Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

De waarde van een huis stijgt dankzij fiber

Gepubliceerd op 19/11/2018 in Tech, tips & tricks

De waarde van een huis stijgt dankzij fiber

Fiber zorgt niet alleen voor een betere surfervaring. Het is ook een prima hefboom om de waarde van jouw pand op te krikken. Uit onderzoek blijkt dat de verkoopprijs van een huis er met gemiddeld drie procent op vooruit gaat, wanneer het huis aangesloten is op fiber.

3 procent meer waarde

Snel en betrouwbaar internet is voor steeds meer huizenkopers een must-have. Daarom wekken huizen zonder fiber minder interesse. Verhuizen.com keek een Amerikaanse studie in die becijferde dat het waardeverschil ongeveer 3 procent kan bedragen.

De Nederlandse verhuiswebsite verwijst naar een evaluatie door de universiteit van Colorado van 525.000 woningverkopen tussen 2011 en 2013. Daaruit blijkt dat de beschikbaarheid van internet via fiber een woning van omgerekend 160.000 euro met 5.000 euro kan doen stijgen. De impact is het duidelijkst in landelijke gebieden, waar internetsnelheden vaak schommelen.

Maak je gebouw klaar voor de toekomst

Volgens de verhuiswebsite merken ook steeds meer makelaars deze omslag. Om hierop te anticiperen kan je in je gebouwen best fiberverbindingen voorzien. 

Om architecten en bouwondernemingen hierin te ondersteunen is er de website www.proximus.be/bouwen. Daar vind de informatie die je nodig hebt en lees je of je werf nu of in de nabije toekomst op fiber kan aangesloten worden. Je kan hier meteen ook een onlineformulier invullen zodat we contact met je kunnen opnemen om een aansluiting te bespreken. Daarnaast heeft Proximus een lastenboek opgesteld.

Alle informatie over fiber vind je op www.proximus.be/fiber.
 

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business

Blog topics

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar