Hoe verloopt de installatie van glasvezel?

4 eenvoudige installatie stappen

Een technicus zorgt voor alles en jij hoeft er niks voor te doen

  1. Een technieker komt bij je thuis op de vooraf afgesproken datum. Zorg ervoor dat minstens één meerderjarige aanwezig is om aan te geven waar de glasvezelkabel en modem moeten komen. Er moeten wel twee stopcontacten of een verdeelstekker in de buurt voorzien zijn. De installatie duurt tussen 2 en 4 uur, maar de verbinding wordt slechts enkele minuten verbroken zodat je je activiteiten kan voortzetten.

Alle details in video

Het type installatie varieert naargelang het type woning: vrijstand huis of halfvrijstand huis ? Appartement meer of minder dan 5 verdiepingen ? Kies jouw type woning en zoek uit hoe de installatie van de vezel in jouw huis zal worden uitgevoerd.

Ontdek de stappen voor het installeren van fiber in een vrijstaand huis met een ondergrondse verbinding.

Ontdek de stappen voor het installeren van fiber in een halfvrijstaande huis via aansluiting op de gevel.

Ontdek de stappen van het installeren van fiber in een appartement via aansluiting op de gevel.

Ontdek de stappen voor de installatie van fiber in een appartement vanuit de technische ruimte van het gebouw (in de kelder of op de begane grond).

Ontdek de stappen om fiber te installeren in een appartement vanaf de aansluitdoos op jouw verdieping.

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus heel wat voordelen, waaronder een supersnelle en veel stabielere internetverbinding dan met traditionele koperkabels.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw woning, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

Dankzij glasvezel beschik je over een supersnelle en stabiele internetverbinding, een ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen en vooral: je bent klaar voor de toekomst:

  • Supersnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het uploaden en downloaden, streamen en gamen, ongeacht het aantal personen of toestellen dat tegelijk is aangesloten.
  • Ultralage latentie: als je online gamet, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenstanders een stap voor.
  • Het scherpste beeld op al je schermen: of het nu op je tv, tablet of smartphone is, met fiber ontgaat je geen enkel detail.
  • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in ons huis bedienen we via het internet. Fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet binnenkort sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Ja, jouw glasvezelverbinding is volledig gratis voor elke activering van een Fiber-pack. Als je kiest voor een ander fiberproduct zoals bijvoorbeeld een Internet Fiber alleen, worden € 59 installatiekosten aangerekend in geval van een nieuwe installatie.

De installatie duurt tussen de 2 en 4 uur, maar geen nood, de verbinding wordt slechts enkele minuten verbroken zodat je je activiteiten kan voortzetten.

De gemaakte afspraken worden altijd bevestigd via e-mail en kunnen later bekeken of gewijzigd worden via de persoonlijke link in de e-mail. Een afspraak annuleren kan enkel telefonisch op 0800 22 800.

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)