Hoe word je klant via Easy Switch?

Je wilt je contract bij een internet-/tv-operator opzeggen om klant te worden bij Proximus. In de meeste gevallen doen wij het nodige bij je vorige operator: dat is de Easy Switch-procedure

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Je wilt als privé-klant voor al je vaste producten overstappen? Wij doen voor jou het nodige.
    Alle internet- en/of tv-operatoren zijn verplicht om voor elk adres je Easy Switch ID en je klantnummer op hun factuur of hun persoonlijke ruimte (MyTelenet, MyOrange, MyVoo, enz.) te vermelden.
    1. Geef ons je Easy Switch ID en klantnummer door op het ogenblik van je bestelling bij Proximus.
    2. Op de dag van de afspraak, zal onze technicus het materiaal bij je komen installeren.
    3. Daarna doen we onmiddellijk het nodige om je producten bij je huidige operator op te zeggen.
  • Je wilt overstappen voor professionele producten of slechts een deel van je producten als privé-klant, terwijl je tv of internet behoudt? Je moet zelf het nodige doen, dus een opzeggingsbriefNieuw venster sturen.

Ja. Via de Easy Switch-procedure kan je, in onze Proximus Shops of telefonisch, vragen om je vaste lijn en/of gsm-nummers op te zeggen, indien je van operator verandert voor internet en/of tv en aan de voorwaarden voldoet.

Je kan je nummer(s) ook overzetten naar Proximus, bovenop de Easy Switch-procedure. Je vaste nummer kan je behouden als je in dezelfde zone blijft.

Als je opties had bij je vorige operator (zoals een abonnement om Belgisch voetbal te kijken), worden deze samen met je internet- en/of tv-diensten gedesactiveerd. Je kan zo’n opties toevoegen bij Proximus, dan kan je er verder van genieten.

Door ons je Easy Switch ID en klantnummer te bezorgen, kun je het risico dat internet of tv wordt onderbroken tussen je oude abonnement en het nieuwe fors verkleinen.

Je brengt je modems en decoders terug naar je vorige operator.

Easy Switch stelt je niet vrij van betaling van openstaande bedragen bij je vorige operator, zoals te betalen (gerechtvaardigde) facturen en een eventuele verbrekingsvergoeding wanneer je je contract vroegtijdig stopzet, inbegrepen de restwaarde van een toestel (gecombineerde aanbieding).

Ja, als je dat vraagt en als het technisch mogelijk is, voor een beperkte duur. Opgelet: dat houdt voor jou een dubbele facturatie in voor de betrokken periode (maximaal 30 dagen).

Neem contact op met onze klantendienst. Je hebt recht op een schadevergoeding van € 10 indien onze technicus niet langskomt binnen het afgesproken tijdsbestek.

Neen. Als je verhuist en niet van operator verandert, is de Easy Switch-procedure niet van toepassing. Maar je Proximus-diensten verhuizenNieuw venster , da's gemakkelijk.

Meld dit duidelijk als je contact met ons opneemt en stuur een opzeggingsbriefNieuw venster naar je huidige operator.