In het buitenland

Blijf zorgeloos verbonden, waar je ook gaat

Hou je kosten voorspelbaar tijdens het reizen

Binnen de EU

Er zijn geen roamingkosten wanneer je reist binnen landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Je kan dus gewoon je mobiele abonnement gebruiken met dezelfde voorwaarden als in België!!

Dit geldt ook voor Noorwegen, Liechtenstein en IJsland, maar ook voor Andorra, Gibraltar, Monaco en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn daar ook geen roamingkosten.

Buiten de EU

Geen ingewikkelde roamingopties of activeringen meer dankzij de Daily Roaming Pass wanneer je buiten de EU reist.

 • Geen installatie of activering nodig
 • Betaal alleen wanneer er gebruik is
 • Dezelfde voorwaarden als in België voor 24u

Een Daily Roaming Pass van € 5,95 of € 11,95 wordt automatisch geactiveerd voor 24 uur wanneer je:

 • belt, sms’t of mms’t naar België of het bezochte land
 • een oproep ontvangt vanuit om het even welk land
 • surft in het bezochte land

Hiermee kan je data, minuten en sms’en van jouw Belgische abonnement gedurende 24 uur in het bezochte land gebruiken.

Zolang je in het bezochte land reist zijn volgende zaken niet inbegrepen in de Daily Roaming Pass:

 • Oproepen naar andere landen dan België of het bezochte land
 • Sms-berichten verzonden naar andere landen dan België of het bezochte land

Voor sommige landen kunnen we geen goedkopere opties garanderen. Daar gelden nog steeds de locale roamingtarieven.

Andere vragen?

Voor klanten met een mobiel abonnement wordt de Daily Roaming Pass automatisch geactiveerd voor een periode van 24 uur zodra zij :

 • mobiele gegevens verbruiken in het bezochte land
 • bellen naar België of naar het bezochte land
 • een oproep ontvangen (ongeacht het land van de oproep)
 • de gratis limiet overschrijden van 2 verstuurde sms'jes en 2 verstuurde of ontvangen mms'jes:
  • 2 sms’jes verzonden naar België of het bezochte land
  • 2 mms’jes verzonden naar België of het bezochte land of ontvangen in het bezochte land
  • De ontvangst van een sms, ongeacht de land van herkomst, is altijd gratis en activeert de Daily Roaming Pass niet

Telkens wanneer een Daily Roaming Pass wordt geactiveerd, wordt een sms verstuurd. Deze informatie is ook zichtbaar in de MyProximus app.

Voor klanten met een prepaidkaart verandert er niets ten opzichte van vandaag. Zij kunnen geen gebruik maken van de Daily Roaming Pass en zullen dus worden gefactureerd volgens de tarieven die Proximus in het bezochte land toepast.

Het is niet mogelijk om de Daily Roaming Pas te deactiveren, maar er verandert niets voor een klant die geen extra roamingkosten wil hebben. Het enige wat hij moet doen, zoals hij nu doet, is zijn mobiele data afsluiten en ervoor zorgen dat hij geen oproepen doet of ontvangt (door bijvoorbeeld de vliegtuigmodus in te schakelen) en dat hij de gratis limiet van 2 verstuurde sms'jes en 2 mms'jes naar en van België of het bezochte land per periode van 24 uur niet overschrijdt.

Neem het geval van een Proximus-klant die naar Canada reist en waar zijn Daily Roaming Pass actief is. Hij besluit een Italiaanse vriend te bellen. In dat geval is het tarief voor een gesprek Canada - Italië van toepassing. Alle tarieven zijn beschikbaar wanneer je het land van bestemming invoert bovenaan deze pagina.

Geen probleem, we houden rekening met het gebruik in elke zone. Zodra het totaalbedrag van € 59,5 in Zone A of € 119,5 in Zone B is bereikt, hoef je de Daily Roaming Pass niet meer te betalen en geniet je van gratis mobiele sessies binnen de limieten van jouw Belgische abonnement tot het einde van de kalendermaand.
Stel je een klant voor die zijn smartphone 5 dagen in zone B gebruikt en vervolgens zijn reis voortzet in een land van zone A. Hij heeft al 5x€ 11,95 = € 59,75 verbruikt in zone B. Hij hoeft dan niet meer te betalen voor de volgende Daily Roaming Pass in zone A en zal dus tot het einde van de kalendermaand niet meer worden gefactureerd voor het gebruik van zijn smartphone (binnen de grenzen van zijn Belgische abonnement) in zone A.

Als je van Zone A naar Zone B reist wordt het bedrag dat reeds voor zone A is betaald, in aanmerking genomen. Bij gebruik van het mobiele abonnement in Zone B wordt een extra bedrag van € 6 aangerekend en blijft de Daily Roaming Pass geldig in Zone B tot het einde van de 24 uursperiode.

Als je van Zone B naar Zone A reist blijft de Daily Roaming Pass actief tot het einde van de 24 uursperiode zonder extra kosten.

Wij blijven onze klanten beschermen tegen onaangename verrassingen wanneer zij in het buitenland reizen en blijven daarom het gebruik van mobiele data blokkeren wanneer het bedrag € 60 of € 121 heeft bereikt. Om je nog beter te beschermen, is de Daily Roaming Pass inbegrepen in deze limiet van mobiel dataverbruik. Daarom is het mogelijk dat de Daily Roaming Pass niet geactiveerd zal worden wanneer deze limiet is bereikt. Weet dat je ze kan verwijderen in MyProximus.

Je kan de Daily Roaming Pass in Zone A gebruiken voor de prijs van € 5,95 per dag in de volgende landen:

Albanië, Algerije, Australië, Belarus (Wit-Rusland), Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Canada, Kaapverdië, China, Dominicaanse Republiek, Egypte, Guernsey, Hong Kong, Faeröer, India, Indonesië, het Eiland Man, Israël, Japan, Jersey, Zuid-Korea, Macao, Noord-Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Porto Rico, Russische Federatie, Servië, Singapore, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigde Staten van Amerika, Amerikaanse Maagdeneilanden.

Je kan de Daily Roaming Pass in Zone B gebruiken voor de prijs van € 11,95 per dag in de volgende landen:

Afghanistan, Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Aruba, Azerbeidzjan, Bahama’s, Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Botswana, Britse Maagdeneilanden, Brunei, Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Chili, Colombia, Congo-Brazzaville, Congo (Democratische Republiek), Costa Rica, Ivoorkust, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Fiji, Frans-Polynesië, Gabon, Gambia, Georgië, Ghana, Groenland, Grenada, Guatemala, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana, Haïti, Honduras, Iran, Irak, Jamaica + Caraïbische eilanden, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Koeweit, Kirgizië, Laos, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mongolië, Montserrat, Mozambique, Nauru, Namibië, Nepal, Nederlandse Antillen (Bonaire, Curaçao, St. Maarten), Nicaragua, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestijns Gebied, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Filipijnen, Qatar, Rwanda, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Samoa, Saoedi-Arabië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Soedan, Saint Vincent en de Grenadines, Zuid-Soedan, Suriname, Eswatini (Swaziland), Tadzjikistan, Tanzania, Oost-Timor, Togo, Tonga, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden, Oeganda, Verenigde Arabische Emiraten, Uruguay, Oezbekistan, Vanuatu, Vietnam, Jemen, Zambia, Sint Maarten (Nederlands gedeelte).

Alle roamingkosten zijn gedekt als je in Europa reist, je hebt dus geen Daily Roaming Pass nodig in de volgende landen:

Oostenrijk, Andorra, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Gibraltar, Duitsland, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique (Franse Antillen), Mayotte, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Réunion (La), Roemenië, Saint Barthélemy (Franse Antillen), San Marino, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk.

De volgende landen worden niet gedekt door de Daily Roaming Pass. Standaard roaming tarieven zijn van toepassing.

Angola, Burundi, Comoren, Cuba, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Guam, Libanon, Libië, Maldiven, Nieuw-Caledonië, Oman, Salomonseilanden, Somalië, Syrië, Venezuela, Zimbabwe, Bhutan, St. Pierre en Miquelon, Sao Tomé en Principe, Turkmenistan, Falklandeilanden, Cruiseschepen en veerboten, Satellieten.

Meer vragen over roaming?

Wanneer roamingdiensten beschikbaar zijn in het buitenland, kan de kwaliteit van de dienstverlening in dat land verschillen van die in België als gevolg van diverse lokale factoren die verband houden met de technologieën die beschikbaar zijn in het bezochte land: de stand van de ontwikkeling van de nieuwste technologie, lokale netwerkdekking, beschikbare snelheid, latentie, maar ook andere externe lokale factoren zoals topografie, enz.

Wil je weten welke technologieën beschikbaar zijn in het land dat je bezoekt? Je kunt de lijst van de beschikbare technologieën in elk land van de Europese Unie (+ Ijsland, Liechtenstein en Noorwegen) raadplegen en dit voor elke operator waarmee Proximus een roamingovereenkomst heeft gesloten.

Deze indicatieve lijst is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Ze wordt regelmatig bijgewerkt op basis van de informatie die aan Proximus door buitenlandse operatoren wordt verstrekt.

De naam van het netwerk dat voor roaming geselecteerd is, kan op je scherm weergegeven worden onder een andere handelsnaam, gekozen door de buitenlandse operator, ongeacht de wensen van Proximus. Bovendien zijn sommige technologieën om de hierboven uiteengezette redenen (zoals netwerkdekking of topografie) mogelijk niet beschikbaar in het hele bezochte gebied.

Het is mogelijk dat lokale nummers van diensten met toegevoegde waarde tijdens roaming niet technisch toegankelijk zijn voor roamende gebruikers via telefoon of sms, of dat bepaalde tv-inhoud in België niet beschikbaar is via Pickx tijdens roaming buiten de EU. Het is ook mogelijk dat toepassingen of inhoud die beschikbaar zijn voor lokale gebruikers, om technische of juridische redenen niet beschikbaar zijn voor roamende gebruikers.

Wanneer je aan het roamen bent, kun je jouw internetverbruik op elk moment controleren

 • door het woord DATA te sms'en naar 8888: informatie over het bedrag van jouw verbruik in het buitenland word je per sms toegestuurd (gratis verzenden en ontvangen)
 • door de MyProximus-app te raadplegen (het gebruik van de app verbruikt data die zullen worden afgetrokken van het mobiel internetpakket of zullen worden gefactureerd indien de klant geen mobiel internetpakket heeft of indien het pakket wordt overschreden)

Telefoongesprekken en dataverbindingen in niet-terrestrische gebieden (bv. vanaf een cruiseschip of vanuit een vliegtuig) maken gebruik van satellietnetwerken die overeenkomen met een ander geografisch gebied en worden beschouwd als buiten de Europese Unie. Het nationale tarief is niet van toepassing op deze gesprekken en roamingkosten voor deze gesprekken zullen in rekening worden gebracht.
Een verbinding met niet-terrestrische netwerken kan jouw factuur verhogen. Om dit te voorkomen, is het het beste om:

 • de vliegtuigmodus op jouw toestel via de instellingen te activeren
 • of een gratis opt-out voor roaming buiten de Europese Unie aan te vragen via de MyProximus-app of door te bellen naar 6060 om de verbinding met deze netwerken te blokkeren en toch binnen de Europese Unie te kunnen roamen

Je kunt voorkomen dat je verbinding maakt met buitenlandse netwerken via de instellingen van jouw toestel:

 • hetzij door de automatische selectie van de netwerkoperator uit te schakelen en Proximus handmatig te selecteren
 • hetzij door dataroaming te deactiveren

Om hoge facturen te vermijden, word jouw mobiele internetverbinding in het buitenland onderbroken wanneer het dataverbruik buiten de bundel in het buitenland de limiet van 60 euro (incl. btw) bereikt.

Indien je verder wenst te surfen, kun je op eigen verantwoordelijkheid vragen om deze limiet op te heffen. In dat geval word jouw mobiele internetverbinding opnieuw onderbroken wanneer het verbruik 121 euro inclusief btw bedraagt, tenzij je ook deze tweede limiet hebt opgeheven. In dat geval blijf je onbeperkt surfen op jouw eigen verantwoordelijkheid.

Je kunt jouw keuze op elk moment wijzigen.

In het buitenland geldt voor oproepen en sms’en naar nummers van Value Added Service (VAS) de prijs die van toepassing is op lokale gebruikers. Voor het gebruik van dezelfde VAS-nummers door een roamende gebruiker moet altijd een toeslag worden betaald, zelfs voor diensten die als gratis worden geadverteerd.

Een dienst met toegevoegde waarde is elke communicatie naar nummers zoals betaalnummers, gratis nummers of nummers met gedeelde kosten. Deze nummers geven toegang tot een dienst (spel, matchmaking, bewerken van inhoud, informatie, artsen op afroep, enz.). De kosten van deze diensten kunnen sterk variëren, afhankelijk van het bezochte land of het gebruikte nummer. De operator brengt deze diensten in rekening bovenop de kosten van het gesprek of de sms.

In principe genieten roamende klanten binnen de Europese Unie in het bezochte land dezelfde tariefvoorwaarden als in België, zonder extra kosten.

Dit geldt echter niet wanneer de roamende klant belt of sms't naar VAS-nummers in het bezochte land of naar Belgische, Europese of internationale VAS-nummers. In dat geval zal Proximus de klant een toeslag aanrekenen, zelfs voor diensten die als gratis worden geadverteerd, omdat Proximus de operator van het bezochte land een toeslag verschuldigd is voor het routeren van de oproep of de sms naar het VAS-nummer.

Omwille van de transparantie ontvang je bij binnenkomst in het buitenland een sms met informatie over de geldende tarieven voor mobiele communicatie in dat land, inclusief mobiel internetgebruik. Indien je geen sms-berichten over tarieven wenst te ontvangen, kun je vragen om deze dienst te deactiveren door te bellen naar 6060. Je kunt jouw keuze ook op elk moment wijzigen.
Als het land dat je bezoekt een van de andere 26 landen van de Europese Unie is, ontvang je ook een sms met informatie over de beschikbare middelen om contact op te nemen met de hulpdiensten in het land dat je bezoekt. Om veiligheidsredenen kun je niet vragen deze dienst te deactiveren en nodigen wij je uit deze sms te bewaren.

De volgende bepalingen gelden voor zover ze niet uitdrukkelijk in tegenspraak zijn met de specifieke bepalingen die van toepassing zijn op de diensten:

 • Prijzen incl. btw.
 • De oproepen worden gefactureerd per seconde vanaf de 61e seconde.
 • In het buitenland is de prijs voor oproepen en sms'en naar VAS-nummers (Value Added Service) de prijs die geldt voor lokale gebruikers.
 • Mobiel internet wordt gefactureerd per schijf van 100 KB.
 • De belminuten, sms'en en MB zijn geldig in de volgende landen afhankelijk van de zones waar de Daily Roaming Pass beschikbaar is:
  • Zone Europa:
   Oostenrijk, Andorra, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Gibraltar, Duitsland, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique (Franse Antillen), Mayotte, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Réunion (La), Roemenië, Saint Barthélemy (Franse Antillen), San Marino, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk.
  • Zone A:
   Albanië, Algerije, Australië, Belarus (Wit-Rusland), Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Canada, Kaapverdië, China, Dominicaanse Republiek, Egypte, Guernsey, Hong Kong, Faeröer, India, Indonesië, het Eiland Man, Israël, Japan, Jersey, Zuid-Korea, Macao, Noord-Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Porto Rico, Russische Federatie, Servië, Singapore, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigde Staten van Amerika, Amerikaanse Maagdeneilanden.
  • Zone B:
   Afghanistan, Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Aruba, Azerbeidzjan, Bahama’s, Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Botswana, Britse Maagdeneilanden, Brunei, Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Chili, Colombia, Congo-Brazzaville, Congo (Democratische Republiek), Costa Rica, Ivoorkust, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Fiji, Frans-Polynesië, Gabon, Gambia, Georgië, Ghana, Groenland, Grenada, Guatemala, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana, Haïti, Honduras, Iran, Irak, Jamaica + Caraïbische eilanden, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Koeweit, Kirgizië, Laos, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mongolië, Montserrat, Mozambique, Nauru, Namibië, Nepal, Nederlandse Antillen (Bonaire, Curaçao, St. Maarten), Nicaragua, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestijns Gebied, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Filipijnen, Qatar, Rwanda, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Samoa, Saoedi-Arabië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Soedan, Saint Vincent en de Grenadines, Zuid-Soedan, Suriname, Eswatini (Swaziland), Tadzjikistan, Tanzania, Oost-Timor, Togo, Tonga, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden, Oeganda, Verenigde Arabische Emiraten, Uruguay, Oezbekistan, Vanuatu, Vietnam, Jemen, Zambia, Sint Maarten (Nederlands gedeelte).
  • Uitzonderingszone:
   Angola, Burundi, Comoren, Cuba, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Guam, Libanon, Libië, Maldiven, Nieuw-Caledonië, Oman, Salomonseilanden, Somalië, Syrië, Venezuela, Zimbabwe, Bhutan, St. Pierre en Miquelon, Sao Tomé en Principe, Turkmenistan, Falklandeilanden, Cruiseschepen en veerboten, Satellieten.

Daily Travel Passport

 • Deze optie is enkel beschikbaar voor prepaid-klanten. Je betaalt enkel voor de dagen dat je de optie effectief gebruikt. De dagelijkse prijs € 5 wordt geactiveerd zodra je een oproep doet of een sms verstuurt naar een land in deze zone, in de Europese Unie, of naar België, meer dan 200 KB mobiel internet verbruikt of een oproep ontvangt in de zone "Topbestemmingen".
 • Een gebruiksdag start en eindigt om middernacht, Belgische tijd. Niet-gebruikte belminuten, sms'en en MB worden niet overgedragen naar de volgende dag.
 • De oproepen worden per seconde gedebiteerd vanaf de 1ste seconde.
 • Het surfvolume in de bundel wordt gedebiteerd per schijf van 100 KB vanaf een verbruik van 200 KB. Verbruik van minder dan 200 KB en verbruik nadat het inbegrepen volume in de optie is opgebruikt, worden gefactureerd volgens het standaardtarief.
 • Geen abonnementskosten.
 • Pay&Go-klanten moeten minstens € 1,50 krediet hebben op hun kaart om te kunnen bellen in het buitenland.

Je budget beheren in het buitenland… niet altijd eenvoudig. Om zijn klanten te helpen, heeft Proximus een roamingaanbod uitgewerkt dat op die behoefte inspeelt. Dit aanbod kan echter verschillen naargelang van het land waarin je je bevindt. Om je beter te kunnen informeren, bewaart en gebruikt Proximus de gegevens van de landen waarheen je reist gedurende zestig dagen. Indien je dit niet wenst, kun je gratis een sms met GEO NEEN sturen naar 8888. Wij zorgen er dan voor dat je keuze gerespecteerd wordt.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar