Sluit jouw zaak aan op fiber

I’ve got the fiber

Proximus installeert end-to-end fiber, tot in het hart van jouw zaak. Dit maakt het verschil in prestaties en garandeert je een ultrasnelle en stabiele verbinding.

Vlotjes gigabites downloaden en exporteren, van thuis uit je hele team coördineren, of online videos monteren: met fiber zijn de mogelijkheden onbeperkt!

Ontdek alle voordelen van deze technologie van de toekomst.

De 3 voordelen van fiber

Supersnel internet

Ongeëvenaarde snelheden zodat je in een mum van tijd documenten, foto's, of andere grote bestanden kan downloaden en uploaden.

Ultra-stabiele verbinding

Een straffe verbinding op al jouw apparaten, overal in jouw zaak.

Ultralage latency

Vliegensvlugge reactietijd zonder vertraging of onderbreking om een vloeiende verbinding te garanderen.

Al onze packs verkrijgbaar met fiber

Stel jouw pack samen volgens jouw behoeften:

 • Een ongeëvenaarde fiber internetervaring op jouw maat
 • Zoveel mobiele abonnementen als je wilt, tegen een voordelige prijs
 • Je exclusieve klantendienst, met een expert die jouw vraag van A tot Z volgt
 • Een hoogwaardige Pickx TV-ervaring op al jouw schermen

Gratis installatie

Ontdek Business Flex Fiber

Een flexibel pack voor je zaak

Business Flex Fiber is…

 • Onbeperkt en supersnel internet, aangepast aan jouw behoeften
 • Stabiele internetverbinding, zonder onderbrekingen
 • Je exclusieve klantendienst, met een Business Expert die jouw vraag van A tot Z volgt
 • Zoveel mobiele abonnementen als je wilt, tegen een voordelige prijs

Meer dan 10 werknemers?

Enterprise Pack Together Fiber is hét pack op maat van jouw kmo.

Gratis installatie

Gratis installatie

Een technieker zal  glasvezel komen installeren in jouw zaak.

Ultrasnel en stabiel internet

Zelfs wanneer iedereen online is

Download jouw bouwplannen
(30GB)

Deel foto’s met jouw collega’s
(10 GB)

Hoe krijg ik fiber?

 1. Aangezien fiber per wijk en per straat wordt uitgerold, moet je nu controleren of er op je adres al fiber beschikbaar is. Als dat het geval is, dan word je uitgenodigd om gebruik te maken van de glasvezeltechnologie.

  Als fiber nog niet beschikbaar is voor jouw zaak, aarzel dan niet om ons formulier in te vullen om op de hoogte te worden gebracht zodra het beschikbaar is.

  Kan ik fiber hebben?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus heel wat voordelen, waaronder een supersnelle en veel stabielere internetverbinding dan met traditionele koperkabels.

Het netwerk wordt gemoderniseerd door de koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeren we fiber tot in het hart van jouw zaak, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal het kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

Met fiber profiteer je van een supersnel, stabiel en betrouwbaar internet, een scherpste beeld op al je schermen en bovenal ben je klaar voor de toekomst:

 • Supersnel: sneller dan ooit surfen en bestanden delen met collega’s en klanten. Met fiber wordt je geduld niet langer op de proef gesteld.
 • Stabiel en betrouwbaar internet: een groot bestand up of downloaden, met fiber kan dit zonder onderbrekingen, zelf als iedereen tegelijk online is.
 • Het scherpste beeld op al je schermen: of je nu kijkt op televisie, je tablet of je smartphone, met fiber zie je alles in de beste beeldkwaliteit.
 • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in je zaak zullen via internet worden verbonden. Met fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit (of GIGA) per seconde. Eén gigabit (of 1 GIGA) is 1000 megabit ... heel snel dus!

Wanneer een snelheid wordt aangegeven, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 GIGA wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een videobestand met een volume van 1,5 gigabyte in slechts 12 seconden, terwijl je bij een traditionele snelheid (70 Mbps) bijna 3 minuten nodig hebt.

Fiber biedt je niet enkel de snelste en stabielste internetverbinding op de markt, het is ook de meest ecologische oplossing. Gegevens versturen via fiber verbruikt immers heel weinig energie. Tot wel 12 keer minder dan via je huidige koperkabel! Overschakelen op fiber is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat. Door de huidige koperkabels uit te faseren, recycleren we momenteel 500 ton koper per jaar door het een tweede leven te geven.

Fiber bestaat uit glas dat uit siliciumdioxide gemaakt wordt. Dat is het meest voorkomende element op aarde, na zuurstof. Het zit in zand, klei, rotsen en zelfs water. De ontginning ervan brengt geen schade toe aan het milieu.

Vergeleken met koper, heeft de productie van fiber ook geen grote ecologische voetafdruk. Volgens de industrie komt er bij de ontginning en productie van 2 kg koperdraad (die voor je huidige verbinding wordt gebruikt) zo’n 1.000 kg CO2 vrij, terwijl dit voor fiber maar 0,06 kg is.

Het Alarmsysteem:
Dat hangt af van de manier waarop je alarmsysteem aangesloten is:

 • Via wifi: geen probleem, maar je installateur zal je terminal opnieuw moeten configureren.
 • Op je internetlijn, mobiele netwerk of op een aparte analoge lijn: je hoeft niets te doen.
 • Op dezelfde analoge lijn waarmee je ook belt (in je pack): dan raden we je aan een backup-batterij te kiezen voor je modem zodat deze blijft werken in het geval van een stroomstoring.

Werkt je alarmsysteem bovendien via een meldcentrale? Dan adviseren we je om je installateur te contacteren voor een controle van de nieuwe installatie.

De betaalterminal:
Recente betaalterminals (wifi, IP, mobiel) werken op fiber connectiviteit. Enkel oude PSTN-terminals moeten verder worden onderzocht.

De telefooncentrale:
Het antwoord hangt af van de huidige technologie van de telefooncentrale:

 • Een gecertificeerde IP -telefooncentrale werkt naadloos op koper- en op fiber-IP-connectiviteit. Je hoeft dus niets te doen.
 • Een niet-gecertificeerde IP-telefooncentrale (ISDN): je hebt de keuze:
  • Ofwel behoudt je je telefooncentrale (niet IP), je hebt dan een box nodig om het IP-signaal om te zetten in een ISDN-signaal "Bizz IP Box ISDN" (6,5 € / maand).
  • Ofwel migreer je je centrale naar een nieuwe Proximus IP-centrale (met een "Bizz IP Box Other party" -box (6,5 € / maand) als je centrale geen Proximus-centrale is).

Alle veelgestelde vragen

Kom langs, we geven graag meer info

Zelfstandig of kleine onderneming (t.e.m. 9 werknemers)

Middelgrote onderneming (10 tot 200 werknemers)

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Ga de snelheid van je internetverbinding bij jou thuis na.

Downloadsnelheden via glasvezel kunnen alleen worden bereikt met een vast apparaat dat rechtstreeks op de modem is aangesloten. 

10 Gbps fiber

10 Gbps glasvezeltechnologie zal een revolutie teweegbrengen in het vaste netwerk, waardoor je internetsnelheden ervaart tot 8,5 Gbps download en 1,5 Gbps upload. 

Selectiecriteria Ultra Fiber

250 mensen zullen vooraf worden geselecteerd om zich te abonneren op de Ultra Fiber-optie en de 10 Gbps glasvezeltechnologie te ervaren. Deze selectie vindt plaats aan de hand van verschillende criteria:  

 • Een Business Flex Fiber-klant zijn.
 • Wonen in een van de volgende 5 steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Luik of Namen.  

Proximus behoudt zich het recht voor om klanten te selecteren op basis van bepaalde technische criteria, waaronder de configuratie van de woning. 

We contacteren de geselecteerde klanten begin december. 

Actievoorwaarden 

Om de optie Ultra Fiber in avant-première te testen, moet je een abonnement nemen. Het abonnement is gratis tot en met februari. Daarna wordt je gratis proefperiode automatisch betalend en kost het je € 30/maand (excl BTW), tenzij je je abonnement vóór het einde van deze periode opzegt. 

Om 10 Gbps-technologie te genieten, moet je huidige hardware worden vervangen. Er zal een afspraak voor de installatie moeten worden gemaakt. Een technicus zal op de afgesproken datum bij je langskomen voor de gratis installatie van je Internet Box+ en je nieuwe ONT-box, waarmee je box op het fibernetwerk wordt aangesloten. Als je Wi-Fi Boosters hebt,  zullen ook deze worden vervangen door Wi-Fi Boosters+. 

Als je de optie Ultra Fiber opzegt, zal je worden gevraagd je Internet Box+ en eventuele Wi-Fi Boosters+ terug te geven. Je zult worden teruggezet op je basisinternetabonnement (met een snelheid van 1 Gbps/200 Mbps) en je zult via de post ook de juiste hardware, een nieuwe Internet Box en eventueel een of meer Wi-Fi Boosters ontvangen. 

Waarom een glasvezellijn of fiberlijn kiezen voor je zaak?

Rust je zaak uit met een glasvezellijn en haal een maximale download- en uploadsnelheid van respectievelijk tot 1 Gbps en 150 Mbps met Business Flex Fiber Premium. Fiber wordt steeds populairder bij Belgische zakenmensen en bedrijven. Ontdek hieronder de voordelen van fiber voor jouw zaak:

 • Fiber voor een razendsnelle internetverbinding
 • Fiber voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding
 • Fiber voor een vlotte communicatie via videoconferentie
 • Fiber voor samenwerkingsactiviteiten (vb. cloud) van betere kwaliteit
 • Fiber als kwaliteitsgarantie voor jouw zaak

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar

Proximus Digital Assistant