PlayStation 5: waar is hij verkrijgbaar in België?

Gepubliceerd op 02/11/2022 in Bits & Bytes

Twee jaar na de release hebben sommige gamers nog steeds geen PlayStation 5 weten te bemachtigen. De Sony's next-generation console is nog altijd zeldzaam, maar we hebben goed nieuws voor je. Lees hieronder hoe je een PS5 krijgt en vind antwoorden op de meest gestelde vragen.

PlayStation 5: waar is hij verkrijgbaar in België?

Waar kan ik de PlayStation 5 vinden in België?

Twee jaar na de release van de PlayStation 5 is het nog steeds moeilijk om Sony's console in de winkelrekken te vinden. Natuurlijk is de situatie sinds de release van de console verbeterd, maar de tekorten aan onderdelen verhinderen de fabrikant om aan de vraag te voldoen. Daarom moet je snel zijn om een exemplaar te bemachtigen. De rijen zijn gelukkig niet zo lang als bij de release van de PS5, maar je mag niet te lang wachten als je in de winkels of in de online shops een exemplaar wil bemachtigen.

Maar we hebben goed nieuws: je kan je PS5 krijgen via Proximus. Hoe doe je dat? Door een Flex-pack met internet, mobile en TV te kopen! De PlayStation met twee DualSense-controllers en FIFA 23 is van jou voor slechts €99 extra! Wacht niet te lang!

Wat is het verschil tussen de PS5-console en de PlayStation 5 Digital Edition-console?

Naast de standaard PlayStation 5 lanceerde Sony ook de PS5 Digital Edition-console. Die bevat geen extra Ultra HD Blu-ray drive zoals je die wel vindt bij de standaard PS5-console. Daarmee kan je games en video’s op 4K Ultra-HD blu-ray afspelen in 2160p of standaard blu-rays in 1080p of dvd’s. Met de PS5 Digital Edition-console kan je games aankopen via de PlayStation Store, PlayStation Plus of PlayStation Now. In de PlayStation Store vind je de grootste bibliotheek met duizenden games, game-uitbreidingen, abonnementen en meer.

Je moet ook weten dat Sony sinds de eerste release van de PS5 enkele aanpassingen aan zijn console heeft gedaan en nu nieuwe versies aanbiedt. De veranderingen zijn niet revolutionair: ze betreffen vooral de architectuur van de console om het gewicht ervan zo veel mogelijk te optimaliseren. Deze veranderingen zijn welkom, gezien de oorspronkelijke grootte en het gewicht van de PS5. Er is niets veranderd wat betreft prestaties of functionaliteit, dus geen zorgen. Helaas heeft Sony onlangs ook een prijsverhoging voor zijn console aangekondigd. Nog een reden om gebruik te maken van onze eindejaarsaanbieding!

Kan je de PlayStation 5 ook op zijn zijkant leggen?

De PlayStation 5-console is een rechtopstaand model met gebogen zijkant. Vele gamers vragen zich dus af of ze hem dus ook plat kunnen leggen, bijvoorbeeld om netjes in je tv-kast te passen. De PS5 wordt geleverd met een voet waarmee je de console zowel verticaal als horizontaal kan gebruiken. De keuze is dus volledig aan jou.

Hoeveel geheugen heeft de PlayStation 5?

De PlayStation 5 heeft een intern geheugen van 825 GB. Daarvan wordt ongeveer 108 GB gebruikt voor de processor van de PS5. Zo blijft er nog 717 GB over voor de games zelf. Reken steeds ongeveer 75 tot 150 GB per game. Denk je dat dat niet voldoende is? Dan kan je altijd nog een extra SSD-kaart toevoegen.

Kan je games van de PS4 gebruiken met de PlayStation 5?

Heb je thuis nog tal van PS4-games liggen? Dan wil je natuurlijk niets liever dan dat je je favoriete games kan blijven spelen, ook op de PS5. Gelukkig kan je de meeste PS4 blu-rays zonder problemen blijven spelen op de PS5-console. Koop je de PS5 Digital Edition, dan moet je ze opnieuw downloaden vanuit de PlayStation Store.

Is een PS4-controller compatibel met de PlayStation 5?

Sony had het aangekondigd: de PS4-controller is helaas niet compatibel met de PS5. De Dual Shock 4 is bruikbaar op de PS5, maar alleen met PS4-spellen.

Wat is er nieuw aan de PlayStation 5 sinds zijn release?

Zoals hierboven vermeld, heeft Sony nieuwe versies van de PS5 ontwikkeld om het gewicht ervan te verminderen. In cijfers weegt de nieuwe klassieke versie nu 3,9 kilo in plaats van 4,5 kilo toen hij voor het eerst werd uitgebracht. De digitale versie van 2022 komt op 3,4 kilo in plaats van 3,9 in 2020.

Maar er zijn ook belangrijke veranderingen voor de spelers. Met een recente update kan je nu je PS5 aansluiten op een 1440p-beeldscherm. Voorheen waren alleen 1080p- en 4K-schermen compatibel met de nieuwe PlayStation. Er zijn ook wijzigingen in de interface van de console. Zo is het nu mogelijk om je games op map te sorteren en je games direct via de PlayStation-app te streamen.

Dankzij Proximus kan je je eigen PlayStation 5 bemachtigen! Je krijgt nu een PS5-console, twee DualSense-controllers en FIFA 23 voor € 99 extra als je kiest voor een Flex-pack met internet, mobiele data en tv!

Bestel je Flex-pack en ontvang je cadeau nu meteen!

Promotie geldig tot 31 januari 2023 en zolang de voorraad strekt. Alleen voor nieuwe internetabonnees. Ook geldig voor Business Flex.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie