De 8 beste smartphones van 2023

Gepubliceerd op 08/11/2023 in Smartphones

Heb je nog nood aan een leuke cadeautip voor onder de kerstboom? Wat dacht je van een nieuwe smartphone als kerstcadeau? Je hebt bovendien meer dan genoeg keuze, of het nu voor jezelf is of voor iemand anders. Er zijn namelijk heel wat nieuwe modellen op de markt gekomen in 2023. Hier is onze selectie van de beste smartphones van 2023.

De 8 beste smartphones van 2023

Als jouw smartphone aan vervanging toe is, of je wil iemand uit je omgeving eens verrassen met een spectaculair kerstcadeau, dan hebben wij goed nieuws voor jou. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan, want wij hebben de beste smartphones van 2023 al voor je op een rijtje gezet. Er zijn heel wat nieuwe toestellen op de markt gekomen dit jaar, dus er zit zeker iets bij dat perfect is voor onder jouw kerstboom.

1. iPhone 15-serie: de beste camera’s op de markt

Als Apple een nieuwe iPhone lanceert, mag je er zeker van zijn dat de camera’s van de hoogste kwaliteit zijn. Voor deze nieuwe serie heeft Apple alles uit de kast gehaald zodat gebruikers foto’s kunnen maken met een superhoge resolutie, ongeacht de context. De iPhone 15 heeft een 48 MP hoofdcamera, zodat je je mooiste momenten moeiteloos vastlegt zonder op details te beknibbelen. Al je foto's zitten boordevol voor- en achtergronddetails.

De hoofdcamera wordt ondersteund door een optische telelens van 2x 12 MP voor perfecte close-up opnamen. Bovendien heeft de iPhone 15 ook een 12 MP ultragroothoeklens om de hoek van je foto's te verbreden. Aan de voorkant van het toestel haal je voor selfies of blogvideo's je hartje op met de 12 MP frontcamera.

Het lijkt misschien niet veel, maar het is een echte revolutie voor Apple. Apple laat de Lightning-oplaadkabel voor het eerst vallen. Vanaf nu zijn alle iPhones uitgerust met USB-C. Dat heeft zo zijn voordelen, want de meeste elektronische apparaten gebruiken die technologie. Een USB-C-poort (en de bijbehorende kabel) levert een snellere gegevensdoorvoer en is duurzamer dan Lightning-technologie. Bovendien kan je met USB-C technologie ook sneller opladen.

Ontdek onze complete review van de iPhone 15 Pro hier.


2. Samsung Galaxy S23 Ultra: een krachtpatser

Het elegante aluminium frame met floating camera’s geeft de Samsung Galaxy S23-serie een originele stijl. Dankzij het grote 6.8-inch beeldscherm met Dynamic AMOLED 2X Display biedt de Samsung Galaxy S23 Ultra het ultieme entertainment met vloeiende beelden. Maar ook de cameramogelijkheden zijn eindeloos, met een 12MP Ultra Wide camera, 200MP Wide camera, twee keer een 10MP telelens met 10x optische zoom en 100x Space Zoom en een 12 MP selfiecamera.

De S23 Ultra heeft een batterij van 5.000 mAH en is bovendien compatibel met de apart verkrijgbare 45W Super Fast Charger. Daarmee laad je in no time je smartphone weer op.

Lees onze volledige review van de Samsung Galaxy S23 Ulta hier.


3. Samsung Galaxy Z Flip5 en Fold5: de beste opvouwbare smartphone

De Samsung Galaxy Z Fold5 is jouw ideale partner in crime als je wil multitasken. Hij combineert moeiteloos het gemak van een smartphone en een computer. Dichtgevouwen is het een lichtgewicht dat je makkelijk kwijt kan in je broekzak of kleine handtas. De belangrijkste functies kan je bedienen via het 6.2 inch cover screen, bijvoorbeeld als je snel een berichtje wil checken of je muziek wil bedienen. In Flex Mode kan je het scherm gedeeltelijk uitvouwen om beide schermen tegelijk te gebruiken, het bovenste als monitor en het onderste om te navigeren tussen apps.

Volledig uitgevouwen heb je met de Samsung Galaxy Z Fold5 een extra groot beeldscherm van 7.6 inch. Bovendien heeft deze smartphone een strak en symmetrisch design dat comfortabel in de hand ligt. Hij is uitgerust met een Zero Gap Design en een sterk scharnier voor een volledig afgewerkte look. In combinatie met de S-Pen werk je voortaan nog efficiënter op je smartphone.

Net als de Fold5 is de Samsung Galaxy Z Flip5 een van de meest compacte en veelzijdige smartphones op de markt. Ook hier geniet je uitgevouwen van een groot 6.7 inch beeldscherm voor al jouw taken. Uniek aan de Flip5 is de trendy Smart UX Case.

Schuif het speciale wallpaper kaartje in de case van de smartphone, een speciale chip leest nu het kaartje af en geeft het design weer op je 3.4 inch Flex Window. Een van de handigste features van de Samsung Galaxy Z Flip5 is zonder twijfel de 90-gradenstand waarmee je makkelijk handsfree foto’s en video’s kan maken.

Meer weten? Lees onze review van de Samsung Galaxy Z Flip5 en de Fold5 hier.


4. OnePlus 11: sterke prestaties en beeldschermen

OnePlus heeft alles uit de kast gehaald om een uitstekende gebruikerservaring te leveren. De OnePlus 11 wordt aangedreven door de nieuwste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processor. Voeg daar 8 of 16GB RAM aan toe, en het is een echte oorlogsmachine. In feite ervaar je bij het navigeren op en tussen je favoriete toepassingen een vloeiendheid die je zelden op een smartphone ziet. Er is geen vertraging, geen latentie, gewoon puur plezier.

Je kan de best mogelijke prestaties hebben, als het scherm niet voldoet, is het toch teleurstellend. Maak je geen zorgen, de OnePlus 11 wordt geleverd met een prachtig 6,7 inch display. Het is een AMOLED QHD+ scherm met een resolutie van 3216x1440, met 1,07 miljard kleuren en een verversingssnelheid van 120Hz voor extra vloeiendheid.

Meer info nodig? Ontdek onze review van de OnePlus 11.


5. Samsung Galaxy A54: uniek en trendy design

Met een strakke behuizing en minimalistische camera straalt de Samsung Galaxy A54 5G pure elegantie uit. Naast Graphite, Violet en White kan je bij dit toestel ook kiezen voor trendy Lime. Zo steel je zeker de show met je nieuwe smartphone. Het FHD+ Infinity-O Display van 6,4 inch garandeert daarbij een levendig beeld met uitstekend zicht, ook buiten bij fel licht.

De batterij van deze Samsung Galaxy A54 5G is met 5.000 mAh bovendien een echte krachtpatser. Bij normaal gebruik kan je er zelfs twee dagen mee voort. Bovendien geniet je ook van 128GB intern geheugen voor al je apps, foto’s en geweldige filmpjes. Vind je dat toch nog niet voldoende? Dan kan je met een microSD-kaart het geheugen uitbreiden tot 1TB.

Bekijk voor meer informatie onze volledige review van de Samsung Galaxy A54.


6. OPPO Reno 10 Pro 5G: dun, licht en supersnel oplaadbaar

De Reno10 Pro 5G beschikt over het typische dunne en lichte ontwerp van de Reno-serie. Hij heeft een comfortabele grip en een uitzonderlijke visuele ervaring met een 3D-gebogen design dat slechts 7,89mm dik is en amper 185g weegt. Het 6,7 inch grote beeldscherm geeft je een screen-to-body ratio van maar liefst 93 procent.

De smartphone is uitgerust met SUPERVOOC-snellaadtechnologie en de exclusieve Battery Health Engine van OPPO. Met meer opslagruimte, een verbeterd koelingssysteem en het nieuwste ColorOS 13.1, levert de Reno10 Pro 5G sterke en betrouwbare prestaties. Daarnaast staat hij garant voor een soepele ervaring die tot zeker vier jaar meegaat. De kernprestaties van de Reno10 Pro 5G wordt geleverd door de Snapdragon® 778G 5G. Die zorgt voor superkrachtige rekenprestaties en een snellere 5G-ervaring, allemaal met een lager stroomverbruik.

Meer lezen over de OPPO Reno10 Pro 5G? Ontdek onze review hier.


7. OnePlus Nord 3 5G: voor meesterlijke multitaskers

Met een Flagship-grade 4nm chipset, intelligent RAM-beheer en tot 16 GB RAM heb je met de OnePlus Nord 3 5G een krachtige smarpthone in handen. Het is de ideale partner voor meesterlijke multitaskers, want je kan tot wel 44 apps tegelijk open houden zonder haperingen.

De OnePlus Nord 3 5G is biedt daarnaast ook geweldige camera-ervaringen. Je krijgt een Sony IMX 890-hoofdcamera van 50MP om verbluffend heldere beelden mee te maken met diepe kleuren. Daarnaast vind je aan de achterzijde ook een 8MP Ultra Wide-camera en een 2MP Macro-lens. De camera aan de voorzijde biedt je nog 16MP voor je knapste selfies.

Meer weten over de OnePlus Nord 3 5G? Lees de volledige review!


8. Google Pixel 8: 2400 nits en foto’s met AI

De Google Pixel 8 heeft een 6,2 inch beeldscherm met een hoge resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz. Dat betekent dat je geniet van een kraakhelder beeld en optimale vloeiendheid bij het spelen van games, het bekijken van video's en het switchen tussen verschillende apps. Bovendien onderscheidt het scherm zich dankzij het hogere helderheidsniveau, tot wel 1600 nits in HDR en zelfs 2400 nits piekhelderheid. Daardoor heb je altijd een helder beeld, zelfs in direct zonlicht.

De Google Pixel 8 heeft een 50 MP groothoeklens met x2 optische zoom en een 12 MP ultra-groothoeklens. Het model heeft ook een 48 MP telelens met 5x optische zoom. Aan de voorkant heb je een 10,5 MP frontcamera met Dual PD voor selfies. Maar naast de kwaliteit van de foto's zijn het vooral de verschillende functies die de Google Pixel 8 onderscheiden.

De meeste daarvan maken gebruik van Google's kunstmatige intelligentie om een unieke en innovatieve ervaring te bieden. Zo wordt elke opname of scherpstelling verbeterd dankzij AI. Daardoor krijg je prachtige kleuren en een geoptimaliseerde helderheid in elke foto.

Lees de volledige review van de Google Pixel 8 hier!


Ben je klaar voor een nieuwe smartphone? Neem dan zeker eens een kijkje in onze webshop om ons breed aanbod aan kwalitatieve en smartphones te ontdekken.

Ja, ik wil een nieuwe smartphone!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie