De meestgestelde vragen over de PlayStation 5

Gepubliceerd op 15/10/2021 in Bits & Bytes

De meestgestelde vragen over de PlayStation 5

Keek jij net zoals vele andere gamers ook zo hard uit naar de release van de PlayStation 5? Dan heb je vast ook gemerkt dat het niet altijd even makkelijk is om een exemplaar te pakken te krijgen. Wij verzamelden alvast de meestgestelde vragen over de PS5!

Waar is de PlayStation 5 beschikbaar in België?

Laat ons meteen met de deur in huis vallen. Sinds de release van de PlayStation 5 in 2020 proberen gamers massaal een exemplaar van de nieuwe spelconsole te bemachtigen. Hij was overal vrijwel meteen uitverkocht en de voorraad bij verschillende winkels en webshops wordt slechts mondjesmaat aangevuld. Daar zit de coronapandemie voor iets tussen. Er is namelijk een wereldwijd tekort aan computerchips die nodig zijn om de PS5 te laten werken.

Wat is het verschil tussen de PS5-console en de PlayStation 5 Digital Edition-console?

Naast de standaard PlayStation 5 lanceerde Sony ook de PS5 Digital Edition-console. Die bevat geen extra Ultra HD Blu-ray drive zoals je die wel vindt bij de standaard PS5-console. Daarmee kan je games en video’s op 4K Ultra-HD blu-ray afspelen in 2160p of standaard blu-rays in 1080p of dvd’s. Met de PS5 Digital Edition-console kan je games aankopen via de PlayStation Store, PlayStation Plus of PlayStation Now. In de PlayStation Store vind je de grootste bibliotheek met duizenden games, game-uitbreidingen, abonnementen en meer.

Kan je de PlayStation 5 ook op zijn zijkant leggen?

De PlayStation 5-console is een rechtopstaand model met gebogen zijkant. Vele gamers vragen zich dus af of ze hem dus ook plat kunnen leggen, bijvoorbeeld om netjes in je tv-kast te passen. De PS5 wordt geleverd met een voet waarmee je de console zowel verticaal als horizontaal kan gebruiken. De keuze is dus volledig aan jou.

Hoeveel geheugen heeft de PlayStation 5?

De PlayStation 5 heeft een intern geheugen van 825 GB. Daarvan wordt ongeveer 108 GB gebruikt voor de processor van de PS5. Zo blijft er nog 717 GB over voor de games zelf. Reken steeds ongeveer 75 tot 150 GB per game. Denk je dat dat niet voldoende is? Dan kan je altijd nog een extra SSD-kaart toevoegen.

Kan je games van de PS4 gebruiken met de PlayStation 5?

Heb je thuis nog tal van PS4-games liggen? Dan wil je natuurlijk niets liever dan dat je je favoriete games kan blijven spelen, ook op de PS5. Gelukkig kan je de meeste PS4 blu-rays zonder problemen blijven spelen op de PS5-console. Koop je de PS5 Digital Edition, dan moet je ze opnieuw downloaden vanuit de PlayStation Store.

Is een PS4 controller compatibel met de PlayStation 5?

Volgens Sony is de controller van de PS4 niet compatibel met de PS5. Gelukkig ondersteunt PlayStation 5 wel de DualShock 4 voor games van de PS4. Dat wil zeggen dat je de controller kan gebruiken bij het spelen van PS4 games op de PS5-console. De DualShock 4 werkt helaas niet bij PS5-spelletjes.

Wil je eindeloos gamen met je PS5? Dan heb je ook een goede internetverbinding nodig. Met Flex, haal je precies in huis wat je nodig hebt. Stel je pack samen op jouw maat. Van net wat je nodig hebt tot alles onbeperkt: jij beslist!

Ontdek Flex nu

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën