Transport en Logistiek

Innovatieve technologieën voor uw sector

  • 5G en IoT voor supply chain 4.0
  • Slimme transportmonitoring & optimalisatie
  • Zorgeloze oplossingen voor mobiele werknemers
Praat met een expert Nieuw venster
Contact opnemen met een expert

Bereid u voor op huidige en toekomstige uitdagingen

Continuïteit van de supply chain

Gekwalificeerde arbeidskrachten

Innovatieve technologieën implementeren

Duurzaamheid

Antwoorden op uw noden

Geconnecteerde magazijnen

5G ondersteunt innovatieve technologieën in een realtimecontext, zoals drones, automatisch geleide voertuigen, augmented reality, automatische stocktellingen, ... Dit laat toe om razendsnel beslissingen te nemen.

Asset Tracking en monitoring

Weet u waar uw waardevolle activa zich bevinden? Met IoT-sensoren volgt u de locatie en de opslagcondities (lichtsterkte, vochtigheid, temperatuur...) van uw assets in realtime.

Slim voorraadbeheer

Electronic Shelf Labels (ESL) bieden een nauwkeurig en realtime overzicht van uw voorraad. Verhoog aanzienlijk de efficiëntie en verminder fouten van uw orderpickteam dankzij ESL slimme labels en mobiel scannen.

Slimme transporteurs

Geef vrachtwagenchauffeurs sneller toegang en begeleid ze op locaties met de Truckmeister app:

  • ken de ETA van uw trucks
  • anticipeer op verkeerssituaties
  • monitor je vloot in real-time

Magazijnmedewerkers altijd mobiel

Communiceer digitaal alle werkinstructies naar uw mobiele magazijnmedewerkers. Dankzij zorgeloos leasen van mobiele toestellen inclusief volledige end user support kan u zich concentreren op uw kernactiviteiten.

Safework 4.0 & crisis communicatie

Rust uw medewerkers uit met slimme badges en verminder het risico op toegang tot gevaarlijke zones. Leid inkomende oproepen om en waarschuw medewerkers via SMS over noodsituaties.

Klantenverhalen

De beelden die door onze autonome drones worden gemaakt, worden gescand met behulp van machine vision. Van daaruit wordt een kaart opgebouwd die aangeeft waar puin drijft. Zo kan afval sneller en efficiënter worden gelokaliseerd en opgeruimd.

Piet Opstaele, Haven van Antwerpen

Het verhaal lezen

Onze medewerkers beschikken op elk moment over een up-to-date toestel, wat betekent dat we klaar zullen zijn voor 5G als het zover is. Werknemers hoeven hier nooit over te stressen, zelfs niet als het apparaat stuk of verloren gegaan is.

Joeri Geurts, Camin Cargo Control President of Belgium & The Netherlands

Het verhaal lezen

Wanneer je gebouwen bouwt of moderniseert, geeft de slimme bril je een veel beter inzicht in de plannen omdat je ze op de werf zelf projecteert. De werf doet dienst als een soort 3D-doek. De grote capaciteit van 5G is hier van cruciaal belang. Telkens als je beweegt, moet de applicatie immers een nieuwe rendering van het 3D-model voorzien. Dankzij 5G kan dat in real-time, zonder vertraging

Henk van Oosterhout, BIM manager bij Hooyberghs

Het verhaal lezen

MyCepa is een digitaal platform in de haven van Antwerpen. Onze 4.800 havenarbeiders gebruiken het om de vacatures te raadplegen en meteen te solliciteren. Zo worden de reistijden beperkt en worden de workflows efficiënter.

Guy Vankrunkelsven, Cepa

De Truckmeister-app bezorgt chauffeurs een vlottere, veiligere en comfortabelere rit. De app helpt een efficiënter logistiek proces te creëren en vermindert de overlast voor omwonenden.

Gerd Nees, Director Logistics & Tolling bij Be-Mobile

Het verhaal lezen

Of het nu gaat om auto's, bestelwagens, vrachtwagens of bouwvoertuigen, wij rusten elk type voertuig uit met onze traceer- en monitoringsystemen. Wij verzenden onze gegevens via het M2M-netwerk. Als dat om een of andere reden niet werkt, wordt u automatisch overgeschakeld op tekstberichten.

Frederik Depuydt, Business Development Manager

Het verhaal lezen

Dankzij de slimme meters krijgen we elke nacht de bijgewerkte tankgegevens via het Proximus-netwerk. Zo weten wij precies wanneer de leveringen aan de klanten moeten plaatsvinden. We kunnen alles veel efficiënter plannen en besparen gemiddeld 30% op het aantal afgelegde kilometers.

Ingeborg Symons, Multigas

De videogetuigenis bekijken Nieuw venster

We hebben onze winkel van 900 m² uitgerust met een Electronic Shelf Labeling-systeem (ESL). Dankzij ons wifinetwerk kunnen we onze 14.000 productreferenties in één nacht bijwerken, terwijl de hoeveelheid in voorraad in realtime wordt aangegeven.

Claude Florent, Directeur

Het verhaal lezen

Partners

Co-creatie met partners leidt tot meer innovatieve oplossingen

Krachten bundelen met anderen is van cruciaal belang om te innoveren. Proximus heeft een ruime ervaring in het opzetten van partnerships en het ondersteunen van zakelijke ecosystemen.

Fabriek Logistiek toont waartoe 5G in staat is

Fabriek Logistiek is de eerste logistieke testomgeving in België, met steun van Proximus. Het is een testcentrum waar transport- en logistieke bedrijven, met hun eigen personeel en goederen, bestaande en nieuwe concepten met betrekking tot magazijnbeheer kunnen uitproberen en vergelijken in een realistische omgeving.

Log!Ville: een nieuw innovatie- en bezoekerscentrum voor de logistieke sector

Log!Ville – waar logistiek en innovatie hand in hand gaan – is hét innovatiecentrum voor het logistieke ecosysteem. Het biedt een grote verscheidenheid aan demonstraties, van slimme tracering over slimme voorraad tot slimme drones en nog veel meer. Grote en kleine bedrijven komen in Log!ville samen – onder de noemer co-creatie – om samen met partners als Proximus nieuwe, innovatieve concepten te ontwikkelen.

Hoe de cloud & het IoT de ecologische voetafdruk verkleinen bij Euronav?

Hoe drones verbonden met 5G de logistieke sector kunnen helpen?

De fabrieken van de Toekomst

De Belgische fabrieken van de toekomst hebben de afgelopen 5 jaar meer dan € 1,9 miljard geïnvesteerd in infrastructuur, digitalisering en automatisering.