Veilig verkeer, vlottere doorstroming en betere bereikbaarheid

Gepubliceerd op 07/08/2021 in Sectoren

Mobiliteit wordt de komende jaren een van de grootste uitdagingen voor steden en gemeenten...

Veilig verkeer, vlottere doorstroming en betere bereikbaarheid

Hoe introduceert u échte oplossingen die de doorstroming, verkeersveiligheid en bereikbaarheid merkbaar verbeteren – op korte en op lange termijn? Maar ook: hoe ontsluit u de data die hiervoor nodig zijn?

Meer weten over onze digitale mobiliteitsoplossingen?

Contacteer ons Nieuw venster

Klantenverhalen

Be-Mobile cruciale schakel binnen slimme verkeersgeleiding in Gent

Stad Gent implementeert een nieuw en slim verkeersgeleidingssysteem. Het informeert in real time over onder meer de actuele parkeer- en verkeerssituatie en draagt zo bij tot een vlotte mobiliteit. Be-Mobile vervult hierin een belangrijke rol.

Lees meer

6 innovatieve technologieën van NMBS om reiservaring te verbeteren

NMBS richtte het Innovation Lab op. “Flexibiliteit en connectiviteit zijn dé uitdagingen in de mobiliteitssector,” zegt Stefan Costeur, Head of Innovation Lab. “Het lab analyseert trends en test o.a. IoT en data analytics uit met innovatieve projecten.”

Lees meer

Mobiliteitsoplossingen

Slimme mobiliteit

Proximus Analytics biedt u beter inzicht in wat er zich op een bepaald tijdstip in een bepaalde zone afspeelt. Hoeveel mensen zijn er aanwezig? Waar komen ze vandaan? Wie zijn ze? Hoe verplaatsen ze zich? Hoelang blijven ze? Hoe vaak komen ze terug? Wat is de financiële impact? Met de Analytics-tool maakt en bestelt u grondige rapporten: snel, eenvoudig en volledig.

Ontdek slimme mobiliteit

Verkeersveiligheid

Smart data verhoogt de veiligheid in het verkeer. Wanneer de mobiele telefoon van een gebruiker verbinding maakt met antennes, ontvangen wij locatiegegevens. Deze gegevens kunnen we hergebruiken voor inzichten en statistieken. Met behulp van Floating Car Data en ANPR-camera's verzamelt u in real-time data voor de realisatie van een vlottere en dus veiligere verkeersstroom.

Oplossing voor een veiliger verkeer Nieuw venster

Bereikbaarheid

Een vlottere doorstroming van het autoverkeer bevordert de bereikbaarheid van uw stad en drukke knelpunten. Met Be-Mobile verbetert u ook de bereikbaarheid via het openbaar vervoer. Dankzij digitale technologie en mobiele data wordt het bovendien mogelijk om het aantal reizigers accuraat te tellen. De perfecte combinatie dus, om uw actuele aanbod flexibel aan te passen.

Ontdek onze oplossingen Nieuw venster

Slimme applicaties

Een app die het leven van burgers vereenvoudigt, is 4411, waarmee ze vlotjes betalen voor parkeren, trein-, tram- en bustickets of oplaadbeurten voor hun wagen. De gebruiksvriendelijke toepassing kan u ook integreren in een app voor het beheer van een mobiliteitsbudget.

Ontdek onze slimme applicaties Nieuw venster

5G in transport

Waarom u op de 5G sneltrein moet springen? Omdat het de werking en efficiëntie in transport en logistiek revolutionair verbetert. Dit zorgt ervoor dat u in real time met alles en iedereen verbonden bent én het maakt voertuigen slimmer.

Ontdek onze 5G oplossingen Nieuw venster

ANPR

ANPR-camera’s (slimme camera’s met nummerplaatherkenning) zijn vandaag een onmisbare schakel voor meer verkeersveiligheid.

Ontdek ANPR

Meer ontdekken?

Bescherming van gegevens, verkeer en binnen- en buitenlocaties.

Meer lezen

Slimme gebouwen, groene oplossingen, automatisch energieverbruik.

Meer lezen

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team