Wettelijke en contractuele informatie
Algemene voorwaarden
Producten en diensten
A. Producten en diensten voor consumenten, zelfstandigen en kleine ondernemingen (tot en met 9 medewerkers)
-
Bijzondere voorwaarden - Internet(PDF, 111Kb)
Internet Acceptable Use Policy(PDF, 91Kb)
Bijkomende diensten
- Public Wi-Fi voor consumenten en kleine ondernemingen(PDF, 145.4 KB)
- Cloud voor consumenten en kleine ondernemingen(PDF, 104Kb)
- Norton Security(PDF, 312Kb)
- DNS(PDF, 244Kb)
- Mobile Coverage Extender (PRO) voor kleine ondernemingen(PDF, 108Kb)
- One Drive for Business voor kleine ondernemingen(PDF, 172Kb)
- Business Booster(PDF, 704Kb)
- BizzOnline(PDF, 249Kb)
- Cloud App(PDF, 336Kb)
B. Producten en diensten voor grote bedrijven (vanaf 10 medewerkers)
-
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 01/01/2023: Algemene Voorwaarden voor Professionele Klanten (PDF, 268Kb)
- Vorige versies van toepassing op:
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 10/01/2022 tot 31/12/2022: Algemene Voorwaarden voor Professionele Klanten(PDF, 249Kb)
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 01/03/2020 tot 09/01/2022: Algemene Voorwaarden voor Professionele Klanten(PDF, 200Kb)
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 01/01/2016 tot 29/02/2020: Algemene Voorwaarden voor Professionele Klanten(PDF, 173Kb) en Glossarium(PDF, 89Kb)
- Overeenkomsten afgesloten voor 01/01/2016: Algemene Voorwaarden voor Professionele Klanten(PDF, 192Kb) en Glossarium(PDF, 89Kb)
Elk Product/Dienst bij Proximus is onderworpen aan een Contractuele Dienstbeschrijving (“CSD”). De Algemene Voorwaarden voor Professionele Klanten worden dus aangevuld met de toepasselijke CSD per Product/Dienst.
De toepasselijke CSD’s voor Mobiele Connectiviteit, Vast Internet en Vaste Telefonie zijn beschikbaar op de Proximus website (hieronder). De CSD’s voor alle andere Producten/Diensten worden aan iedere Klant verstrekt vóór de ondertekening van de Overeenkomst. Ze kunnen te allen tijde worden geraadpleegd door contact op te nemen met uw Proximus Account Manager of via MyProximus.
-
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 14/08/2023: CSD Internet(PDF, 789Kb)
- Vorige versies van toepassing op:
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 10/01/2022 tot 13/08/2023: Algemene Voorwaarden Internet(PDF, 214Kb) en CSD Internet(PDF, 683Kb)
- Overeenkomsten afgesloten voor 10/01/2022: Algemene Voorwaarden Internet(PDF, 277Kb)
- Aanvullende documenten:
-
- Enterprise Voice :
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 01/07/2020: CSD Enterprise Voice(PDF, 1023Kb)
- Phone Line Enterprise:
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 01/07/2020: CSD Phone Line Enterprise(PDF, 733Kb)
- Fixed Voice Infinity:
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 01/07/2020: CSD Fixed Voice Infinity(PDF, 862Kb)
- Business Trunking:
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 08/02/2023: CSD Business Trunking(PDF, 1.4Mb)
- Service Line Pro:
- Overeenkomsten afgesloten vanaf 07/06/2022: CSD Service Line Pro(PDF, 719Kb)
- Vorige versies van toepassing op:
- Overeenkomsten voor Business Trunking vanaf 01/07/2020 tot 07/02/2023: CSD Business Trunking(PDF, 1346Kb)
- Overeenkomsten voor PSTN/ISDN afgesloten voor 01/07/2020: Algemene Voorwaarden ISDN/PSTN(PDF, 243Kb)
- Overeenkomsten voor IP (VoIP) afgesloten vanaf 12/06/2017 tot 01/07/2020: Algemene Voorwaarden VoIP(PDF, 286Kb)
- Overeenkomsten voor IP (VoIP) afgesloten voor 12/06/2017: Algemene Voorwaarden voor VoIP(PDF, 340Kb)
- Algemene voorwaarden Marketing Nummers:
- Enterprise Voice :
-
- Algemene Voorwaarden Mobiele Connectiviteit van toepassing op alle overeenkomsten: Algemene Voorwaarden Mobiele Connectiviteit(PDF, 262Kb)
- Aanvullende documenten:
Aanpassing van het beleid van redelijk gebruik in het kader van de onbeperkte aanbiedingen van de mobiele internetdienst
- Bij roaming binnen de EU (+ IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Andorra, Gibraltar, Verenigd Koninkrijk, Monaco): klanten kunnen onbeperkt mobiel surfen binnen de EU-zone zoals in België. De toeslag vanaf 62 GB/maand (64 GB/maand voor het tariefplan Bizz Mobile International) wordt afgeschaft.
- Mobiel internet buiten een pack: 300 GB per maand met maximale snelheid, vervolgens met verminderde snelheid tot 512 Kbps zonder extra kosten.
- Mobiel internet binnen een pack: 350 GB (500 GB voor het tariefplan Unlimited Premium) per maand met maximale snelheid, vervolgens met verminderde snelheid tot 512 Kbps zonder extra kosten.
- Bij roaming buiten de EU en buiten IJsland, Liechtenstein en Noorwegen: gebruik van meer dan 100 GB/maand wordt niet meer beschouwd als 'normaal en persoonlijk'. In dat geval heeft Proximus het recht om de mobiele dienst op te schorten of op te zeggen.
- Artikels 4.2 en 5 van de Bijzondere voorwaarden voor de mobiele telefoniedienst worden aangepast:
4.2. In het kader van de onbeperkte aanbiedingen worden de volgende praktijken niet beschouwd als normaal en persoonlijk gebruik (niet-exhaustieve lijst):- wanneer de klant meer dan 10.000 sms-berichten verstuurt per maand en/of 500 sms-berichten per dag;
- wanneer de klant sms-berichten verstuurt naar meer dan 250 bestemmelingen per maand;
- wanneer de klant regelmatig meer dan 6 uur per dag en/of 30 uur per week belt
- wanneer de klant meer dan 100 GB mobiele data per maand gebruikt buiten de Europese Unie en de volgende landen: IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.
5. Beleid van redelijk gebruik
Voor het mobiel internet kan het gebruik binnen België het voorwerp uitmaken van een beleid van redelijk gebruik. Het gebruik in elk ander land van de Europese Unie kan eveneens het voorwerp uitmaken van een beleid van redelijk gebruik, met inachtneming van de Europese regelgeving. De voorwaarden van dat beleid van redelijk gebruik worden vastgelegd in de contractuele samenvattingen. Voor de toepassing van dit artikel wordt onder 'Europese Unie' verstaan de 26 landen, met uitzondering van België, die officieel deel uitmaken van de Europese Unie, plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, met uitsluiting van ieder ander land.Voor het mobiel internet kan het gebruik het voorwerp uitmaken van een beleid van redelijk gebruik dat automatisch wordt toegepast. De voorwaarden van dat beleid van redelijk gebruik worden vastgelegd in de wettelijke vermeldingen en/of samenvattingen van het contract.
Het overzicht van de aanpassingen van de algemene en bijzondere voorwaarden is hier
1. Aanpassing van het beleid van redelijk gebruik in het kader van de onbeperkte aanbiedingen van de mobiele internetdienst
- In België: voortaan onbeperkt surfen met maximale snelheid tot 300 GB/maand, vervolgens onbeperkt surfen met verminderde snelheid tot 512 Kbps zonder extra kosten (voorheen: onbeperkt surfen met maximale snelheid).
- Bij roaming binnen de EU (+ IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Andorra, Gibraltar, Verenigd Koninkrijk, Monaco): surfen precies zoals in België zonder extra kosten; de toeslag die voorheen in de EU gold vanaf 62 GB/maand wordt afgeschaft.
Werden aangepast:
- de algemene voorwaarden van de dienst voor mobiele communicatie (artikel 2.2.1.6)
- de bijzondere voorwaarden van de Contractuele dienstbeschrijving van de mobiele telefoniedienst (artikel 5.5.3. Beleid van redelijk gebruik)
2. Verduidelijking van de beschermende maatregelen ingevoerd in het kader van de mobiele internetdienst in België
Deze beschermende maatregelen (vermindering van de snelheid en opschorting van de dienst) zijn bedoeld om buitensporige facturen te voorkomen. Hoewel reeds van kracht, was het nodig het toepassingsgebied ervan te verduidelijken in de voorwaarden van de dienst voor mobiele communicatie om transparantie te garanderen:
- Wanneer het tariefplan een terugkerend datavolume omvat: de snelheid wordt verminderd wanneer het volume bereikt is.
- Wanneer het tariefplan geen terugkerend datavolume omvat: de dienst wordt opgeschort wanneer het verbruik € 50 excl. btw bereikt.
Werden aangepast:
- de algemene voorwaarden van de dienst voor mobiele communicatie (artikel 4.13)
- de bijzondere voorwaarden van de Contractuele dienstbeschrijving van de mobiele telefoniedienst (artikel 5.5.1. Gebruik van de dienst in België)
3. Aanpassing van de voorwaarden voor de vaste en mobiele telefoniedienst met betrekking tot de telefoongidsen en de inlichtingendiensten
De vzw 'Centrale Nummerdatabank' beheert de databank met alle gegevens met betrekking tot de nummers van klanten van de vaste en mobiele telefoniedienst in België.
Deze vereniging zonder winstoogmerk is een samenwerkingsverband tussen de Belgische telecomoperatoren, zoals opgelegd door de regelgeving met betrekking tot de centrale nummerdatabank. In deze Centrale Nummerdatabank worden klantgegevens bijgehouden om deze in geval van een noodoproep aan de nooddiensten beschikbaar te stellen. Deze abonneegegevens worden ook doorgegeven aan de aanbieders van telefoongidsen en inlichtingendiensten. Indien klanten toestemming hebben gegeven, worden de gegevens overgemaakt aan de aanbieders van telefoongidsen en inlichtingendiensten.
Klanten kunnen hun keuze wijzigen via het adres annuaire@proximus.com.
Werden aangepast:
- de algemene voorwaarden van de dienst voor mobiele communicatie (artikel 2.6)
- de bijzondere voorwaarden van de Contractuele dienstbeschrijving van de dienst
- Enterprise Voice (artikel 3.4.3)
- Phone Line Enterprise (artikel 3.2.5)
- Fixed Voice Infinity (artikel 3.4.5)
- Business Trunking (artikel 3.2.4.1.1)
4. Aanpassing van de voorwaarden van de internetdienst met betrekking tot het behoud van het e-mailadres langer dan 18 maanden na opzegging van de internettoegang door de klant
Indien door Proximus een e-mailadres werd toegekend aan de klant, kon de klant die zijn internettoegang opzegde, dit e-mailadres blijven gebruiken tot 18 maanden na de datum van opzegging. In overeenstemming met de nieuwe wetgeving bepalen de voorwaarden van de internetdienst nu dat klanten hun e-mailadres automatisch en kosteloos kunnen blijven gebruiken na de periode van 18 maanden.
Werden aangepast:
- de algemene voorwaarden van de internetdienst (artikel 15.11)
- de bijzondere voorwaarden van de Contractuele dienstbeschrijving van de internetdienst (artikel 7.6. E-mailadres en webruimte)
Het netwerk van Proximus evolueert voortdurend om de klanten de best mogelijke dienstkwaliteit te kunnen bieden. Meer bepaald heeft Proximus op het mobiele netwerk de maximaal beschikbare capaciteit verhoogd tot 250 Gbps per datacenter voor alle klanten in het hele land.
Nog wat het mobiele netwerk betreft, heeft Proximus de specifieke behandeling van bepaalde protocollen voor zware up‐ en downloads afgeschaft.
Als het aantal gelijktijdige gebruikers van een gsm-antenne op een bepaald moment toch te groot wordt, zal het netwerk ten slotte niet meer overschakelen op een minder geavanceerde technologie (bijvoorbeeld overschakeling van een mobiele verbinding van 4G naar 3G).
Het document 'Beheer van het vaste en mobiele internetverkeer op het netwerk van Proximus', dat beschikbaar is op de website van Proximus, werd bijgewerkt om deze wijzigingen te weerspiegelen. Voor een overzicht van de wijzigingen kan hier de gewijzigde versie worden geraadpleegd.
Algemeen gezien is dit document bedoeld om de klanten te informeren over de procedures om het internetverkeer op de vaste en mobiele netwerken te meten en te oriënteren om te voorkomen dat het toegangsnetwerk verzadigd raakt, en ook om de mogelijke gevolgen ervan op de kwaliteit van de vaste en mobiele internetdiensten uit te leggen.
- Aanpassing van artikel 13 van de Voorwaarden voor de mobiele Telefoniedienst en van artikel 8 van de Voorwaarden voor de vaste Telefoniedienst - Telefoongids en Inlichtingendienst:
De vzw 'Centrale Nummerdatabank' beheert de databank met alle gegevens met betrekking tot de nummers van klanten van de vaste en mobiele telefoniedienst in België.
Deze vereniging zonder winstoogmerk is een samenwerkingsverband tussen de Belgische telecomoperatoren, zoals opgelegd door de regelgeving met betrekking tot de centrale nummerdatabank. In deze Centrale Nummerdatabank worden klantgegevens bijgehouden om deze in geval van een noodoproep aan de nooddiensten beschikbaar te stellen. Deze abonneegegevens worden ook doorgegeven aan de aanbieders van telefoongidsen en inlichtingendiensten. Indien klanten toestemming hebben gegeven, worden de gegevens overgemaakt aan de aanbieders van telefoongidsen en inlichtingendiensten.
Klanten kunnen hun keuze wijzigen via het adres gids@proximus.com.
- Aanpassing van artikel 11 van de Algemene voorwaarden voor consumenten en kleine ondernemingen - Betalingsmodaliteiten:
Proximus past zijn Algemene voorwaarden voor consumenten en kleine ondernemingen aan de nieuwe wet op de invordering van schulden aan voor klanten die vóór 1 september een contract hebben afgesloten.
Het maximumbedrag van de forfaitaire vergoedingen die Proximus kan eisen van consumenten is beperkt tot het uitstaande bedrag van de factuur:
- Maximaal 20 euro als het uitstaande bedrag minder is dan of gelijk aan 150 euro.
- Maximaal 30 euro vermeerderd met 10% van het verschuldigde bedrag op het deel tussen 150,01 en 500 euro als het uitstaande bedrag tussen 150,01 en 500 euro ligt.
- Maximaal 65 euro vermeerderd met 5% van het verschuldigde bedrag op het deel boven de 500 euro, tot een maximum van 2000 euro als het openstaande bedrag meer dan 500 euro bedraagt.
Deze plafonds zijn opgenomen in de Prijslijst. Ze zijn al sinds 1 september van kracht voor nieuwe klanten die na die datum een contract hebben afgesloten.
Proximus+ geeft u toegang tot een reeks digitale functionaliteiten, waaronder diensten van derden, via één enkele applicatie en één enkele authenticatie.
Bepaalde functionaliteiten worden aangeboden door Proximus of derde leveranciers en moeten geactiveerd worden in de applicatie. Toegang tot functionaliteiten van derden kan worden geïntegreerd en rechtstreeks toegankelijk zijn op het Proximus+-platform. U kunt worden doorgestuurd naar de omgeving van de derde leverancier om bepaalde bewerkingen uit te voeren, zoals de intekening. De voorwaarden die van toepassing zijn op de functionaliteiten die door derde leveranciers worden aangeboden, worden aanvaard op het ogenblik van de intekening. Deze voorwaarden binden u aan de betreffende derde leverancier, en Proximus is geen partij bij het contract.
De applicatie is toegankelijk voor iedereen met een itsme-account, die nodig is om een Proximus+-account aan te maken. De app is ook toegankelijk voor wie geen Proximus-klant is, met uitzondering van de functionaliteit MyProximus, die ook toegankelijk is met uw MyProximus-account.
Wat de wijzigingen betreft, luiden de nieuwe voorwaarden als volgt:
- De dienst wordt aangeboden zoals beschikbaar (as is). Proximus zal alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de dienst op betrouwbare en ononderbroken wijze werkt, maar kan geen ononderbroken en foutloze werking garanderen.
- In geval van fraude, misbruik, kwade trouw en/of niet-naleving van deze Algemene voorwaarden of andere algemene voorwaarden van Proximus, heeft Proximus het recht om administratieve en/of gerechtelijke stappen te ondernemen.
- Proximus behoudt zich het recht voor om de dienst verder te ontwikkelen, met name door nieuwe functionaliteiten ter beschikking te stellen of door bepaalde functionaliteiten te wijzigen of te schrappen. U wordt daarvan vooraf verwittigd.
- Proximus kan de dienst gelijk wanneer beëindigen door de gebruiker via e-mail te verwittigen, zonder voorafgaande kennisgeving of schadevergoeding.
- Proximus heeft te allen tijde het recht de algemene voorwaarden te wijzigen. In dat geval brengt Proximus u hiervan op de hoogte via e-mail of via een mededeling in de applicatie en vermeldt het de datum waarop de gewijzigde algemene voorwaarden van kracht worden. Als er geen datum wordt opgegeven, zijn de wijzigingen van toepassing zodra ze worden meegedeeld. Gebruikers die deze wijzigingen niet aanvaarden, kunnen hun account en hun gebruik van de dienst onmiddellijk en kosteloos beëindigen.
De bijzondere voorwaarden met betrekking tot Mobility, Neighborhood, Weather, Home en MyProximus worden ook opgenomen.
U kunt de algemene voorwaarden hier vinden.
- een vergoeding van € 30 (automatisch) als de technicus zich niet aanbiedt binnen het afgesproken tijdslot;
- een vergoeding van € 10 per dag (automatisch) als de verandering van operator heeft geleid tot een dienstonderbreking van meer dan één werkdag op het Proximus-netwerk.
De Klant heeft op zijn uitdrukkelijk verzoek ook recht op een vergoeding van € 6 per dag in geval van laattijdige activering van de diensten.
De bedoelde vergoedingen zijn niet verschuldigd indien de gebeurtenis die aanleiding geeft tot de compensatie te wijten is aan de Klant.
De Algemene voorwaarden voor consumenten en kleine ondernemingen worden aangepast.
Proximus websites en MyProximus
De AI die we inzetten werkt als volgt:
Stap 1: Je neemt contact op met Proximus via het communicatiemiddel van jouw keuze.
Stap 2: Je komt in contact met AI, die zichzelf ook zo voorstelt en die vraagt waarmee het je verder kan helpen.
Stap 3: De AI probeert de reden voor je oproep of bericht te identificeren om je zo efficiënt mogelijk te helpen.
Opmerking:
Als de AI de reden voor je oproep of bericht correct kan identificeren en je verder kan helpen zonder tussenkomst van een medewerker, dan zal het de informatie die je nodig hebt, of de oplossing waarnaar je op zoek lijkt te zijn, aanbieden.
Als de AI de reden voor je oproep of bericht correct kan identificeren, maar je niet verder kan helpen zonder tussenkomst van een medewerker, dan brengt het je rechtstreeks in contact met de gepaste persoon die een antwoord zal proberen te bieden op jouw vraag.
Als de AI niet in staat is om de reden voor je oproep of bericht correct te identificeren, dan brengt het je rechtstreeks in contact met een medewerker die je verder zal helpen.
Hoe dan ook:
Je krijgt steeds de mogelijkheid om in contact te komen met een medewerker als je dat wenst.
Hoewel de AI bedoeld is om een eerste selectie uit te voeren van de vragen voor onze klantenservice en je met de juiste medewerker in contact te brengen, kunnen sommige kleine beslissingen automatisch worden genomen (bijvoorbeeld het annuleren van een factuur). Voor dergelijke acties die een impact op jou kunnen hebben, is soms echter eerst aanvullende identificatie van je vereist omdat we willen voorkomen dat jouw identiteit wordt misbruikt.
De interactie met onze AI wordt in onze systemen opgeslagen voor documentatiedoeleinden gedurende maximaal 3 maanden na beëindiging van het gesprek. Zo beschikken we over een historiek van de eerdere gesprekken en kunnen we terugkerende problemen efficiënter beheren.
Heb je vragen over je persoonsgegevens? Klik dan hier!
Prijslijst en tarieven
Huidige tarieven
De prijzen van de producten en diensten van Proximus kunnen worden geconsulteerd op de commerciële pagina’s van de website proximus.be en/of via de links hieronder:
-
A. Privé
Nationale oproepen (vaste lijn)
Internationale oproepen (vaste lijn)
Internationale oproepen vanuit België (gsm)
Roaming tarieven (gsm)
- Oproepen en sms'en vanuit het buitenland met uw gsm met abonnement(PDF, 340Kb)
- Oproepen en sms'en vanuit het buitenland met uw gsm met herlaadkaart(PDF, 328Kb)
B. Business
Nationale oproepen (vaste lijn)
Unlimited Calls National(PDF, 81Kb)
Internationale oproepen (vaste lijn)
Unlimited Calls National/International(PDF, 276Kb)
Internationale oproepen vanuit België (gsm)
Roaming tarieven (gsm)
Oproepen en sms'en vanuit het buitenland met uw gsm met abonnement(PDF, 346Kb)
C. Grote bedrijven
Standaard tarief (vaste lijn)(PDF, 206Kb)
Unlimited Calls (vaste lijn)
- Unlimited Calls National (Enterprise)(PDF, 97Kb)
- Unlimited Calls National/International (Enterprise)(PDF, 283Kb)
Call Credit (vaste lijn)
- Call Credit 50(PDF, 100Kb)
- Call Credit 150(PDF, 101Kb)
- Call Credit 500(PDF, 101Kb)
- Call Credit 1000(PDF, 101Kb)
- Call Credit 2000(PDF, 101Kb)
Infinity (landline)
Roaming tarieven (gsm)
-
A. Privé
Vaste lijn en packs
- Happy Time International(PDF, 285.7Kb)
- Pulse International Basic incl. btw(PDF, 338Kb)
- Pulse International Plus incl. btw(PDF, 321.8Kb)
- Pulse International Special Edition incl. btw(PDF, 319.3Kb)
- Pulse to All Basic incl. btw(PDF, 352Kb, in Engels)
- Pulse to gsm Basic(PDF, 23.3Kb)
- Pulse to gsm Plus(PDF, 35.9Kb)
- Prijslijst voor niet meer gecommercialiseerde Packs(PDF, 74Kb)
Mobiel
Prijslijst voor niet meer gecommercialiseerde privé-tariefplannen en opties (incl. btw)(PDF, 1.08Mb)
B. Business
Vaste lijn en packs
- Pulse International Basic excl. btw(PDF, 339Kb)
- Pulse International Plus excl. btw(PDF, 320Kb)
- Pulse International Special Edition excl. btw(PDF, 322Kb)
- Prijslijst voor niet meer gecommercialiseerde Bizz Packs(PDF, 182Kb)
- Pulse to All Basic excl. btw(PDF, 366Kb, in Engels)
Mobiel
C. Grote bedrijven
Value Pack programma
Voor meer info, gelieve contact op te nemen met uw accountmanager of te bellen naar 0800/22 200
Fuse Programma
1. Abonnementen
- (Business) Flex packs(pdf, 62 KB)
- Belfius/Beats packs(pdf, 55 KB)
- Epic Combo packs(pdf, 48 KB)
- Andere packs(pdf, 73 KB)
- Enterprise Pack Together(pdf, 63 KB)
- Enterprise Call&Surf(pdf, 71 KB)
- Vaste telefonie buiten pack(pdf, 143 KB)
- Internet buiten pack(pdf, 51 KB)
- Opties(pdf, 50 KB)
- Explore & SDWAN National, voor de tarieven van Explore & SDWAN, gelieve uw Account Manager te contacteren.
2. Prijs gesprekken met de vaste lijn
Professionele Tariefplannen:
- Pulse to All Basic(pdf, 177 KB)
- Value Pack Business(pdf, 177 KB)
- Value Pack Professional(pdf, 177 KB)
- Value Pack Enterprise(pdf, 178 KB)
- Value Pack Corporate(pdf, 178 KB)
- Value Pack Nations(pdf, 181 KB)
- Value Pack Company(pdf, 178 KB)
- Value Pack Industry(pdf, 178 KB)
- Value Pack Excellium(pdf, 178 KB)
- Value Pack Platinum(pdf, 176 KB)
- Value Pack Titanium(pdf, 178 KB)
- Benefit Executive(pdf, 176 KB)
- Benefit Exclusive(pdf, 177 KB)
- Benefit Privilege(pdf, 176 KB)
- Benefit Preference(pdf, 176 KB)
- Benefit Premium(pdf, 177 KB)
- Benefit Excellence(pdf, 172 KB)
- I-Office Classic(pdf, 111 KB)
- I-Office No Limit(pdf, 111 KB)
3. Roaminggesprekken naar nummers met toegevoegde waarde
Roaminggesprekken naar nummers met toegevoegde waarde(pdf, 155 KB)
Privacyverklaring
Bij Proximus hechten we veel belang aan de bescherming van de privacy van onze klanten en gebruikers. Wij beseffen dat de persoonsgegevens die u ons toevertrouwt waardevol en belangrijk voor u zijn en wij nemen onze verantwoordelijkheid om uw gegevens te beschermen zeer ernstig.
In deze privacyverklaring geven wij u gedetailleerde informatie over de persoonsgegevens die wij over u verzamelen, wat er met uw persoonsgegevens gebeurt als u onze diensten en apps gebruikt en/of onze verschillende websites bezoekt, voor welke doeleinden uw persoonsgegevens worden gebruikt en met wie uw persoonsgegevens worden gedeeld. U kunt ook te weten komen hoe u ons gebruik van uw persoonsgegevens kunt controleren. We leggen ook uit wat uw rechten zijn met betrekking tot uw persoonsgegevens en hoe u deze rechten kunt uitoefenen. Om dit document leesbaarder te maken, hebben we de verschillende onderwerpen onderverdeeld in hoofdstukken, die gemakkelijk te raadplegen zijn via het keuzemenu.
Naast het naleven van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, zetten wij ons in voor het respecteren van de hoogste ethische en morele normen in onze omgang met persoonsgegevens. Wij zijn van mening dat privacy een fundamenteel mensenrecht is en dat het onze plicht is om uw persoonsgegevens te beschermen en te respecteren.
Privacyverklaringen voor specifieke producten en diensten
Naast de algemene privacyverklaring hebben we ook afzonderlijke privacyverklaringen opgesteld voor enkele specifieke producten en diensten die we aan onze klanten en gebruikers aanbieden.
Op deze manier kunnen we nog duidelijker en transparanter informeren over de persoonsgegevens die we verzamelen en verwerken in het kader van een specifieke dienst of product, inclusief de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens worden gebruikt, met wie de gegevens worden gedeeld en welke rechten er in dit opzicht bestaan en hoe deze kunnen worden uitgeoefend.
Door op een van de links in de onderstaande secties te klikken, krijgt u toegang tot de privacyverklaring voor dat specifieke product of die specifieke dienst.
MyProximus (Web en App)
Klik op de volgende link voor de privacyverklaring van MyProximus (Web en App), die o.a. beschrijft hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, wat onze verwerkingsdoeleinden zijn en welke rechten u heeft.
Protocollen voor de doorgifte van persoonsgegevens tussen het BIPT en Proximus
De wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen m.b.t.de verwerking van persoonsgegevens schrijft voor dat er voor elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door het BIPT naar een andere instantie of naar een derde een protocol moet worden opgesteld.
Een protocol is noodzakelijk wanneer zowel het BIPT als diegene waarmee de persoonsgegevens worden uitgewisseld, in dit geval Proximus, elk voor zich de verwerkingsverantwoordelijke zijn voor de uitgewisselde persoonsgegevens.
De betrokken partijen beschrijven in het protocol de uitwisseling van de persoonsgegevens. Een protocol is in die zin een transparantiedocument dat aan alle belangstellenden duidelijk maakt welke persoonsgegevens uitgewisseld worden.
Meer informatie over protocollen vindt u op de website van de Gegevensbeschermingsautoriteit .
Het BIPT en Proximus hebben de volgende protocollen afgesloten:
- Protocol tussen het Belgisch instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) en Proximus NV in het kader van het nationaal breedbandplan van minister van Telecommunicatie Petra De Sutter.
- Protocol tussen het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) en Proximus NV in het kader van de kwaliteitscontrole van de lijsten van de begunstigden van het sociaal telecommunicatietarief.
Wettelijke informatie en gedragscodes
Consumenteninfo
Gedragscodes
Dit charter is van toepassing op de relaties tussen de ondertekenaars en hun particuliere klanten en individuele consumenten. In deze tekst wordt verder hiervoor de term consumenten gebruikt.
- Charter voor klantvriendelijkheid(PDF, 286Kb)
- Gedragscodes BeCommerce(PDF, 492Kb)
- Performantie-indicatoren
- Richtlijnen Mobile Netwerkoperatoren voor betalende en gratis Berichtendiensten(PDF, 3651Kb)
- GOF-richtlijnen voor Direct Operator Billing diensten(PDF, 173Kb): als lid van GOF (GSM Operator Forum) past Proximus deze richtlijnen toe
- Gedragscode voor via betaalnummers 070/090x geleverde diensten(PDF, 395Kb)
Preventie namaak
De ondernemer biedt te allen tijde enkel producten aan die zij aankoopt bij de originele fabrikanten en hun groothandelaars. Bij twijfel rond de echtheid van producten kan de consument meer informatie en tips vinden op de website https://www.eccbelgie.be. Bij vermoeden van namaak kan de consument steeds een klacht indienen via het Meldpunt https://meldpunt.belgie.be/meldpunt.
Indicatoren in verband met de kwaliteit van de dienst
- Kwaliteit van de vaste en mobiele telefonie- en internetdienst
- Beheer van het vaste en mobiele internetverkeer op het Proximus-netwerk(PDF, 109Kb)
De maximaal geraamde up- en downloadsnelheid (geeft een gemiddelde weer van de snelheid die u als gebruikers op ons netwerk ervaart):
Mobiel internet | Met een 4G-smartphone |
---|---|
Maximaal geraamde uploadsnelheid | 22,7 Mbps |
Maximaal geraamde downloadsnelheid | 71,3 Mbps |
Dienst na verkoop
Hebt u vragen over uw online bestelling of een product? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst! Ons team zal uw vragen telefonisch beantwoorden van maandag tot zaterdag van 8 tot 22h via het gratis nummer 0800 22 800 (voor consumenten) of 0800 22 500 (voor kleine ondernemingen).
Hebt u een klacht? In dat geval kan u terecht bij een Proximus Shop in uw buurt of op het telefoonnummer 02 202 41 11.
U kan u tevens wenden tot de Ombudsdienst voor Telecommunicatie via e-mail: klachten@ombudsmantelecom.be of via brief: Koning Albert II-laan 8 bus 3 te 1000 Brussel, tel. 02 223 09 09. Of u kan terecht bij het Online Dispute Resolution Platform.
Naamswijzigingen
In het kader van vereenvoudiging van ons productgamma, veranderen de namen van een aantal producten. Het product zelf verandert niet, enkel de naam: u geniet nog steeds van dezelfde voordelen, dienstverlening en voorwaarden.
Sommige PDF-bestanden zijn niet voor iedereen toegankelijk. Mocht dit bij u het geval zijn, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.