Veelgestelde vragen over Flex

  Overschakelen

  Je bestelt gewoon je Flex pack en wij zetten jouw huidige producten automatisch om. Afhankelijk van de samenstelling van je huidige pack, zal je rechtstreeks kunnen bestellen via het web of zullen we je contacteren via onze klantendienst.

  Je kan je gsm-nummer zeker behouden. Kies je Flex pack en wij bellen je terug om jouw pack te finaliseren.

  Als je al over een gecombineerd aanbod beschikt (smartphone + gsm-abonnement), behoud je je promotie (de voorwaarden en het aantal producten moeten ongewijzigd blijven). Sommige promoties zijn compatibel met Flex, andere niet. Bel ons op 0800 22 800 of breng een bezoekje aan een van onze verkooppunten om na te gaan of je je promotie behoudt.

  Dat kan. Alle opties zijn compatibel met de oude en nieuwe packs. Elke extra optie zal worden gefactureerd tegen de catalogusprijs, afhankelijk van je type pack.

  Overstappen is eenvoudig, je kan zelfs je gsm-nummers behouden. Bestel je Flex en wij gaan meteen na of een technicus bij jou moet langskomen, de installatie is volledig gratis. Vergeet zeker niet om je opzeggingsbrief voor je huidige producten op te stellen.

  Waarom overstappen naar Proximus?

  Neen, die is volledig gratis! De installatie en de activering zijn inbegrepen: een besparing van € 59!

  Op het moment dat je bestelt, bekijken we jouw technische situatie en raden we de meest geschikte installatie aan: zelf installeren of installatie door een technieker.

  Is alles al aanwezig en hoef je alleen maar aan te sluiten, dan kan je dit zelf doen. Je hoeft dan geen afspraak te maken en je bent binnen de 3 dagen aangesloten.

  Wanneer je kiest voor een technieker of wanneer deze nodig is, kan je zelf de datum van de installatie kiezen tijdens de productconfiguratie. De installatiedatum hangt af van jouw gekozen producten, de producten die je al hebt en de beschikbaarheid van onze medewerkers. Reken gemiddeld wel op een wachttijd van ongeveer 14 kalenderdagen.

  Meer info over de installatie van je internet en tv

  Fiber

  Fiber is de technologie van de toekomst, waarbij gegevens aan lichtsnelheid over lange afstanden worden verstuurd. Maar om het potentieel ervan ten volle te benutten, moet de fiberkabel tot in het hart van jouw woning gelegd worden. Daarom spreken we over fiber tot in je woning of Fiber to the Home (FTTH).

  Proximus is de eerste Belgische operator die fiber volledig installeert, dat wil zeggen tot binnen in de woning van de klanten.

  De meeste andere operatoren, zoals VOO, Orange of Telenet, beweren fiber aan te bieden, maar gebruiken een coaxkabel voor het laatste gedeelte, van de straat tot aan de woning. Deze twee soorten connecties zijn echter absoluut niet gelijkwaardig. Alleen fiber tot in je woning garandeert de beste prestaties op het gebied van download- en uploadsnelheden, stabiliteit en latency. En bovendien is jouw woning klaar voor de toekomst!

  Terwijl Proximus geleidelijk fiber uitrolt naar bestaande woningen in België, worden nieuwbouwwijken en flatgebouwen meestal onmiddellijk aangesloten op ons fibernetwerk, in samenspraak met de bouwsector.

  Fiber van Proximus is uitgeroepen tot “Het snelste internet van ‘t land” door Ookla®.

  Ookla® is de wereldwijde leider in het meten en monitoren van netwerkprestaties met zijn beroemde snelheidstest (Speedtest®), beschikbaar op Speedtest.netNieuw venster .

  Op basis van nationale resultaten reikt Ookla® prijzen uit om de prestaties van de verschillende operators te valideren.

  Het antwoord is nee.

  Momenteel vertaalt de standaard voor een “ultrasnel” of “Gigabit” internet zich in snelheden tot 1 Gigabit per seconde (of Gbps) voor downloaden en tot 50 Megabits per seconde (of Mbps) voor uploaden.

  De meeste operatoren, zoals VOO, Orange of Telenet, beweren fiber aan te bieden, maar gebruiken een coaxkabel voor het laatste gedeelte, van de straat tot aan het huis. Dit is geen Fiber to the Home verbinding.

  Proximus installeert fiber bij haar klanten thuis. Het feit dat de fiberkabel rechtstreeks op jouw woning wordt aangesloten, betekent dat je jouw eigen kabel hebt, die je niet deelt met je buren. Je bent dus volledig onafhankelijk van externe storingsfactoren. En dat maakt het verschil, want je krijgt een ultrastabiele verbinding en het snelste internet van ‘t land, met downloadsnelheden tot 8,5 Gbps en 1 Gbps om te uploaden. En dat is nog maar het begin! Door voor deze geavanceerde technologie te kiezen, ben je klaar voor de toekomst.

  Maar wat betekent dit in de praktijk? Stel je voor dat je de Lord of the Rings-trilogie (30 GB) wilt downloaden: terwijl een verbinding van 1 Gbps je in staat stelt om deze in 4 minuten te downloaden, doet een verbinding van 8,5 Gbps dat in slechts 24 seconden. Kun je het verschil zien?

  Lees meer over fiber tot in je woning.

  Met fiber van Proximus surf je met het snelste internet in België en kies je de internetervaring die bij je past:

  • Mega Fiber, ideaal voor thuiswerkers en streamers met downloadsnelheden tot 500 Mbps en uploadsnelheden tot 500 Mbps: supersnel internet om te voldoen aan de behoeften van meerdere gebruikers met gelijke download- en uploadsnelheden.
  • Giga Fiber, ideaal voor gezinnen met downloadsnelheden tot 2,5 Gbps en uploadsnelheden tot 500 Mbps: gigasnel internet om te voldoen aan de behoeften van meerdere gelijktijdige gebruikers, tot 2 Wi-Fi Boosters voor een betere verbinding in elke kamer van jouw huis en een vaste lijn met onbeperkt bellen in België 24/7 (behalve met Flex Fiber Internet + Mobiel).
  • Ultra Fiber, ideaal voor grote gezinnen en gamers met downloadsnelheden tot 8,5 Gbps en uploadsnelheden tot 1 Gbps: het snelste internet beschikbaar in België zowel in download als in upload om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende internetgebruikers, tot 2 Wi-Fi Boosters voor een betere verbinding in alle kamers van jouw huis en een vaste lijn met onbeperkt bellen in België 24/7 (behalve met Flex Fiber Internet + Mobiel).

  Houd er rekening mee dat in bepaalde specifieke gevallen de bekabeling in jouw gebouw alleen toelaat dat je profiteert van maximale snelheden tot 1 Gbps/500 Mbps. Neem contact op met jouw gebouwbeheerder of huisbaas voor meer informatie.

  Als je je afvraagt wie deze snelheden nodig heeft, zul je verrast zijn! Vandaag de dag is 1 Gbps de norm geworden, maar we vragen steeds meer van onze internetverbinding. De behoeften nemen voortdurend toe en met de technologische evoluties (4K, 8K, virtual reality, …) en de talrijke verbonden objecten die zich razendsnel ontwikkelen, is de fibertechnologie de oplossing. Hiermee kan je voldoen aan de huidige behoeften, maar je kan zich je ook voorbereiden op de komende 70 jaar. Hiermee kan je niet alleen efficiënter werken, maar ook tijd besparen.

  Nee, het feit dat er fiber in jouw straat is aangelegd betekent niet dat je er automatisch van profiteert. Om van alle voordelen te kunnen genieten, moet jouw woning worden aangesloten op het fibernetwerk, wat betekent dat er een afspraak moet worden gemaakt met een technicus om fiber in jouw woning te installeren.

  Als je al Proximus-klant bent en wilt profiteren van de 10 Gbps-technologie, moet je huidige hardware worden vervangen. Er zal een afspraak voor de installatie moeten worden gemaakt. Een technicus zal op de afgesproken datum bij je langskomen voor de gratis installatie van je Internet Box+ en je nieuwe ONT-box, waarmee je box op het fibernetwerk wordt aangesloten. Als je Wi-Fi Boosters hebt, zullen ook deze worden vervangen door Wi-Fi Boosters+.

  Meer informatie over de installatie.

  Je kan bij jouw provider navragen of je een fiberverbinding tot in jouw woning hebt.

  Jouw download- en uploadsnelheden zeggen echter al veel over het type verbinding dat je hebt. Met fiber tot in je woning kan je snelheden tot 8,5 Gbps downloaden en 1 Gbps uploaden, terwijl deze met een coaxiale verbinding beperkt zijn tot 1 Gbps downloaden en 50 Mbps uploaden.

  Als je al Proximus-klant bent en een fiberaansluiting hebt, moet de naam van jouw abonnement “Flex Fiber” zijn. Heb je een klassieke aansluiting zonder fiber, dan zal de naam van jouw abonnement “Flex” zijn.

  Fiber to the Home wordt momenteel in België uitgerold. Het is dus nog niet overal beschikbaar. Proximus is de eerste Belgische operator die fiber van A tot Z uitrolt, in samenwerking met Fiberklaar in Vlaanderen, Unifiber in Wallonië en GoFiber in het Duitstalige deel van het land.

  Duizenden huizen zijn al aangesloten en/of kunnen worden aangesloten. Je kan eenvoudig controleren of het voor je beschikbaar is door onze adrestest te gebruiken. Zo ja, dan word je uitgenodigd om jouw Flex Fiber-pack te kiezen en te vragen of het bij je thuis geïnstalleerd kan worden. Als het nog niet beschikbaar is, kan je je aanmelden om op de hoogte te worden gehouden wanneer het beschikbaar is.

  Ontdek onze interactieve kaart om te zien waar fiber beschikbaar is en waar dat binnenkort het geval zal zijn.

  Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

  In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

  Alles over de installatie.

  Bellen

  Je hebt al een gsm-nummer bij Proximus

  Je kan je gsm-nummer zeker behouden. Plaats je Flex bestelling en wij bellen je terug om jouw pack te finaliseren.

  Je hebt al een gsm-nummer bij een andere operator

  Je kan je gsm-nummer zeker behouden, volg deze eenvoudige stappen:

  1. Stel je Flex samen, voeg voor elk gsm-nummer dat je wil overdragen een mobiel abonnement toe (bijvoorbeeld: je hebt momenteel 2 gsm-nummers, kies dan 2 mobiele abonnementen in je Flex).
  2. Eens je het pack Flex hebt besteld, kom je in de productconfiguratie. Kies je huidige operator uit de lijst en geeft het gsm-nummer in dat je wil overdragen.
  3. Als je een prepaid abonnement hebt bij een andere operator moet je ook het simkaartnummer meegeven. Heb je een gsm-abonnement bij een andere operator? Dan moet je enkel je klantennummer meegeven.

  Je stelt gewoon je huidige Flex opnieuw samen met het extra gsm-abonnement dat je wil toevoegen. Tijdens de productconfiguratie zal het extra gsm-abonnement worden toegevoegd aan je huidig Flex Tuttimus of Minimus pack.

  Mobile Flex abonnementen zijn geldig in België en in de Europese Unie.
  Als u buiten de Europese Unie reist, controleer dan de roamingtarieven per land.

  Neen, het mobiel volume is geldig voor maar 1 gsm-abonnement.

  Met het standaard mobiele abonnement kunt u vrij bellen, sms'en en surfen in België en de Europese Unie (EU). Als u gebruik maakt van speciale betaalde diensten of als u buiten de EU reist, wordt u het geldende extra tarief aangerekend. U kunt uw verbruik volgen via MyProximus en dankzij de sms-berichten.

  Met FullControl profiteert u van dezelfde voordelen van het abonnement, terwijl u toch de volledige controle over uw budget behoudt: diensten die niet in uw abonnement zijn inbegrepen, worden geblokkeerd (speciale nummers, betaaldiensten van derden, internationale oproepen, roaming buiten de EU…). FullControl is alleen beschikbaar met Mobile Flex S en Mobile Flex M.

  TV

  De eerste decoder is altijd inbegrepen in je pack Flex. Wil je een extra decoder toevoegen? Dan bestel je gewoon je pack en tijdens de productconfiguratie krijg je de mogelijkheid om tot 2 extra decoders toe te voegen. Voor elke bijkomende decoder betaal je slechts € 8/maand.

  Ben je al Flex-klant? Dan kan je extra decoders hier bestellen.

  Je kan een tv optie toevoegen via MyProximus of je kiest en bestelt je optie hier. Het is ook mogelijk om via de decoder een tv-optie toe te voegen.

  Een tv-optie wijzigen of verwijderen kan enkel via MyProximus. In een Flex kan je je tv-optie 2 keer per jaar gratis wijzigen.

  Dankzij de Proximus Picxk-app kunt u om het even waar of wanneer u dat wilt, een opname programmeren of annuleren.

  De Light TV-optie is enkel beschikbaar met Flex Internet + Mobiel pack met tegen een extra kostprijs van € 9/maand. De Light TV-optie is voor mensen die niet per se nood hebben aan traditionele TV en genoeg hebben aan TV kijken via Pickx app en via onze Proximus Pickx website. De Light TV-optie:

  • 32 populairste zenders (regionale kanalen + radiozenders)*
  • Pickx app
  • Geen TV-optie beschikbaar
  • TV Replay (36u) & opnemen mogelijk
  • Geen decoder: TV enkel via de Pickx app & Web

  *La Une, Tipik, La trois, TF1, Plug RTL, Club RTL, RTL, AB3, TV5monde, ABxplore, Arte, C8, LN24, France 2, France 3, Vtmkids, Vtm, Vtm 2, Vtm 3, Vtm 4, Vtm Gold, Één, Canvas, Ketnet, Play 4, Play 5, Play 6, Play 7, BRF, National Geographic, Nickelodeon, MTV.

  Via de Pickx app :

  1. Eerst en vooral moet de technieker langskomen om Flex Internet + Mobiel te komen installeren bij je thuis
  2. Download de Proximus Pickx-app in je app store  
    
  3. Open de app terwijl je verbonden bent met het internet (wifi, 3G, 4G,...) in België of de EU.
  4. Log in met je MyProximus beheerder account

  Via de Proximus Pickx website :

  Surf naar www.proximuspickx.be, log je daar in en geniet meteen van je favoriete programma’s!

  Hoe zit dat inloggen precies? Wel, je moet inloggen met een MyProximus beheerder account:

  Problemen bij het inloggen op www.proximuspickx.beNieuw venster? Het kan tot 48u duren nadat de technicus langskwam, voor je account actief is.

  Een ander probleem met de Proximus Pickx-app? Bekijk hier nog meer FAQs!

  Je kan de Proximus Pickx-app op maximum 5 toestellen (smartphone/tablet) installeren met hetzelfde account. Maar je kan wel maar maximum op 2 toestellen tegelijk kijken.

  Kijk je via de webversie op je laptop? Dan telt dit niet mee bij de "maximum 2 schermen tegelijk".

  Nee, ze zijn niet compatibel. Je kan geen Proximus TV-opties kopen met de Light TV-optie.

  Met de Proximus Pickx-app heb je toegang tot de 32 populairste nationale kanalen, regionale kanalen en de meeste radiokanalen.

  Nationale zenders: La Une, Tipik, La trois, TF1, Plug RTL, Club RTL, RTL, AB3, TV5monde, ABxplore, Arte, C8, LN24, France 2, France 3, Vtmkids, Vtm, Vtm 2, Vtm 3, Vtm 4, Vtm Gold, Één, Canvas, Ketnet, Play 4, Play 5, Play 6, Play 7, BRF, National Geographic, Nickelodeon, MTV.

  Regionale zenders:

  Brussel: BX1, Antenne Centre, Canal C, Canal Zoom, No Tele, RTC Liège, Télé MB, Télé Sambre, Védia, TV Com, TV Lux, Matélé and BRUZZ

  Vlaanderen: ATV, AVS-EEklo, AVS-Gent, AVS-Oudenaarde, Focus TV, Ring TV, ROB TV, RTV Kempen Noord, RTV Kempen Oost, RTV Kempen West, RTV Mechelen, TV Limburg Centrum, TV Limburg Midden, TV Limburg Noord, TV Limburg Oost, TV Limburg West, TV Limburg Zuid-Oost, TV Limburg Zuid-West, TV Oost, WTV

  Wallonië: BX1, Antenne Centre, Bouké, Canal Zoom, No Tele, RTC Liège, Télé MB, Télé Sambre, Védia, TV Com, TV Lux, Matélé

  Radiozenders: Bel RTL*, TIPIK radio, Classic 21, DH Radio, La Prem1ère, MINT* Nostalgie, Radio Contact*, Pure, VivaCité, BRF1*, Musiq’3 (FR) JOE, Klara, Klara continuo, MNM, MNM Hits, Qmusic, Radio 1, Radio2 ant, Radio2 lim, Radio2 oovl, Radio2 vl brab, Radio2 westvl, Sporza Radio, Studio Brussel, VRT NWS (NL)

  * Deze radiozenders zijn via de app voorlopig enkel beschikbaar voor iOS. Android-gebruikers kunnen deze zenders enkel beluisteren via een Chromecast op hun TV

  Met TV Replay ga je tot 36 uur terug in je tv-gids om reeds uitgezonden tv-programma's met het icoontje  te bekijken
  Je kan kiezen:

  • TV Replay (gratis): bekijk of herbekijk reeds uitgezonden programma's.
  • TV Replay+ (betalend): bekijk of herbekijk reeds uitgezonden programma's en spoel snel vooruit in het programma dat je bekijkt.

  Meer infoNieuw venster

  Netflix

  Dat gaat tegenwoordig supersnel. Wij hebben alle stappen voor jou gebundeld, je kan meteen aan de slag

  Facturering via Proximus en/of Netflix-pakketten kunnen niet worden gebruikt om een account te maken met Profieloverdracht. Ga naar het Netflix HelpcentrumNew window voor meer informatie.

  Extra leden kunnen niet worden toegevoegd aan Netflix-accounts waarvoor klanten betalen via Proximus. Ga naar het Netflix HelpcentrumNieuw venster voor meer informatie.

  Ga naar het Netflix HelpcentrumNieuw venster voor meer informatie over het delen van je Netflix-account.

  Ga naar het Netflix HelpcentrumNieuw venster voor meer informatie over je Netflix-huishouden.

  Ga naar het Netflix HelpcentrumNieuw venster voor meer informatie over het gebruik van Netflix terwijl je op reis bent.

  Smartphone met abonnement

  Als je een Flex met smartphone online bestelt dan wordt je nieuwe toestel gratis thuis geleverd. Je kunt de leveringsdatum kiezen op het ogenblik dat je bestelt (max. 30 dagen na de installatie van internet). Deze datum dient minstens vier werkdagen na je bestelling te liggen.

  Neen, dat kan niet. Het toestel wordt automatisch geleverd op het installatieadres van je Proximus-producten.

  Ja, het is belangrijk dat je aanwezig bent om je toestel in ontvangst te nemen en de leveringsbon te ondertekenen. Als je verhinderd bent en niet aanwezig kunt zijn, kan je iemand volmacht geven. Je vindt een volmachtsdocument op www.proximus.be/volmacht. Gelieve ook een kopie van je identiteitskaart aan deze persoon te bezorgen.

  Als je een Flex met smartphone bestelt via de website wordt je toestel op je eerste Proximus-factuur aangerekend. Je hoeft dus niets te betalen wanneer je toestel thuis wordt geleverd.

  Indien je problemen ondervindt met mobiel surfen kan je je smartphone heel gemakkelijk configureren met onze online tool.

  Promoties

  Je kan de afschrijvingstabel voor de eindejaarsperiode 2021 hier(pdf, 56KB) terugvinden.

  Je kan de afschrijvingstabel voor de eindejaarsperiode 2022 hier(pdf, 59KB) terugvinden.

  Je kan de afschrijvingstabel voor de eindejaarsperiode 2023 hier(pdf, 54KB) terugvinden.

  Bellen

  Fiber

  Netflix

  Promoties

  Smartphone met abonnement

  Overschakelen

  TV