie 6A RJ45 netwerkkabels
 • 10 Gbps netwerkkaart of 10 Gbps Thunderbolt 3-adapter

Gratis installatie:

Installatie door een technicus, aangeboden bij elke activering van een Flex Fiber-pack. Kies je voor een ander Fiber-producten buiten een pack, bijvoorbeeld Internet Fiber, dan wordt voor een nieuwe installatie € 59 in rekening gebracht.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor ultrasnel en ultrastabiel internet, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden.

Downloadsnelheid
voor een bestand van 10 GB
Uploadsnelheid
voor een bestand van 10 GB
10 Gbps fibertechnologie 9,4s 1min20
Fiber 1 Gbps/100 Mbps 1min20 13min20
Koper 100 Mbps/30 Mbps 13min20 44min27

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft