Installatie van fiber op de gevel

Waarom installeren we fiber op de gevel?

Om grondwerken op de openbare weg te vermijden en zo de overlast voor de omwonenden te beperken.

We laten de glasvezelkabel discreet door de gevel van het gebouw lopen, op ladderhoogte (vb. in een voeg). Of als er al kabels van andere nutsmaatschappijen over de gevel lopen, voegen we onze fiberkabel hieraan toe. Wij installeren een verdeelkast per 4 appartementen, voor gebouwen met maximaal 5 verdiepingen. In grotere gebouwen kunnen we ook eerst fiber via de gevel binnenbrengen in de technische ruimte om van daaruit te vertrekken naar de verschillende wooneenheden. Vanuit dit distributiepunt wordt er een klein kabeltje aangelegd wanneer een bewoner fiberdiensten aanvraagt.

Rust je woning of zaak uit met fiber

Wij zijn bezig met werken om alle straten in je buurt te voorzien van een supersnel fibernetwerk. Dit zal gebeuren in verschillende fases.

Andere vragen?

Onze klantendienst beantwoordt al je vragen:

Neen, de plaatsing van de galsvezelkabel is helemaal gratis tijdens de werken. Bovendien hoef je trouwens niet eens aanwezig te zijn tijdens de installatie en er is geen enkele verplichting om een fiberabonnement af te nemen.

Neen hoor. Wij werken steeds met een hoogtewerker.

Jawel, je kan ze zonder problemen overschilderen.

Merk je iets van beschadiging? Neem dan meteen contact op met ons. Om dit te doen, bel ons op 0800 22 800 of bezoek een Proximus Shop in je buurt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat schade door weersomstandigheden of externe factoren buiten jouw verantwoordelijkheid valt.

Een andere vraag? We hebben zeker een antwoord voor jou!

Alle veelgestelde vragen

Wil je meer weten over fiber?

Klantendienst

Fiber evenementen