5 goede redenen waarom je een smart-tv moet kopen

Gepubliceerd op 28/10/2019 in Bits & Bytes

Ben je stilaan letterlijk en figuurlijk uitgekeken op je oude televisie? Of wil je gewoon films en series op een groter scherm bekijken? Wat de reden ook is: er zijn genoeg redenen om daarbij een smart-tv te kopen, in plaats van een eenvoudiger toestel. Hieronder zet ik voor jou de vijf grootste pluspunten even op een rijtje.

5 goede redenen waarom je een smart-tv moet kopen

Maar first things first: wat houdt smart-tv in? Wel, simpel gezegd is het een televisie die je kunt verbinden met het internet. Daardoor krijg je een pak handige extra functies, ten opzichte van oudere televisietoestellen. Dat online connecteren doe je gewoon met het wifi-netwerk bij je thuis. Of rechtstreeks met een ethernetkabel naar je modem.

Centraal bij zo’n smart-tv staan de apps, waarmee heel wat van deze extra functies mogelijk worden. Vergelijk het met de applicaties, die je op je smartphone zet. De vraag welke smart-tv Netflix ondersteunt, hoef je je dus eigenlijk niet eens te stellen. Want van deze en Spotify tot Skype en Facebook: ze zijn gewoon makkelijk en snel te downloaden, via de app store. En dat volledig gratis.

Als een smart-tv kopen op je agenda staat, moet je je ook zeker niet stressen over hoe het toestel werkt. De besturingssystemen en hun menu’s zijn namelijk heel eenvoudig geworden, zodat je er meteen helemaal mee weg bent. De bekendste en meest gebruiksvriendelijke voorbeelden van zo’n slimme platforms zijn Android TV, Tizen en WebOS.

Maar genoeg gekletst. Laten we samen eens kijken waarom zo’n smart-tv kopen meer dan de moeite waard is:

1.Stream op je smart-tv, vanop de tablet of smartphone

Je vakantiefoto’s en -video’s tonen aan vrienden en familie? Daarvoor hoef je niets meer via kabels aan te sluiten, met alle gesukkel van dien. Hoe je dit precies doet, hangt van het merk van je smart-tv af.

Hoe verbind je de smartphone of tablet met je smart-tv? Wel, dat kan bijvoorbeeld via het wifi-netwerk bij je thuis. Daarvoor wordt het DLNA-principe gebruikt. Google Chromecast is echter een prima alternatief, en zit tegenwoordig altijd ingebouwd bij een televisie met Android TV. En dan bieden verschillende fabrikanten ook nog een eigen app aan, om de verbinding tussen de toestellen te maken. Een Samsung smart-tv gebruikt bijvoorbeeld de Smart View App.

2. Bingewatch Netflix of YouTube à volonté, op je smart-tv

Goesting in een avondje grappige YouTube-filmpjes met de vrienden kijken? Van epic fails tot meebrullen met videoclips: ook daarvoor moet je geen extra toestel meer bovenhalen. Simpelweg de YouTube-app downloaden op je smart-tv, openen en beginnen kijken. Jawel, net zoals op de smartphone of tablet.

En op dezelfde manier bekijk je makkelijk de nieuwste series op Netflix. Zonder nog de laptop via een HDMI-kabel te moeten verbinden. Om na een aantal afleveringen te beseffen dat de batterij ervan leeg is.

3. Check via je smart-tv Twitter, Facebook en co

Sommige uitzendingen zijn gewoon zoveel plezanter met de nodige commentaren op social media. Van de nieuwste talentenshow of een voetbalmatch, tot de jaarlijkse Eurovisiesongfestival-gekte.

Wel, door een smart-tv te kopen combineer je die die twee nu op de beste manier. Onderaan of aan de zijkant van het scherm wordt een Twitterfeed getoond, met alle tweets over een bepaalde hashtag. Kortom: interactief tv-kijken van een heel ander niveau.

4. Gebruik de smartphone als afstandsbediening van je smart-tv

Een ontzettend gemakkelijke feature, al zeggen we het zelf. Je hebt namelijk altijd je gsm dichtbij je, toch? En er zijn bovendien nog andere voordelen, dan het simpelweg veranderen van het volume. Via je gsm typ je namelijk veel sneller en eenvoudiger de nodige tekst. Neem nu een zoekterm voor YouTube. Of die ene klassieker om te bekijken via Netflix.

5. Ga makkelijk op het internet met je smart-tv

Het is zo evident geworden om voor alles even online te gaan, dat je er niet meer bij stilstaat. Maar surfen op je televisie is zelfs nog logischer dan in je zetel de smartphone erbij te nemen. Neem nu dat je even wat meer wil weten over die ene acteur. Of dat bepaalde recept van je favoriete tv-kok wil downloaden.

Bovendien is het allemaal een stuk plezanter op je smart-tv, want het beeld is een stuk groter. Zelfs als je het met je tablet vergelijkt.

Heb je een smart-tv gekocht? Dan wil je natuurlijk ook tv-kijken, op jouw manier. Maak kennis met Proximus Pickx: meer dan 80 zenders en tot 36 uur terug in je tv-gids keren met TV Replay. Zoek per categorie programma’s die je leuk vindt en check de persoonlijke aanbevelingen. Maar vooral ook: bekijk je tv-content op al je toestellen: van smart-tv tot laptop of smartphone.

Ontdek nu Proximus Pickx

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik