×

Minder wifi- of gsm-straling

Bent u bezorgd over de impact van wifi- of gsm-straling? Maak u geen zorgen: Proximus beantwoordt aan de Belgische regelgeving over blootstelling aan straling. Onze regelgeving behoort tot de strengste ter wereld! Wilt u de blootstelling nog meer beperken, geven we u de volgende tips mee:

Houd de juiste afstand

Hoe verder van de bron, hoe minder straling.
  • Kweek de juiste gsm-reflex aan: wanneer u belt, gebruik de luidspreker of gebruik oortjes in plaats van uw toestel tegen uw oor te houden. Stop uw smartphone in een aparte tas in plaats van in uw broekzak. Eenvoudig, niet?
  • Denk na waar u uw b-box, Wi-Fi Booster, Wi-Fi Extender en draadloze telefoon plaatst: op een centrale plaats in huis en op meer dan een meter afstand van waar u lange tijd vertoeft: bed, bureau, fauteuil, ...

Een goed bereik = minder straling!

• Bij een goede ontvangst van wifi of 4G, heeft uw toestel minder straling nodig om zich te verbinden met het netwerk. Anders gezegd: hoe meer verbindingsbalkjes op uw toestel, hoe kleiner de blootstelling. Zo zit dat!
  • Indien nodig, helpen de Mobile Coverage Extender en de Wi-Fi Booster u aan een goed gsm- en wifibereik.

Smartphone: maak de juiste keuze en gebruik hem goed!

• Geef de voorkeur aan toestellen die te koop zijn op proximus.be. Ze hebben een goede SAR-waarde. Daar zorgen we voor!
  • Als u op reis gaat (trein, auto), probeert uw smartphone onderweg verbinding te maken met antennes. Op zich is dit geen probleem. Als u echter op voorhand zoveel mogelijk inhoud (films, muziek) downloadt in plaats van te streamen, moet uw toestel hiervoor minder inspanningen doen. Handig en bovendien goed voor uw portemonnee!
  • Uw smartphone houdt ook van rust: wanneer u hem niet nodig hebt, kunt u hem uitschakelen of in vliegtuigmodus zetten. Doe dit zeker 's nachts als u hem op uw nachtkastje legt. Wist u trouwens dat het goed is een smartphone regelmatig te herstarten?