Een Smart TV 4K: 5 redenen om het te kopen

Gepubliceerd op 15/11/2018 in Bits & Bytes

Een Smart TV 4K: 5 redenen om het te kopen

Een Smart TV waarmee je ook nog eens in ultra-hd of 4K series, films en veel meer kan bekijken: het is een absolute must have! Maar wat betekent dat nu precies? En wat zijn de andere voordelen eigenlijk? Wij zetten het voor jou op een rijtje:

1.    Allereerst: de beeldkwaliteit is gewoon TOP

4K en ultra-hd? Qué? Wel, het heeft alles te maken met de beeldresolutie van je tv-scherm. Op de plaats waar er bij het klassieke full-hd maar 1 pixel zit, heeft een tv met 4K er liefst 4 pixels zitten. Een 4K-tv heeft dus een resolutie van 3840 x 2160, tegenover de klassieke 1920x1080 van full-hd.

Het resultaat? Een beeld dat nog meer gedetailleerd is. Bovendien zien de kleuren er nog echter uit dan voordien.


2.    Ideaal dus voor iedereen die zot is van Netflix en co

Want op deze streamingdiensten zijn vandaag al zowat alle nieuwe series, films en documentaires in 4K-kwaliteit beschikbaar. Je kan dus meteen op en top genieten van je aankoop!

Bovendien gaat Netflix kijken met een Smart TV eens zo makkelijk. Want je bent gewoon verbonden met het internet, rechtstreeks op je televisie. Geen gedoe meer dus met tablets, laptops of andere toestellen. Gewoon de app op je Smart TV openen en direct beginnen bingewatchen!


3.    Maar je kan er natuurlijk ook klassiekers mee herbeleven

Ben je eerder een grote fan van epische films, zoals Star Wars en Harry Potter? Ook dan kan je met een Smart TV met 4K nog beter een volgende kijkmarathon houden. In de toestellen zit namelijk een handige upscaling-functie. Zelfs als een film, serie of programma destijds niet in 4K of ultra-hd is gefilmd, zal je slimme televisie de beeldkwaliteit een flinke boost geven.


4.    En gamen à volonté

Naast tv-kijken kan je natuurlijk nog heel wat meer doen. Gamen, bijvoorbeeld. In combinatie met bijvoorbeeld een PlayStation 4 Pro, kan je dit vandaag de dag ook doen in heuse 4K-kwaliteit. En er zijn al heel wat games op de markt, die ermee overweg kunnen!


5.    Plus: je bent helemaal klaar voor de toekomst!

Misschien vraag je je nu nog altijd af of je zo’n Smart TV met 4K wel écht nodig hebt. Snap ik. Laat mij er dan ook nog een extra argument bijdoen. Je bent namelijk voorbereid voor technologische innovaties, die er in de nabije toekomst ongetwijfeld zullen aankomen. Want er zullen nog meer films, series en games bijkomen die in 4K van je beeldscherm zullen spatten. Be ready for it!


Overtuigd? Terecht, want je tv-avonden zullen nooit meer dezelfde zijn.

En we hebben nog een leuke extra in petto. Want tot 31 januari 2019 krijg je voor maar € 69 extra een riante LG 4K Smart TV van 50 inch, als je als nieuwe internetabonnee een Tuttimus neemt. Of je gaat voor een nagelnieuwe PlayStation â 4 Pro 1TB of Sonos One Pack, aan dezelfde prijs. Kies maar!

Aanbod geldig zolang de voorraad strekt

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën