Fiber tot in uw bedrijf

Al 1.000.000 huishoudens en bedrijven kunnen op fiber aangesloten worden!

De uitrol van fiber versnelt in België om u ongelooflijke prestaties te bieden:

  • Surf en deel bestanden 3 keer sneller
  • Uitzonderlijke kwaliteit videoconferenties
  • Sneller werken met applicaties

Neem contact met een plaatselijke expert op en bespreek de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten. Of controleer vandaag nog de beschikbaarheid van fiber in uw regio.

Surf tegen lichtsnelheid

Enterprise Pack Together

Internet via fiber, vaste en mobiele telefonie in één pack

FullFiber Extended

Zelfs tijdens een storing blijft uw internet beschikbaar

FiberMax

Snelheid en serviceniveaus afgestemd op uw behoeften

Wow, supersnel internet!

Geniet van snellere responstijden

Fiber
1 s

VDSL
5 s

Fiber
0,9 s

VDSL
2,5 s

Is fiber beschikbaar in uw buurt?

Klantenverhalen

Fiber is een plezier om mee te werken

AskQ, een juridische dienstverlener, startte zijn activiteiten op in maart 2021. Het koos meteen voor een hybride werkvorm, waarin cloud-technologie een belangrijke rol vervult.

Daarom is AskQ is één van de bedrijven die vandaag al aangesloten is op het fiber / glasvezelnetwerk van Proximus. De startup besliste om zelf geen servers te plaatsen. Voor de connectiviteit met haar cloudtoepassingen rekent ze dus op een robuuste en stabiele internetverbinding.

Brouwerij van Rochefort

De Brouwerij van Rochefort gebruikt fiber om de kwaliteit van haar trappistenbier te verhogen en haar productie vanop afstand aan te sturen. Ontdek hoe ze dat doen!

Fiber houdt A-Mode hip

De retail-business is zich volop voor nieuwe tijden aan het klaarmaken. Werken in de cloud is daar één onderdeel van, het opzetten van een eigen webshop hoort daar ook bij. De kledingwinkelketen A-Mode bewijst dat dit met fiber zeker mogelijk is.

Elke gebruiker krijgt gepast profiel

Van 3 vestigingen naar 2? Dat betekent minder werkplekken en meer telewerk. En dus meer toestellen, meer gebruikers en meer gebruikersprofielen. Verzekeraar P&V Groep stapte in Brussel over op een Hyperconnected Infrastructure om dat mogelijk te maken.

"Dankzij fiber draait het hele bedrijf vlotter"

Bedrijfsapplicaties die razendsnel reageren en de beschikbaarheid van realtime bewakingsbeelden: het zijn maar twee van de voordelen die Watertechniek Teunissen realiseerde met haar keuze voor fiber.

Watertechniek Theunissen

Hout en fiber gaan prima samen

Hoe zorgen we voor een stabiele en tegelijk ook performante verbinding tussen twee bedrijfsgebouwen? Met die vraag worstelde Houtshop Van der Gucht uit Temse. De nieuwe fiberverbinding bracht een oplossing.

Andere vragen?

Onze klantendienst beantwoordt al uw vragen:

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen. In tegenstelling tot de meeste operatoren installeert Proximus bovendien fiber tot in het hart van jouw woning of bedrijf. Zo krijg je de best mogelijke resultaten.

Vooraleer we uw gebouw op ons netwerk aansluiten komen we ter plaatse om in te schatten hoe we dit best doen en hoeveel dit kost. Wij maken een bestek en komen tussen in de kosten voor een bedrag van maximaal € 1.550. In de meeste gevallen betekent dit dat de aansluiting van uw gebouw op ons netwerk volledig gratis is. Mocht er toch een kost voor u zijn, heeft u altijd de mogelijkheid uw bestelling te annuleren. De tussenkomst van maximaal € 1.550 is geldig gedurende 3 maanden nadat u werd ingelicht over de mogelijkheden van fiberaansluiting. Voor meer informatie over de exacte voorwaarden van deze aanbieding kunt u contact opnemen met uw Customer Support Officer of bellen naar 0800 22 200.

U kunt alle diensten gebruiken die op dit ogenblik beschikbaar zijn op onze koperlijnen. Fiber is een toegangstechnologie voor onze volledige portfolio, spraak zowel als data, maar met een betere kwaliteit dankzij meer bandbreedte en minder latentie. Fiber is ideaal voor applicaties die veel bandbreedte nodig hebben, zoals videosamenwerking, cloudintegratie, Internet of Things, enz. Fiber is future-proef: u hoeft geen nieuwe investeringen te doen wanneer u meer bandbreedte nodig hebt. De capaciteit van de bestaande fiberverbinding kan gemakkelijk aangepast worden.

Proximus voorziet gratis alle apparatuur die nodig is voor het ontvangen van het fibersignaal, namelijk:

  • Het aansluitdoosje om de fiber in het gebouw te brengen (de ONTP).
  • Een optische modem (de ONT) die het lichtsignaal omzet naar een digitaal signaal.

Van daaruit kunt u een router aansluiten in functie van de oplossing die u hebt gekozen.

Ja, u kunt uw vaste IP-adres behouden.

Een andere vraag? We hebben zeker een antwoord voor u!

Alle veelgestelde vragen