In het buitenland

Blijf zorgeloos verbonden, waar je ook gaat

Hou je kosten voorspelbaar tijdens het reizen

Binnen de EU

Er zijn geen roamingkosten wanneer je reist binnen landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Je kan dus gewoon je mobiele abonnement gebruiken met dezelfde voorwaarden als in België!!

Dit geldt ook voor Noorwegen, Liechtenstein en IJsland, maar ook voor Andorra, Gibraltar, Monaco en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn daar ook geen roamingkosten.

Buiten de EU

Geen ingewikkelde roamingopties of activeringen meer dankzij de Daily Roaming Pass wanneer je buiten de EU reist.

 • Geen installatie of activering nodig
 • Betaal alleen wanneer er gebruik is
 • Dezelfde voorwaarden als in België voor 24u

Een Daily Roaming Pass van € 5,95 of € 11,95 wordt automatisch geactiveerd voor 24 uur wanneer je:

 • belt, sms’t of mms’t naar België of het bezochte land
 • een oproep ontvangt vanuit om het even welk land
 • surft in het bezochte land

Hiermee kan je data, minuten en sms’en van jouw Belgische abonnement gedurende 24 uur in het bezochte land gebruiken.

Zolang je in het bezochte land reist zijn volgende zaken niet inbegrepen in de Daily Roaming Pass:

 • Oproepen naar andere landen dan België of het bezochte land
 • Sms-berichten verzonden naar andere landen dan België of het bezochte land

Voor sommige landen kunnen we geen goedkopere opties garanderen. Daar gelden nog steeds de locale roamingtarieven.

Andere vragen?

Voor klanten met een mobiel abonnement wordt de Daily Roaming Pass automatisch geactiveerd voor een periode van 24 uur zodra zij :

 • mobiele gegevens verbruiken in het bezochte land
 • bellen naar België of naar het bezochte land
 • een oproep ontvangen (ongeacht het land van de oproep)
 • de gratis limiet overschrijden van 2 verstuurde sms'jes en 2 verstuurde of ontvangen mms'jes:
  • 2 sms’jes verzonden naar België of het bezochte land
  • 2 mms’jes verzonden naar België of het bezochte land of ontvangen in het bezochte land
  • De ontvangst van een sms, ongeacht de land van herkomst, is altijd gratis en activeert de Daily Roaming Pass niet

Telkens wanneer een Daily Roaming Pass wordt geactiveerd, wordt een sms verstuurd. Deze informatie is ook zichtbaar in de MyProximus app.

Voor klanten met een prepaidkaart verandert er niets ten opzichte van vandaag. Zij kunnen geen gebruik maken van de Daily Roaming Pass en zullen dus worden gefactureerd volgens de tarieven die Proximus in het bezochte land toepast.

Het is niet mogelijk om de Daily Roaming Pas te deactiveren, maar er verandert niets voor een klant die geen extra roamingkosten wil hebben. Het enige wat hij moet doen, zoals hij nu doet, is zijn mobiele data afsluiten en ervoor zorgen dat hij geen oproepen doet of ontvangt (door bijvoorbeeld de vliegtuigmodus in te schakelen) en dat hij de gratis limiet van 2 verstuurde sms'jes en 2 mms'jes naar en van België of het bezochte land per periode van 24 uur niet overschrijdt.

Neem het geval van een Proximus-klant die naar Canada reist en waar zijn Daily Roaming Pass actief is. Hij besluit een Italiaanse vriend te bellen. In dat geval is het tarief voor een gesprek Canada - Italië van toepassing. Alle tarieven zijn beschikbaar wanneer je het land van bestemming invoert bovenaan deze pagina.

Geen probleem, we houden rekening met het gebruik in elke zone. Zodra het totaalbedrag van € 59,5 in Zone A of € 119,5 in Zone B is bereikt, hoef je de Daily Roaming Pass niet meer te betalen en geniet je van gratis mobiele sessies binnen de limieten van jouw Belgische abonnement tot het einde van de kalendermaand.
Stel je een klant voor die zijn smartphone 5 dagen in zone B gebruikt en vervolgens zijn reis voortzet in een land van zone A. Hij heeft al 5x€ 11,95 = € 59,75 verbruikt in zone B. Hij hoeft dan niet meer te betalen voor de volgende Daily Roaming Pass in zone A en zal dus tot het einde van de kalendermaand niet meer worden gefactureerd voor het gebruik van zijn smartphone (binnen de grenzen van zijn Belgische abonnement) in zone A.

Als je van Zone A naar Zone B reist wordt het bedrag dat reeds voor zone A is betaald, in aanmerking genomen. Bij gebruik van het mobiele abonnement in Zone B wordt een extra bedrag van € 6 aangerekend en blijft de Daily Roaming Pass geldig in Zone B tot het einde van de 24 uursperiode.

Als je van Zone B naar Zone A reist blijft de Daily Roaming Pass actief tot het einde van de 24 uursperiode zonder extra kosten.

Wij blijven onze klanten beschermen tegen onaangename verrassingen wanneer zij in het buitenland reizen en blijven daarom het gebruik van mobiele data blokkeren wanneer dit bedrag € 60 bereikt. Om je nog beter te beschermen, is de Daily Roaming Pass inbegrepen in deze limiet van € 60 voor mobiel dataverbruik.

Als je de limiet voor mobiel dataverbruik bereikt hebt kan je geen mobiele data meer gebruiken.
Dan zijn er twee gevallen van toepassing:

 • Als het maandelijkse maximumbedrag van de Daily Roaming Pass voor de bezochte zone is bereikt voordat de limiet van € 60 voor mobiel datagebruik is geactiveerd, kan je jouw smartphone nog steeds gebruiken om oproepen te doen/ontvangen en sms’jes/mms'jes te verzenden/ontvangen, en dit onder dezelfde voorwaarden als in België voor oproepen naar België of het bezochte land.
 • Als het maandelijkse maximumbedrag van de Daily Roaming Pass voor de bezochte zone nog niet is bereikt, kan je jouw smartphone nog steeds gebruiken oproepen te doen/ontvangen en sms’jes/mms’jes te verzenden/ontvangen. Niettemin zullen de standaard roamingtarieven van toepassing zijn. Deze zijn beschikbaar wanneer je het land van bestemming invoert bovenaan deze pagina.

Je kan de Daily Roaming Pass in Zone A gebruiken voor de prijs van € 5,95 per dag in de volgende landen:

Albanië, Algerije, Australië, Belarus (Wit-Rusland), Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Canada, Kaapverdië, China, Dominicaanse Republiek, Egypte, Guernsey, Hong Kong, Faeröer, India, Indonesië, het Eiland Man, Israël, Japan, Jersey, Zuid-Korea, Macao, Noord-Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Porto Rico, Russische Federatie, Servië, Singapore, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Zwitserland, Taiwan (provincie van China), Thailand, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigde Staten van Amerika, Amerikaanse Maagdeneilanden.

Je kan de Daily Roaming Pass in Zone B gebruiken voor de prijs van € 11,95 per dag in de volgende landen:

Afghanistan, Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Aruba, Azerbeidzjan, Bahama’s, Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Botswana, Britse Maagdeneilanden, Brunei, Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Chili, Colombia, Congo-Brazzaville, Congo (Democratische Republiek), Costa Rica, Ivoorkust, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Fiji, Frans-Polynesië, Gabon, Gambia, Georgië, Ghana, Groenland, Grenada, Guatemala, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana, Haïti, Honduras, Iran, Irak, Jamaica + Caraïbische eilanden, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Koeweit, Kirgizië, Laos, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mongolië, Montserrat, Mozambique, Nauru, Namibië, Nepal, Nederlandse Antillen (Bonaire, Curaçao, St. Maarten), Nicaragua, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestijns Gebied, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Filipijnen, Qatar, Rwanda, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Samoa, Saoedi-Arabië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Soedan, Saint Vincent en de Grenadines, Zuid-Soedan, Suriname, Eswatini (Swaziland), Tadzjikistan, Tanzania, Oost-Timor, Togo, Tonga, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden, Oeganda, Verenigde Arabische Emiraten, Uruguay, Oezbekistan, Vanuatu, Vietnam, Jemen, Zambia, Sint Maarten (Nederlands gedeelte).

Alle roamingkosten zijn gedekt als je in Europa reist, je hebt dus geen Daily Roaming Pass nodig in de volgende landen:

Oostenrijk, Andorra, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Gibraltar, Duitsland, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique (Franse Antillen), Mayotte, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Réunion (La), Roemenië, Saint Barthélemy (Franse Antillen), San Marino, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk.

De volgende landen worden niet gedekt door de Daily Roaming Pass. Standaard roaming tarieven zijn van toepassing.

Angola, Burundi, Comoren, Cuba, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Guam, Libanon, Libië, Maldiven, Nieuw-Caledonië, Oman, Salomonseilanden, Somalië, Syrië, Venezuela, Zimbabwe, Bhutan, St. Pierre en Miquelon, Sao Tomé en Principe, Turkmenistan, Falklandeilanden, Cruiseschepen en veerboten, Satellieten.

De volgende bepalingen gelden voor zover ze niet uitdrukkelijk in tegenspraak zijn met de specifieke bepalingen die van toepassing zijn op de diensten:

 • Prijzen incl. btw.
 • De oproepen worden gefactureerd per seconde vanaf de 61e seconde.
 • Buiten België is het tarief van de oproepen en sms’en naar speciale nummers (inclusief lokale 0800-nummers) afhankelijk van de kosten die worden aangerekend door de gebruikte buitenlandse operator. Het nationale tarief is niet van toepassing voor deze oproepen en sms’en.
 • Mobiel internet wordt gefactureerd per schijf van 100 KB.
 • De belminuten, sms'en en MB zijn geldig in de volgende landen afhankelijk van de zones waar de Daily Roaming Pass beschikbaar is:
  • Zone Europa:
   Oostenrijk, Andorra, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Gibraltar, Duitsland, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique (Franse Antillen), Mayotte, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Réunion (La), Roemenië, Saint Barthélemy (Franse Antillen), San Marino, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk.
  • Zone A:
   Albanië, Algerije, Australië, Belarus (Wit-Rusland), Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Canada, Kaapverdië, China, Dominicaanse Republiek, Egypte, Guernsey, Hong Kong, Faeröer, India, Indonesië, het Eiland Man, Israël, Japan, Jersey, Zuid-Korea, Macao, Noord-Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Montenegro, Marokko, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Porto Rico, Russische Federatie, Servië, Singapore, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Zwitserland, Taiwan (provincie van China), Thailand, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigde Staten van Amerika, Amerikaanse Maagdeneilanden.
  • Zone B:
   Afghanistan, Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Aruba, Azerbeidzjan, Bahama’s, Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bolivia, Botswana, Britse Maagdeneilanden, Brunei, Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Chili, Colombia, Congo-Brazzaville, Congo (Democratische Republiek), Costa Rica, Ivoorkust, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Fiji, Frans-Polynesië, Gabon, Gambia, Georgië, Ghana, Groenland, Grenada, Guatemala, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana, Haïti, Honduras, Iran, Irak, Jamaica + Caraïbische eilanden, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Koeweit, Kirgizië, Laos, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mongolië, Montserrat, Mozambique, Nauru, Namibië, Nepal, Nederlandse Antillen (Bonaire, Curaçao, St. Maarten), Nicaragua, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestijns Gebied, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Filipijnen, Qatar, Rwanda, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Samoa, Saoedi-Arabië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Soedan, Saint Vincent en de Grenadines, Zuid-Soedan, Suriname, Eswatini (Swaziland), Tadzjikistan, Tanzania, Oost-Timor, Togo, Tonga, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden, Oeganda, Verenigde Arabische Emiraten, Uruguay, Oezbekistan, Vanuatu, Vietnam, Jemen, Zambia, Sint Maarten (Nederlands gedeelte).
  • Uitzonderingszone:
   Angola, Burundi, Comoren, Cuba, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Guam, Libanon, Libië, Maldiven, Nieuw-Caledonië, Oman, Salomonseilanden, Somalië, Syrië, Venezuela, Zimbabwe, Bhutan, St. Pierre en Miquelon, Sao Tomé en Principe, Turkmenistan, Falklandeilanden, Cruiseschepen en veerboten, Satellieten.

Daily Travel Passport

 • Deze optie is enkel beschikbaar voor prepaid-klanten. Je betaalt enkel voor de dagen dat je de optie effectief gebruikt. De dagelijkse prijs € 5 wordt geactiveerd zodra je een oproep doet of een sms verstuurt naar een land in deze zone, in de Europese Unie, of naar België, meer dan 200 KB mobiel internet verbruikt of een oproep ontvangt in de zone "Topbestemmingen".
 • Een gebruiksdag start en eindigt om middernacht, Belgische tijd. Niet-gebruikte belminuten, sms'en en MB worden niet overgedragen naar de volgende dag.
 • De oproepen worden per seconde gedebiteerd vanaf de 1ste seconde.
 • Het surfvolume in de bundel wordt gedebiteerd per schijf van 100 KB vanaf een verbruik van 200 KB. Verbruik van minder dan 200 KB en verbruik nadat het inbegrepen volume in de optie is opgebruikt, worden gefactureerd volgens het standaardtarief.
 • Geen abonnementskosten.
 • Pay&Go-klanten moeten minstens € 1,50 krediet hebben op hun kaart om te kunnen bellen in het buitenland.

Je budget beheren in het buitenland… niet altijd eenvoudig. Om zijn klanten te helpen, heeft Proximus een roamingaanbod uitgewerkt dat op die behoefte inspeelt. Dit aanbod kan echter verschillen naargelang van het land waarin je je bevindt. Om je beter te kunnen informeren, bewaart en gebruikt Proximus de gegevens van de landen waarheen je reist gedurende zestig dagen. Indien je dit niet wenst, kun je gratis een sms met GEO NEEN sturen naar 8888. Wij zorgen er dan voor dat je keuze gerespecteerd wordt.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar