Faxproblemen via VoIP

Met i-Office en Bizz IP Mono of Duo kunt u, naast bellen, ook faxen via VoIP. Problemen met uw fax? Controleer uw b-box. Helpt dit niet? Reset de instellingen van uw faxtoestel.

Opgelet. Niet elke fax is compatibel met VoIP. Lees de handleiding van uw toestel om te weten of de fax transmissie via VoIP ondersteunt.

1. Controleer de aansluiting op de modem

Om te faxen via Voice Over IP moet uw fax correct aangesloten zijn. Werkt uw fax niet? Controleer uw aansluiting:

• Check de bekabeling: kijk na of uw telefoonkabel (RJ-11) correct aangesloten is, zowel op uw fax als op de groene poort van uw B-box.
    • Kijk parallel aangesloten toestellen na: verwijder eventuele parallel aangesloten toestellen (op andere telefooncontacten) en test uw fax. Werkt die nu wel? Dan kan een van de andere toestellen de stoorzender zijn.
  2. Controleer de instellingen van uw faxtoestel

Activeer de errorcorrectiemode van uw faxtoestel. Geen verbetering? Verminder dan de transmissiesnelheid. Raadpleeg de handleiding van uw toestel om dit te doen. Hebt u een Belgafax-toestel? Lees onze online handleidingen.

Geen oplossing gevonden? Contacteer ons.