Google Pixel 8: ontdek alle functies en eigenschappen

Gepubliceerd op 13/10/2023 in Smartphones

Nu 2023 ten einde loopt, presenteert webgigant Google zijn twee nieuwe aanwinsten: de Google Pixel 8 en 8 Pro. Met deze twee nieuwe smartphones komt Google dichter bij perfectie, met innovatieve en praktische functies en specificaties die niet onderdoen voor de beste toestellen op de markt. Ontdek hieronder alles wat je moet weten.

Google Pixel 8: ontdek alle functies en eigenschappen

Met de nieuwe Pixel 8 en Pixel 8 Pro slaat Google zijn slag op de smartphonemarkt. Beide toestellen bieden functies die zich meten met de beste smartphones op de markt en handige functies die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, de grote trend van dit moment.

1. Een scherm dat het verschil maakt

Laten we beginnen met het belangrijkste element van een smartphone: het scherm. De Google Pixel 8 heeft een 6,2 inch beeldscherm met een hoge resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz. Dat betekent dat je geniet van een kraakhelder beeld en optimale vloeiendheid bij het spelen van games, het bekijken van video's en het switchen tussen verschillende apps.

De Google Pixel 8 Pro gaat natuurlijk nog verder met een 6,8-inch scherm en zijn adaptieve verversingssnelheid. Die past zich in principe automatisch aan tussen 1 en 120 Hz voor een grotere reactiesnelheid, maar vooral om de batterij te sparen als dat nodig is.

Bij beide modellen onderscheidt het scherm zich dankzij het hogere helderheidsniveau, tot wel 1600 nits in HDR en zelfs 2400 nits piekhelderheid. Daardoor heb je altijd een helder beeld, zelfs in direct zonlicht. Bovendien wordt het scherm van de beide Pixel 8-smartphones beschermd door Corning® Gorilla® Glass Victus® krasbestendig glas, net zoals de achterkant van de telefoons. Tot slot zijn beide Pixel 8-toestellen IP68-gecertificeerd, wat betekent dat ze water- en stofbestendig zijn.


2. Prestaties van topklasse

Onder de motorkap hebben de Google Pixel 8 en de Pro energie in overvloed. Beide modellen zijn uitgerust met een Google Tensor G3-processor en een Titan M2-beveiligingscoprocessor. Dat geeft je end-to-end beveiliging ontworpen door Google voor al je gebruikelijke activiteiten. Je bent bijvoorbeeld beschermd tegen malware en phishing, en alle berichten verzonden en ontvangen op Android Messages zijn end-to-end versleuteld.

De Google Tensor G3-chip biedt topprestaties en een ongeëvenaarde vloeiendheid, dankzij 8 GB RAM op de Google Pixel 8 en 12 GB op het Pro-model. En als klap op de vuurpijl kan de Google Pixel 8 tot 72 uur lang meegaan dankzij de ultra battery saver. Bij normaal gebruik gaat het toestel makkelijk 24 uur mee dankzij de 4.575 mAh-batterij op het normale model en 5.050 mAh-batterij op het Pro-model. Beide smartphones ondersteunen ook de snellaadfunctie, zodat je in slechts 30 minuten een batterijlevensduur van 50% krijgt.

Al overtuigd door de Google Pixel 8? Wacht niet langer en haast je naar onze webshop om jouw gloednieuwe smartphone meteen te bestellen!

Bestel je Google Pixel 8 nu meteen!


3. Camera’s die handig gebruikmaken van AI

Ben jij iemand die altijd foto's en video's maakt? Dan zijn de camera's op de Google Pixel 8 en 8 Pro precies wat je nodig hebt. Beide modellen hebben een 50 MP groothoeklens met x2 optische zoom. De Google Pixel 8 heeft een 12 MP ultra-groothoeklens, terwijl de Pixel 8 Pro 48 MP heeft. Het model heeft ook een 48 MP telelens met 5x optische zoom.

Aan de voorkant zit er op beide modellen een 10,5 MP frontcamera met Dual PD voor selfies. Maar naast de kwaliteit van de foto's zijn het vooral de verschillende functies die de Google Pixel 8 onderscheiden. De meeste daarvan maken gebruik van Google's kunstmatige intelligentie om een unieke en innovatieve ervaring te bieden.

Allereerst moet je weten dat elke opname of scherpstelling wordt verbeterd dankzij AI. Zo krijg je prachtige kleuren en een geoptimaliseerde helderheid in elke foto. Dat wordt nog duidelijker op het Pro-model, met geavanceerde opnamemodi.

Maar het beste voorbeeld van het gebruik van AI is ongetwijfeld de magische gom. Nadat je een foto hebt gemaakt, ga je naar Google Photo en gebruik je de magische gum om ongewenste elementen van elke foto te verwijderen. Met deze functie kan je ook de helderheid en kleur van een gefotografeerd object verbeteren. Daarnaast heb je de Best Shot-functie, zodat je altijd een goede groepsfoto hebt.

Deze functie voegt meerdere foto's van hetzelfde object samen om de best mogelijke opname te maken. Dus vaarwel gesloten ogen in groepsfoto's of andere lastige details. Er is ook een anti-onscherpte functie, Real Tone, Motion Mode en Clean Face Mode.


4. Video van superieur niveau

Maar de Google Pixel 8 is vooral indrukwekkend als het over video gaat. De camera's aan de achterkant en voorkant van de smartphones kunnen filmen in 4K en met 60 frames per seconde. Je kan natuurlijk de beeldkwaliteit en het aantal frames per seconde aanpassen. Maar deze twee smartphones maken dus vooral het verschil dankzij alle beschikbare modi en functies.

Ook hier verandert de magische gum je leven als het aankomt op videoproductie. Hij verwijdert alle ongewenste ruis en optimaliseert het geluid van elke video dankzij de AI van Google. Er is ook een Night Vision-modus, waarmee je zelfs bij bijna geen licht prachtige video's maakt, een Slow Motion-modus en een macrofocus-videomodus.

Het Pro-model biedt nog een paar extra praktische videofuncties, zoals de Video Boost, die alle trillingen uit video's haalt en de kleuren, belichting, korrel en stabilisatie van elk beeld optimaliseert. Er is ook een Pro-modus die je toegang geeft tot een heleboel nieuwe parameters om mee te spelen: sluitertijd, ISO-gevoeligheid, enz. Kortom, je kan een ontluikende Martin Scorsese worden!


5. Connectiviteit en andere nuttige functies

Qua connectiviteit zijn de Google Pixel 8 en 8 Pro allebei compatibel met het 5G-netwerk, het mobiele netwerk van de laatste generatie dat al beschikbaar is bij Proximus. Verder ondersteunen ze Wifi6 en in de toekomst zelfs Wifi7! Ze zijn daarnaast ook uitgerust met een UCB-C 3.2-poort en een systeem met dubbele simkaart en een eSIM.

De Google Pixel 8 en de Pro bieden ontgrendeling met vingerafdruk dankzij de vingerafdruklezer onder het scherm. Je kan er ook voor kiezen om te ontgrendelen met gezichtsherkenning. Tot slot hebben beide smartphones een nabijheidssensor, een omgevingslichtsensor, een versnellingsmeter, een gyroscoop, een magnetometer en een barometer. Het Pro-model heeft zelfs een temperatuursensor.


De Google Pixel 8 is verkrijgbaar in drie kleuren: Volcanic Black, Sage Green en Pink. Het Pro-model is er ook in drie kleuren: Vulkaanzwart, Porselein en Azuurblauw.

Overtuigd door de Google Pixel 8 of de Google Pixel 8 Pro? Wacht niet langer en surf naar onze webshop om je nieuwe smartphone te bestellen! Hij wordt zo snel mogelijk bij je afgeleverd.

Bestel jouw Google Pixel 8 nu meteen!

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? Dan voldoet je Google Pixel 8 of de Google Pixel 8 Pro zeker aan je verwachtingen.

Ja, ik wil een Google Pixel 8 voor mijn bedrijf!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie