End-to-endfiber biedt jou de beste prestaties

Gepubliceerd op 14/02/2024 in Uit eerste hand

Momenteel wordt het fibernetwerk volop uitgerold in België. Maar weet je dat er twee manieren zijn om erop aangesloten te worden? Proximus rolt fiber uit tot bij je thuis en is daarmee de eerste Belgische operator die end-to-endfiber aanbiedt.

End-to-endfiber biedt jou de beste prestaties

Niet alle operatoren bieden dezelfde fiberaansluiting aan

Sommige operatoren, zoals VOO of Telenet, gebruiken glasvezelkabels op een deel van hun netwerk, maar voor het laatste stuk, de aansluiting in de woningen, wordt een klassieke coaxkabel geplaatst.

Proximus installeert echter fiber van a tot z, dat wil zeggen tot in de woning van zijn klanten. Dat maakt een groot verschil, omdat het een superkrachtige aansluiting mogelijk maakt qua snelheid en stabiliteit.

Ultrahoge snelheden

Zowel glasvezel als coax bieden snelle internettoegang, met downloadsnelheden tot 1 Gbps. Coax is zeker nog niet ten einde, maar het fibernetwerk van Proximus kent geen grenzen: het biedt ongelooflijke downloadsnelheden tot 8,5 Gbps en uploadsnelheden tot 1 Gbps. En dat is nog maar het begin!

Doordat fiber nog beter geschikt is voor modern internetgebruik, zal het de komende jaren steeds meer het verschil maken. Door fiber uit te rollen tot bij je thuis, kiest Proximus er dus voor om te investeren in je toekomst, in een technologie die goed is vandaag en voor de volgende zeventig jaar.

Stabiliteit en flexibiliteit

End-to-endfiber is niet alleen sneller, maar ook veel stabieler. Het maakt niet uit hoe ver de straatkast verwijderd is: voor end-to-endfiber maakt de aansluitingsafstand geen verschil en het heeft meer dan genoeg capaciteit om meerdere mensen en/of apparaten tegelijk op het netwerk aan te sluiten. Het heeft nergens last van. De kwaliteit van de verbinding blijft feilloos.

Perfect dus om te telewerken of online lessen te volgen, gegevens op te slaan in de cloud, foto's en video's te delen, Netflix te kijken en zelfs om online te gamen. En dat alles tegelijkertijd, zonder enige storing. Als gamer zul je zelfs voorsprong hebben op je tegenstanders!

Wie biedt end-to-endfiber aan?

Momenteel wordt end-to-endfiber uitgerold door Proximus, en door de netwerkbouwers Fiberklaar en Unifiber. Goed om te weten: het is een open netwerk, waarop andere operatoren hun diensten kunnen aanbieden1.

Volledig gratis installatie

Zodra fiber op je adres beschikbaar is, is de installatie ervan tot in je woning volledig gratis2. Je hoeft alleen maar het Flex Fiber-pack te kiezen dat het beste bij je past.

Kom ik al in aanmerking voor end-to-endfiber?

De afgelopen maanden is de uitrol in België versneld. Misschien is fiber al beschikbaar voor jou. Check je adres op proximus.be/fibercheck. Kom je nog niet in aanmerking, schrijf je dan in op onze ‘Fiber Alert’. We brengen je op de hoogte zodra deze beschikbaar is. Zo profiteer je ook van de gratis installatie2.

Team Proximus

Ons team houdt je op de hoogte over onze producten en diensten alsook over de laatste trends en innovaties.

Andere artikels van Team Proximus