Hoe verloopt de installatie van glasvezel?

4 eenvoudige installatie stappen

De technicus zorgt voor alles, jij hoeft niets te doen

  1. Nadat je een afspraak hebt gemaakt, komt er een technicus bij je langs. Er moet iemand (een meerderjarige) thuis zijn om de plaats van de kabel en de modem aan te wijzen. Dicht bij deze plaats moeten ook twee stopcontacten of een verdeelstekker aanwezig zijn. De installatie duurt tussen de twee en vier uur, maar de verbinding wordt slechts enkele minuten verbroken. Je kunt je activiteiten dus probleemloos voortzetten.

Alle details in een video

Het type installatie hangt af van het type woning: vrijstaand of halfvrijstaand huis? Appartementsgebouw met meer of minder dan vijf verdiepingen? Kies jouw type woning en kom te weten op welke manier fiber in jouw woning zal worden geïnstalleerd.

Ontdek de stappen voor het installeren van fiber in een vrijstaand huis met een ondergrondse verbinding.

Ontdek de stappen voor het installeren van fiber in een halfvrijstaande huis via aansluiting op de gevel.

Ontdek de stappen van het installeren van fiber in een appartement via aansluiting op de gevel.

Ontdek de stappen voor de installatie van fiber in een appartement vanuit de technische ruimte van het gebouw (in de kelder of op de begane grond).

Ontdek de stappen om fiber te installeren in een appartement vanaf de aansluitdoos op jouw verdieping.

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons glasvezelnetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Meer weten over dit nieuwe netwerk?

Je huidige kabel, die in koper is, binnenkort moet worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

  • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
  • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
  • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
  • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet straks sowieso vervangen worden door glasvezel. Fiber voorziet immers in de behoefte aan steeds meer connectiviteit. Het garandeert je betere prestaties, nu en in de toekomst.

Ja, je fiberaansluiting is volledig bij elke activering van een Fiber-pack, of je nu Proximus-klant bent of niet. In gemeenten waar Fiberklaar het glasvezelnetwerk aanlegt, verwijzen wij je ook naar hun voorwaarden (www.fiberklaar.be/aanpak). Kies je voor een ander fiberproduct, bijvoorbeeld enkel Internet Fiber, dan betaal je bij een nieuwe installatie € 59 aan installatiekosten.

De installatie duurt 2 tot 4 uur, maar maak je geen zorgen, de verbinding wordt maar een paar minuten verbroken. Je kunt je activiteiten dus probleemloos voortzetten.

Voor nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen, die doorgaans al op ons glasvezelnetwerk zijn aangesloten, activeert de installateur alleen je diensten op het fibernetwerk, wat veel minder tijd kost.

Wij bevestigen de afspraak altijd via e-mail. Om je afspraak achteraf te bekijken of te wijzigen, klik je op de persoonlijke link in deze e-mail. Afspraken kunnen echter alleen telefonisch worden geannuleerd via 0800 22 800.

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)