Daily Roaming Pass

Voor je reizen buiten de Europese Unie

 • Geen activering nodig
 • Een vaste prijs per dag
 • Gebruik je Belgische abonnement in het buitenland

Op vakantie zonder zorgen!

Gebruik jouw mobiel abonnement buiten de Europese Unie en betaal een vaste prijs per dag: de Daily Roaming Pass. Dit wordt automatisch geactiveerd als je:

 • belt of meer dan 2 sms’en/mms’en verstuurt naar België of het bezochte land
 • een oproep ontvangt uit om het even welk land
 • je data gebruikt in het bezochte land

De Daily Roaming Pass is 24 uur geldig en kost € 5,95 /dag of € 11,95 /dag afhankelijk van het bezochte land.

Bekijk landen per zone

Wat de Daily Roaming Pass niet omvat:

 • Oproepen naar andere landen dan België of het bezochte land.
 • Sms’en en mms'en naar andere landen dan België of het bezochte land.

Voor sommige landen gelden de gebruikelijke roamingtarieven nog steeds.

Goed om te weten

 • Je mag 2 sms’jes verzenden per dag naar België of het bezochte land zodat je zonder extra kosten contact kunt houden met familie en vrienden. Is dat niet fijn?
 • Je wordt per sms verwittigd telkens een Daily Roaming Pass wordt geactiveerd.

Houd je budget onder controle

Per maand worden er maximaal 10 Daily Roaming Passes gefactureerd, wat op € 59,50 in zone A of € 119,50 in zone B neerkomt. Vanaf de 11e dag blijft de Daily Roaming Pass voor de rest van de maand actief zonder extra kosten.

Controleer de status van jouw Daily Roaming Pass en jouw verbruik in het buitenland op elk moment in de Proximus+ app.

Op reis in Europa?

In Europa is de Daily Roaming Pass niet van toepassing. Je kunt je mobiele abonnement gebruiken zoals in België: je kunt bellen, sms'en en je mobiele data gebruiken alsof je in België bent. Zonder extra kosten, binnen de grenzen van je abonnement uiteraard!

De lijst van Europese landen bekijken

Andere vragen?

Voor klanten met een mobiel abonnement wordt de Daily Roaming Pass automatisch geactiveerd voor een periode van 24 uur zodra zij :

 • mobiele gegevens verbruiken in het bezochte land
 • bellen naar België of naar het bezochte land
 • een oproep ontvangen (ongeacht het land van de oproep)
 • de gratis limiet overschrijden van 2 verstuurde sms'jes of 2 verstuurde of ontvangen mms'jes:
  • 2 sms’jes verzonden naar België of het bezochte land
  • 2 mms’jes verzonden naar België of het bezochte land of ontvangen in het bezochte land
  • De ontvangst van een sms, ongeacht de land van herkomst, is altijd gratis en activeert de Daily Roaming Pass niet

Telkens wanneer een Daily Roaming Pass wordt geactiveerd, wordt een sms verstuurd. Deze informatie is ook zichtbaar in de Proximus+ app.

De Daily Roaming Pass is ook geldig voor Full Control-plannen zolang er voldoende krediet is: voeg krediet toe.

Voor klanten met een prepaidkaart verandert er niets ten opzichte van vandaag. Zij kunnen geen gebruik maken van de Daily Roaming Pass en zullen dus worden gefactureerd volgens de tarieven die Proximus in het bezochte land toepast.

Het is niet mogelijk om de Daily Roaming Pas te deactiveren, maar er verandert niets voor een klant die geen extra roamingkosten wilt hebben. Het enige wat hij moet doen is, zoals nu, zijn mobiele data afsluiten en ervoor zorgen dat hij geen oproepen doet of ontvangt (door bijvoorbeeld de vliegtuigmodus in te schakelen) en de gratis limiet van 2 verstuurde sms'jes of 2 mms'jes naar en van België of het bezochte land per periode van 24 uur niet overschrijdt.

Neem het geval van een Proximus-klant die naar Canada reist en waar zijn Daily Roaming Pass actief is. Hij besluit een Italiaanse vriend te bellen. In dat geval is het tarief voor een gesprek Canada - Italië van toepassing. Alle tarieven zijn beschikbaar wanneer je het land van bestemming invoert bovenaan deze pagina.

Geen probleem, we houden rekening met het verbruik in elke zone. Zodra het totaalbedrag van € 59,50 in Zone A of € 119,50 in Zone B is bereikt, hoef je de Daily Roaming Pass niet meer te betalen en geniet je van gratische mobiele sessies binnen de limieten van jouw Belgisch abonnement tot het einde van de kalendermaand.
Stel je een klant voor die zijn smartphone 5 dagen in zone B gebruikt en vervolgens zijn reis voortzet in een land van zone A. Hij heeft al 5 x € 11,95 = € 59,75 verbruikt in zone B. Hij hoeft dan niet meer te betalen voor de volgende Daily Roaming Pass in zone A en zal dus tot het einde van de kalendermaand niet meer worden gefactureerd voor het gebruik van zijn smartphone (binnen de grenzen van zijn Belgische abonnement) in zone A.

Als je van Zone A naar Zone B reist wordt het bedrag dat reeds voor zone A is betaald, in aanmerking genomen. Bij gebruik van het mobiele abonnement in Zone B wordt een extra bedrag van € 6 aangerekend en blijft de Daily Roaming Pass geldig in Zone B tot het einde van de 24 uursperiode.

Als je van Zone B naar Zone A reist blijft de Daily Roaming Pass actief tot het einde van de 24 uursperiode zonder extra kosten.

Wij blijven onze klanten beschermen tegen onaangename verrassingen wanneer zij in het buitenland reizen en blijven daarom het gebruik van mobiele data blokkeren wanneer het bedrag € 60 of € 121 heeft bereikt. Om je nog beter te beschermen, is de Daily Roaming Pass inbegrepen in deze limiet van mobiel dataverbruik. Daarom is het mogelijk dat de Daily Roaming Pass niet geactiveerd zal worden wanneer deze limiet is bereikt. Weet dat je ze kan verwijderen in MyProximus.

Een andere vraag?

We hebben zeker een antwoord voor jou!