×
×

Glasvezel tot in de woning komt naar Gent

Gepubliceerd op 09/03/2018 in Uit eerste hand

Glasvezel tot in de woning komt naar Gent

De Stad Gent investeert momenteel volop in allerlei stadvernieuwingsprojecten, van het noorden en het zuiden tot in de binnenstad zelf. In het kader daarvan is de heraanleg van de Gentse stationsbuurt momenteel volop bezig. Wij zien deze werken als hét moment om tegelijk ook ons koperdraad-netwerk te upgraden. Vernieuwingen die het leven een pak aangenamer zullen maken.

We leggen namelijk glasvezel aan. Eerst in de stationsbuurt, maar daarna ook in het centrum van de Arteveldestad. In een latere fase volgt dan de rest van Gent, samen met een reeks bedrijventerreinen in en rond de stad.

Waarom glasvezel tot in de woning?

Zoals je vast al hebt gemerkt, wordt het bij je thuis steeds drukker op die internetaansluiting. Naast het klassieke surfen op de laptop streamen we tegenwoordig ook graag series en films in hoge kwaliteit. Terwijl er iemand anders in huis bijvoorbeeld op datzelfde moment online wil gamen. En dan is er ook nog de opkomst van domotica, plus de nodige met het internet verbonden toestellen zoals je verwarming en verlichting.

Wel, met glasvezel tot in de woning kan dat allemaal tegelijk, zonder één hapering. Zelfs als iedereen in je straat druk online bezig is. En met glasvezel kun je ook nog eens veel sneller je favoriete zaken streamen, downloaden én uploaden. Bovendien ben je zo helemaal klaar voor wat de toekomst ons nog allemaal zal brengen, aan leuke online toepassingen.

Glasvezel tot in de woning, ook in Gent

Nu willen we ineens grondig te werk gaan, zodat je optimaal glasvezel kunt gebruiken. Daarbij is het belangrijk dat we écht de hele klassieke koperlijn door glasvezel vervangen. Dus ook het stuk van aan de verdeelkast in je straat tot in je woning zelf. Anders zit je met een soort van flessenhals, waar alle data wordt vertraagd.

Want vergist je niet: bandbreedte zal namelijk nog meer dan nu een basisbehoefte worden, zoals water en elektriciteit. Bovendien stijgt je huis of appartement in waarde.

Maak alvast kennis met Assia Bassa: rasechte Gentenaar en online hobby gamer. Dankzij glasvezel tot in zijn woning werd gamen een hele nieuwe ervaring:

Nu in jouw buurt voor al jouw vragen: onze Fiber Truck

Heb je nood aan wat meer uitleg, door een van onze glasvezel-specialisten? Geen probleem! Onze speciale Fiber Truck houdt namelijk halt in Gent.

Je kunt er terecht voor zowel praktische informatie over de werkzaamheden in de wijk, als voor wat meer uitleg over glasvezel tot in de woning en onze bijhorende internetproducten.

De Fiber Truck staat op vrijdag 14 december op het Pieter Huyssensplein – Nieuw Gent UZ, van 15u tot 19u.

En kun je toch niet langskomen?

Neem dan zeker eens een kijkje op onze speciale pagina over glasvezel. Of stuur ons gerust een mailtje met jouw vragen.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: