De digitale economie

Kwaliteitsvolle verbinding, razendsnel netwerk, slimme data

Gepubliceerd op 07/08/2021 in Sectoren

Als organisatie uit de publieke sector hebt u de juiste ICT-oplossingen nodig om de economische activiteit in uw bevoegde gebied te bevorderen. Wij zetten in op toekomstbestendige en efficiënte connectiviteit.

De digitale economie

Data vormen de motor van de digitale economie, waardoor u ongeziene mogelijkheden creëert, nieuwe verdienmodellen doet ontstaan en innovatie stimuleert.

Ook toerisme maakt deel uit van uw economie: uw gemeente bruist nét iets meer wanneer ze bezoekers heeft. Dankzij onze data doet u aan aantrekkelijke city marketing, beantwoordt u efficiënt vragen en optimaliseert u de toeristische beleving.

Meer weten over onze ICT-oplossingen?

Contacteer ons Nieuw venster

Klantenverhalen

Proximus brengt het supersnelle fibernetwerk naar Brugge

De komende jaren wordt Brugge geleidelijk van fiber voorzien en krijgt een groot aantal gezinnen en bedrijven toegang tot het vaste communicatienetwerk van de toekomst. Daarmee is Proximus de eerste operator die fiber niet alleen in nieuwe verkavelingen brengt, maar ook helemaal doortrekt tot in bestaande woningen. Tegen 2028 wil Proximus dekking bieden aan meer dan 63.000 woningen en bedrijven in Brugge.

Lees meer Nieuw venster

Stadsontwikkeling

De Vlaamse overheid kiest voor een software-defined netwerk. Dat vereenvoudigt het beheer en verhoogt de veiligheid van de gebruiker, en biedt tegelijk de onmisbare basis voor de verdere digitale transformatie van de overheid.

Lees meer Nieuw venster

IoT-sensoren meten kwaliteit van wegdek

Stoort u zich in uw wagen soms aan slechte wegen? ASAsense ontwikkelde ‘Roads’: sensorunits waarmee steden en gemeenten de kwaliteit van hun wegen goedkoop in real time kunnen monitoren. Proximus tekent voor de connectiviteit en het beheerplatform.

Lees meer

Oplossingen voor de digitale economie

Netwerken

Uw netwerk moet klaar zijn voor de toekomstige digitale economie, zodat u op grotere schaal IoT en A.I. kan ontwikkelen.

  • Met 5G, de nieuwste technologie voor digitale communicatie, krijgt u grotere mobiele bandbreedte en een hogere snelheid.
  • Met het supersnel internet van Fiber bent u klaar voor de exponentiële toename in dataverkeer. Wij installeren deze ongeëvenaarde breedbandtechnologie tot in het hart van uw werkomgeving en gemeenschap.
  • Met een flexibel SDx-netwerk haalt u zelflerende technologie in huis, die u veilig verbindt aan publieke clouds, koppelt aan analyse- en monitoringtools, gebruikt voor de automatisering van uw diensten, en meer.

Ontdek onze netwerken

Slimme locaties

Als u van uw event of ruimte een smart location maakt, verbetert u de ervaring van uw bezoekers én uw operationele efficiëntie. Met zuiniger energiebeheer, een betere beveiliging, vlotte mobiliteit en een slim gebruik van uw bezoekersdata, wordt uw happening een (digitaal) succes.

Ontdek onze slimme locaties

Meten is weten

Het is belangrijk dat u als stad of gemeente een glashelder inzicht verkrijgt in alle beschikbare data. Gegevensanalyse biedt heel wat mogelijkheden om een beleid te optimaliseren, op vlak van toerisme, verkeersstromen of om lokale bedrijven te ondersteunen. Met onze overzichtelijke analyses optimaliseert u uw processen voor de best mogelijke ervaring, zowel voor uw medewerkers als voor uw bezoekers.

Big data oplossingen

Meer ontdekken?

Klaar voor de digitale toekomst. Die toekomst begint vandaag.

Meer lezen

Bescherming van gegevens, verkeer en binnen- en buitenlocaties.

Meer lezen

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team