iPhone 15: een evolutie vanuit elk oogpunt

Gepubliceerd op 15/09/2023 in Smartphones

De langverwachte nieuwe iPhone is er! De nieuwe Apple-smartphones, die Apple met veel tamtam presenteerde, zijn nu verkrijgbaar en vallen zeker in de smaak. Uitzonderlijke materialen, foto's met een superhoge resolutie, ijzersterke duurzaamheid en flink wat kracht onder de motorkap: ontdek alles wat je moet weten over de iPhone 15-serie.

iPhone 15: een evolutie vanuit elk oogpunt

Zoals elk jaar presenteerde Apple vier nieuwe iPhones aan de wereld: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en tot slot de iPhone 15 Pro Max. Wat hebben ze allemaal gemeen? Ze zijn in alle opzichten en op alle gebieden geëvolueerd. Steviger, krachtiger, maar ook eleganter. Hieronder vind je alle nieuwigheden van de reeks, maar ook alle kenmerken en functies over deze iPhone 15's, die waarschijnlijk het gesprek van de dag worden in de komende dagen en weken.

iPhone 15: een innovatief ontwerp dat elegantie en robuustheid combineert

Bij deze nieuwe serie heeft Apple gekozen voor elegantie en degelijkheid. Voor zowel de iPhone 15 als de iPhone 15 Plus is het frame gemaakt van aluminium en getint glas, wat al een eerste bescherming biedt. Tegelijkertijd zorgt het voor een strak design dat zowel modern als esthetisch aantrekkelijk is. Maar bovenal wordt het 6,1-inch scherm van de iPhone 15 beschermd door het ultrarobuuste Ceramic Shield, dat bestand is tegen vallen en andere ongelukken. Bovendien is de volledige serie IP68-gecertificeerd, wat betekent dat de toestellen bestand zijn tegen spatwater en stof.

De iPhone 15 Pro en Pro Max gaan zelfs nog een stapje verder. Voor deze modellen heeft Apple gekozen voor een ontwerp in titanium, waardoor ze nog robuuster en vooral nog lichter zijn. Het scherm geniet ook van dezelfde beschermende maatregelen, zodat je het in alle omstandigheden met een gerust hart kan gebruiken.


Een bijzonder helder beeldscherm

Voor deze nieuwe serie heeft Apple niet gerekend op de grootte van het toestel om gebruikers voor zich te winnen. Het is niet nodig om smartphones steeds groter te maken als de kwaliteit er is. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch Super Retina XDR-display dat tot twee keer zo helder is als de schermen van de iPhone 14. Concreet betekent het dat het veel aangenamer en praktischer is om je iPhone buitenshuis te gebruiken, zelfs in direct zonlicht. Hetzelfde geldt voor de iPhone 15 Plus, maar die heeft een iets groter scherm van 6,7 inch.

De iPhone 15 Pro schakelt een versnelling hoger. Ook hier hebben we een 6,1-inch Super Retina XDR-scherm, alleen heeft dit toestel de ProMotion-functie, die de vernieuwingsfrequentie opvoert tot 120 Hz en uitzonderlijke grafische prestaties levert. De iPhone 15 Pro Max biedt dezelfde prestaties, maar dan op een groter 6,7-inch scherm.

De grootste ontwikkeling in de iPhone 15-reeks is ongetwijfeld Dynamic Island. Deze functie, die al aanwezig was op de topmodellen in de iPhone 14-serie, is nu beschikbaar op alle toestellen in de iPhone 15-serie. Het is een element bovenaan in het midden van het scherm waar je belangrijkste meldingen verschijnen, zodat je ze makkelijker kan openen en bekijken. Met één klik bekijk je de scores van je favoriete team, controleer je je gemiste oproepen of bekijk je de status van je volgende vlucht.


Foto's met superhoge resolutie en verbeterde portretmodus

Wat zou een iPhone zijn zonder kwaliteitscamera's? Voor deze nieuwe serie heeft Apple alles uit de kast gehaald zodat gebruikers foto’s kunnen maken met een superhoge resolutie, ongeacht de context. De iPhone 15 heeft een 48 MP hoofdcamera, zodat je je mooiste momenten moeiteloos vastlegt zonder op details te beknibbelen. Al je foto's zitten boordevol voor- en achtergronddetails.

De hoofdcamera wordt ondersteund door een optische telelens van 2x 12 MP voor perfecte close-up opnamen. Bovendien heeft de iPhone 15 ook een 12 MP ultragroothoeklens om de hoek van je foto's te verbreden. Aan de voorkant van het toestel haal je voor selfies of blogvideo's je hartje op met de 12 MP frontcamera.

Maar als je een echte fotofanaat bent, raden we je aan om voor de iPhone 15 Pro te gaan, die maar liefst 7 professionele lenzen heeft. De 48 MP hoofdcamera biedt hetzelfde detailniveau als de iPhone 15, maar voegt veel meer uitgesproken en genuanceerde kleuren toe voor sublieme resultaten. Je close-ups worden nog scherper en preciezer dankzij de 12 MP 3x optische telelens. Er is ook een 12 MP ultragroothoeklens en een digitale zoom tot 15x.

Het Pro Max-model heeft een nog krachtigere telelens met 5x zoom, terwijl de iPhone 15 Plus dezelfde mogelijkheden biedt als de standaard iPhone 15. Welke iPhone je ook kiest, de frontcamera biedt 12 MP, wat meer dan genoeg is om content van hoge kwaliteit op al je sociale netwerken te posten.

Maar dé opvallende nieuwe fotofunctie in de iPhone 15-serie is de verbeterde portretmodus. Met deze modus geef je je onderwerpen op spectaculaire wijze weer door het detailniveau van elke foto te verbeteren. Je hoeft alleen maar het scherm aan te raken om de focus te verplaatsen naar het gewenste onderwerp in elke foto. Bovendien kan je de scherpstelling zelfs wijzigen nadat je de foto hebt genomen.

Ben je al overtuigd door een van de modellen uit de iPhone 15-serie? Ga dan meteen naar onze webshop om je nieuwe iPhone te pre-orderen! Hij wordt zo snel mogelijk bij je geleverd.

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? In onze webshop vind je zeker een exemplaar dat aan jouw professionele eisen voldoet.

Ja, ik wil een iPhone 15 voor mijn bedrijf!

iPhone 15: krachtig vermogen voor optimaal comfort

De iPhone 15 en 15 Plus zijn uitgerust met de krachtige A16 Bionic-chip, voor ultiem gebruiksgemak. Zo'n chip maakt een ultrasnelle verwerking van je foto's mogelijk en zorgt voor soepele overgangen tussen de apps en functies van je iPhone, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik Dynamic Island. En de kers op de taart: deze chip is opmerkelijk energiezuinig, zodat je gemakkelijk een dag kan doorgaan zonder je iPhone op te laden.

Als je nog een stapje verder wil gaan, zijn de iPhone 15 Pro en Pro Max uitgerust met de nieuwste A17 Pro-chip. Deze chip biedt ongelofelijke prestaties, vooral als je van gamen houdt. Start je favoriete game en geniet van een detailniveau dat je zelden ziet op een smartphone, zodat je helemaal opgaat in je game. Bovendien verbruikt hij nog minder stroom dan de A16-chip, waardoor je iPhone nog langer meegaat.


Vaarwel Lightning, hallo USB-C

Het lijkt misschien niet veel, maar het is een echte revolutie voor Apple. Apple laat de Lightning-oplaadkabel voor het eerst vallen. Vanaf nu zijn alle iPhones uitgerust met USB-C. Dat heeft zo zijn voordelen, want de meeste elektronische apparaten gebruiken die technologie. Een USB-C-poort (en de bijbehorende kabel) levert een snellere gegevensdoorvoer en is duurzamer dan Lightning-technologie. Bovendien kan je met USB-C technologie ook sneller opladen. De Pro- en Pro Max-versies van deze nieuwe iPhones hebben een krachtigere USB-C-poort, waardoor gegevens nog sneller worden verwerkt en de batterij nog efficiënter wordt opgeladen.

Als je naast je iPhone ook een Mac of iPad hebt, kan je al je apparaten opladen met één kabel. Praktisch, toch? En het werkt ook voor je Apple Watch! Een laatste opmerking: bij iPhone 15 wordt een standaard USB-C-kabel geleverd. Als je wil genieten van de optimale prestaties van deze technologie, moet je het pro-model van deze beroemde kabels aanschaffen.


Nog meer functies en nieuwtjes

De volledige iPhone 15-serie is uitgerust met essentiële veiligheidsfuncties om het welzijn van de gebruikers te waarborgen. Dankzij de SOS-noodfunctie kan je bijvoorbeeld in noodsituaties contact opnemen met hulpdiensten of hulp inroepen, zelfs zonder mobiel- of wifi-netwerk. Als klap op de vuurpijl, beschikken alle toestellen over Accident Detection. Hiermee kan je smartphone een ernstig auto-ongeluk detecteren en automatisch om hulp bellen.

De nieuwe iPhone 15-serie richt zich niet alleen op beveiliging, maar ook op de vertrouwelijkheid van je gegevens. Apple geeft je meer tools om je persoonlijke gegevens te controleren. Een welkome aanvulling in een tijd waarin internet en sociale netwerken zo'n alomtegenwoordig deel van ons leven zijn.

Tot slot hebben we nog nieuws over de batterijen van de iPhone 15. Alle batterijen van de verschillende toestellen zijn compatibel met MagSafe draadloos opladen tot 15W en Qi-draadloos opladen tot 7,5W. Je kan ook kiezen voor snelladen, waarmee je met een adapter van 20W of meer in slechts 30 minuten 50% van je batterij kan opladen.


Wil jij als een van de eersten een nieuwe iPhone 15 in handen krijgen? Dat is zeer simpel! Ga nu meteen naar onze webshop om je nieuwe smartphone te pre-orderen. Hij wordt zo snel mogelijk bij je bezorgd.

Pre-order jouw iPhone 15 nu meteen!

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? In onze webshop vind je zeker een exemplaar dat aan jouw professionele eisen voldoet.

Ja, ik wil een iPhone 15 voor mijn bedrijf!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie