Veelgestelde vragen over Fiber voor jouw zaak

  Algemeen

  Fiber is de technologie van de toekomst en maakt gebruik van licht om signalen te transporteren. Het is dus een pak sneller dan de traditionele koperkabels. Dankzij fiber beschik je over een ultrasnelle internetverbinding, zonder kwaliteitsverlies, en dat ongeacht het aantal mensen of toestellen dat tegelijkertijd surft.

  Het Proximus-netwerk is fiber aan de straat, maar wat we nu brengen is glasvezel van de straat naar de binnenkant van uw bedrijf, om de best mogelijke prestaties te garanderen, in tegenstelling tot de meeste andere operatoren.

  Met fiber profiteer je van een supersnel, stabiel en betrouwbaar internet, een scherpste beeld op al je schermen en bovenal ben je klaar voor de toekomst!

  • Supersnel internet: sneller dan ooit surfen en bestanden delen met collega’s en klanten. In een fiberzaak wordt je geduld niet langer op de proef gesteld
  • Stabiel en betrouwbaar internet: een groot bestand up of downloaden, in een fiberzaak kan dit zonder onderbrekingen, zelf als iedereen tegelijk online is
  • Het scherpste beeld op al je schermen: of je nu kijkt op televisie, je tablet of je smartphone, in een fiberzaak zie je alles in de beste beeldkwaliteit
  • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in onze zaak bedienen we via het internet. Een fiberzaak kan deze evolutie moeiteloos aan.

  Op lange termijn zal dit nieuwe netwerk ons traditionele kopernetwerk vervangen. Meer info op www.proximus.be/nouveaureseau.

  Eerst, bekijk of fiber beschikbaar is voor je zaak.

  • Indien dit het geval is, zul je uitgenodigd worden om je aansluiting op ons fibernetwerk aan te vragen en je producten te bestellen. Zodra er een afspraak is gemaakt, komt een van onze technici op de afgesproken dag naar uw bedrijf om de fiberverdeeldoos te installeren en uw producten te activeren. Houd er rekening mee dat een stopcontact in de buurt van de doos nodig is. Volg de instructies op onze website en maak een afspraak.
  • Is voor je zaak nog geen fiber beschikbaar, maar heeft Proximus de aanleg daarvan wel gepland? Vul dan het formulier in zodat een van onze medewerkers zo snel mogelijk telefonisch contact met je opneemt.
  • Aangezien we fiber in verschillende fasen inzetten, kan het zijn dat uw bedrijf zich bevindt in een gebied waar nog geen werkzaamheden zijn gepland of in een gebied waar we fiber om technische of administratieve redenen niet kunnen installeren. In dit geval wordt er echter pas contact met u opgenomen wanneer fiber beschikbaar is voor uw adres. In de tussentijd kunt u uiteraard uw huidige Proximus-producten blijven gebruiken tot fiber beschikbaar is voor uw bedrijf.

  Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit per seconde. Eén gigabit is 1000 megabit ... heel snel dus!

  Wanneer Proximus een snelheid aangeeft, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 350 Mbps wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 350 megabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een film met een volume van 1,5 gigabit in slechts 12 seconden, terwijl je bij een traditionele snelheid (70 Mbps) bijna 3 minuten nodig hebt.

  Installatie

  Straat voor straat, we leggen onze fiberkabel bij u in de buurt. Om de installatie tot aan uw bedrijf toe te laten is voorbereidend werk nodig: graaf- of gevelwerk. Wij doen er alles aan om het ongemak tot een minimum te beperken en houden u altijd op de hoogte van de deadlines.

  Meer info over de installatie van fiber op gevel

  Als de werkzaamheden in uw straat zijn afgerond en u uw Fiber Pack heeft gekozen, komt de fiberkabel discreet bij uw bedrijf aan. Er wordt dan contact met u opgenomen voor de installatie van de fiberaansluitdoos en de activering van uw producten.

  Ja, de aansluiting op fiber is gratis voor in aanmerking komende adressen binnen 3 maanden na de eerste melding van de aankomst van fiber, voor elke activatie van een fiberproduct. In de bedrijvenparken wordt ook aansluiting aangeboden, maar tot een maximum bedrag van € 1.550 voor installatiekosten, - excl. Btw per klant. Er wordt een bestek gemaakt voor elk bedrag hoger dan € 1.550 en u bent al dan niet vrij om te accepteren.

  De gemaakte afspraken worden altijd bevestigd of via e-mail en kunnen later bekeken of gewijzigd worden via de persoonlijke link in de e-mail. Een afspraak annuleren kan enkel telefonisch op 0800 22 500.

  Het Alarmsysteem:
  Dat hangt af van de manier waarop je alarmsysteem aangesloten is:

  • Via wifi: geen probleem, maar je installateur zal je terminal opnieuw moeten configureren.
  • Op je internetlijn, mobiele netwerk of op een aparte analoge lijn: je hoeft niets te doen.
  • Op dezelfde analoge lijn waarmee je ook belt (in je Pack): dan raden we je aan een backup-batterij te kiezen voor je modem zodat deze blijft werken in het geval van een stroomstoring.

  Werkt je alarmsysteem bovendien via een meldcentrale? Dan adviseren we je om je installateur te contacteren voor een controle van de nieuwe installatie.

  De betaalterminal:
  Recente betaalterminals (wifi, IP, mobiel) werken op fiber connectiviteit. Enkel oude PSTN-terminals moeten verder worden onderzocht.

  De telefooncentrale:
  Het antwoord hangt af van de huidige technologie van de telefooncentrale: 

  • Een gecertificeerde IP -telefooncentrale werkt naadloos op koper- en op fiber-IP-connectiviteit. U hoeft dus niets te doen.
  • Een niet-gecertificeerde IP-telefooncentrale (ISDN) : je hebt de keuze:
   • Ofwel behoudt u uw telefooncentrale (niet IP), u heeft dan een box nodig om het IP-signaal om te zetten in een ISDN-signaal "Bizz IP Box ISDN" (6,5 € / maand)
   • Ofwel migreert u uw centrale naar een nieuwe Proximus IP-centrale (met een "Bizz IP Box Other party" -box (6,5 € / maand) als uw centrale geen Proximus-centrale is).

  Nieuwbouw

  Indien je nieuw gebouw voor je zaak gebouwd wordt door een bouwpromotor en er op het ogenblik van de werken fiber beschikbaar is voor je gebouw, vraagt de bouwpromotor de fiberaansluiting aan. Bij je verhuis hoef je dan enkel nog je fiberproducten te bestellen en een afspraak te maken met een van onze technici voor installatie.

  Hoe doe je dat? Controleer of fiber beschikbaar is voor uw adres. Volg dan gewoon de verschillende stappen die u worden voorgesteld.

  Indien je echter bouwt met een architect, bekijk of er fiber beschikbaar is voor je gebouw. Indien dit het geval is, vergeet dan niet te vragen om uw nieuwe pand aan te sluiten op ons fibernetwerk voordat u uw fiberproducten bestelt en verder gaat met de installatie ervan.

  Ben je al klaar? Bestel vervolgens uw fiber producten direct online en maak een afspraak met een van onze technici voor de installatie van de aansluitingspunt.
   

  Beschikbaarheid

  Via onze adreschecker kan je bekijken of je fiber tot in je zaak kan krijgen. We rollen fiber uit in verschillende fases, dus het kan zijn dat je adres (nog) niet in de zone ligt waar we vandaag fiber voorzien. Het is ook mogelijk dat je zaak wel in een fiberzone ligt maar waar we omwille van technische of administratieve redenen (bv. Geen toelating van de syndic, vergunning, enz.) geen fiber tot bij je zaak kunnen uitrollen.

  Controleer of fiber beschikbaar is voor uw adres

  Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brussel-Anspach, Chapelle-lez-Herlaimont, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, La Louvière, Leuven, Luik, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Mons, Namen, Oostende, Roeselare, Schaerbeek, Seraing, Sint- Gillis, Sint Niklaas, Strombeek-Bever, Ukkel, Vilvoorde en Zinnik

  Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

  Komt er fiber naar mijn stad?

  Afspraak

  Beschikbaarheid

  Voordelen

  Installatie

  Nieuwbouw

  Snelheid

  Wat is fiber?

  Kom langs, we geven graag meer info

  Hulp nodig?

  Vragen over ons aanbod?

  Een expert staat voor u klaar