Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

5 tips om je wifi te versterken

Gepubliceerd op 04/07/2018 in Gouden tips van…

5 tips om je wifi te versterken

Zit je thuis met traag internet? Goed nieuws: je kan de kwaliteit van je wifi-netwerk zelf vrij eenvoudig verbeteren!

Niet onbelangrijk, in tijden waarin steeds meer zaken in huis met het internet zijn verbonden. En waarbij jij zit te surfen, terwijl dochterlief tegelijk Netflix streamt en de zoon online Fortnite of Far Cry 5 speelt.

Maar soit: hoe haal je nu precies het beste wifi-ontvangst uit je draadloze b-box, zodat iedereen thuis kan genieten van stabiel en supersnel internet? Hier zijn 5 goeie tips, speciaal voor jullie:

 1. Denk aan wifi-stoorders in huis

  Zo zijn er alle toestellen die werken via bluetooth, maar ook je deurbel en de verlichting. Zelfs de microgolfoven, verwarming en lift in de gang hebben invloed. Hou hier allemaal wat afstand van.

  Verbind ook geen oudere laptops of smartphones via wifi. Toestellen van meer dan vijf jaar oud kunnen de snelheid op alle andere verbonden toestellen naar beneden halen. Beter is het om die oude laptop niet via wifi aan te sluiten, maar via de klassieke netwerkkabel.

 2. Plaats de b-box centraal én correct

  Door het toestel in het midden van de woning te zetten, gaat er zo weinig mogelijk wifi-signaal verloren. Zo krijg je het beste bereik.

  Andere zaken waar je op moet letten:

  • Plaats de b-box op tafelhoogte en niet op de grond.
  • Zet de b-box niet in een kast en vermijd elektriciteitskabels vlakbij.
 3. Zet de wifi-instellingen volledig op punt

  Omdat tegenwoordig iedereen in je straat wifi heeft, zit je elkaar vaak ook wat in de weg. Dit terwijl je zelf een aantal zaken kan doen om alles vlotter te laten gaan:

  - Pas de kanalen aan. Buren gebruiken misschien hetzelfde wifi-kanaal als jou. Ga voor het kanaal met de minste wifi-netwerken.

  - Switch van frequentie. Op een b-box 3 zijn er twee wifi-netwerken: een op 5 GHz en een op 2,4 GHz. Log de eerste keer om beurten op elk van de beide netwerken in. Daarna zal je toestel automatisch het beste van de twee selecteren. Dit werkt op de recente toestellen.

  Geen goesting in gesukkel bij het verbeteren van je wifi-signaal in huis? Download de Home Optimizer App voor Android en doe snel en makkelijk volgende zaken, stap voor stap:

  • De snelheid meten, met onze Speedtest.
  • Bepalen van het beste wifi-kanaal en de b-box verder configureren.
  • De sterkte van het wifi-signaal testen, in elke kamer.
  • Checken waar je het beste een Wi-Fi Extender plaatst ...
  • ... en die Wi-Fi Extender direct bestellen, in de app.
  • Een lijst bekijken van alle geconnecteerde toestellen.
  • En nog meer functies ...
 4. Ga voor een Wi-Fi Extender

  In heel wat gevallen zal je signaal nu tiptop zijn op het gelijkvloers, maar kan het nog heel wat beter op de eerste verdieping. Dit check je per kamer in huis in detail, via onze Home Optimizer App.

  Op basis van de resultaten uit deze tests, kan je het signaal in bepaalde ruimtes versterken met een zogenaamde Wi-Fi Extender (of een PLC-adapter, Wi-Fi Repeater of wifi-versterker). Plaats die op een centrale plaats op de eerste verdieping. De wifi-versterker verbetert het signaal in kamers met een minder sterk wifi-signaal vanuit de b-box zelf. Bij ons kan je zo’n Wi-Fi Extender al in een paar klikken bestellen.

 5. En tot slot: check je verbinding

  Nu je alles op punt hebt gezet, is het tijd om nog een laatste keer overal de snelheid te testen, met de Home Optimizer App.

  Vergelijk eventueel ook met de échte snelheid van het internet. Sluit daarvoor je laptop rechtstreeks aan op de b-box zelf, met een netwerkkabel. Zo zie je direct aan hoeveel snelheid je via wifi inboet. Want hoe dan ook: het is onvermijdelijk dat je dat doet.


Heb je zelfs na al deze tips nog problemen met je wifi-verbinding? Kijk dan snel hier voor wat extra technische tips, zodat het surfen terug vlot gaat. Je vindt er trouwens een pak andere wist-je-datjes, om zo het beste uit je Proximus-producten te halen.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: