Fiber tot in je woning komt naar Vilvoorde

Gepubliceerd op 21/05/2019 in Uit eerste hand

Fiber tot in je woning komt naar Vilvoorde

Fiber tot in de woning komt naar één van de belangrijkste Brusselse voorsteden: Vilvoorde. Op dit moment hebben reeds zes industriële zones en meer dan 600 nieuwbouwwoningen toegang tot dit netwerk van de toekomst. Nu starten we in de binnenstad en breiden zo verder uit naar de omliggende wijken. Op die manier is Proximus de eerste Belgische operator die fiber tot in de bestaande woningen brengt.

Fiber in Vilvoorde uitrollen doen we in verschillende fases. Als eerste is de omgeving van de Spiegelstraat en de Neerhofstraat aan de beurt. Daarna wordt er verder gewerkt, om de binnenstad en omliggende wijken van deze technologie van de toekomst te voorzien.

Goed om weten trouwens: je hoeft helemaal geen klant bij ons te zijn, om fiber tot in jouw woning gratis te laten installeren. Grijp dus deze kans om op de trein van de toekomst te springen.

Hoe gebeurt de installatie van fiber?

Waar we het verschil maken, is dat fiber voor 100% wordt binnengebracht tot in je woning. We vervangen de klassieke koperlijn volledig door een nieuwe fiberkabel. Daarbij gaan we niet voor het halve werk. Met fiber tot in de woning nemen we namelijk ook het gedeelte van aan de straatkast tot in je huis of appartement zelf onder handen.

Enkel in de straat fiber aanleggen zou zonde zijn. In dat geval zou je achteraf niet ten volle van je betere internetverbinding kunnen profiteren. Er ontstaat dan namelijk een soort van flessenhals bij de straatkast, waarbij alle data toch nog wordt vertraagd.

Omdat we elke woning apart van fiber voorzien, kan het nog even duren vooraleer jouw woning of zaak aan de beurt is. Passeren we bij jou? Dan brengen we je persoonlijk op de hoogte.

Wil je meer info over de werken in jouw straat? Bel ons gerust op het gratis telefoonnummer 080090048. Of stuur een mailtje naar fiber.vilvoorde@proximus.com.


Waarom is fiber tot in de woning zo interessant?

Je hebt het vast ook al gemerkt bij je thuis. We gebruiken de internetverbinding alsmaar meer. Vroeger was het eenvoudig: af en toe surfen met de pc. En dat was dat. Maar nu bingewatch jij bijvoorbeeld beneden een serie op Netflix, terwijl de dochter haar favoriete programma’s bekijkt op haar tablet, via een TV-app. En zoonlief boven online gamet. Daarnaast komen er constant nieuwe internet-toestellen bij. Denk maar aan de slimme thermostaat, slimme domotica, een smart speaker en andere handige hebbedingen.

Fiber is daarvoor de simpele oplossing. Daarmee blijf je ook in de toekomst zonder haperingen of vertragingen surfen, streamen en gamen. Iedereen kan online, zonder ook maar iets van ergerlijke problemen.

Zowel up- als downloaden gaat bovendien een pak sneller. In zowat een halve minuut haal je een film binnen, terwijl dat nu al snel drie minuten in beslag neemt.

Want vergis je niet: bandbreedte en snel internet wordt in de toekomst een absolute basisbehoefte. Iets dat we normaal vinden, zoals water en elektriciteit. Met fiber start de toekomst vandaag al in jouw huis.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics