7 gratis gps-apps om altijd op tijd in je meeting te zijn

Gepubliceerd op 03/10/2022 in Tech, tips & tricks

Ben jij vaak op de baan om klanten te ontmoeten en heb je wel eens schrik om in de file te staan, te laat te komen of om te moeten rijden? Dat is voortaan verleden tijd met een van deze handige gps-apps.

7 gratis gps-apps om altijd op tijd in je meeting te zijn

1. Google Maps

Google Maps is voor velen de meest gebruike gps-app, vooral bij Androidgebruikers. Je krijgt er een overzichtelijke en stapgewijze navigatie met realtime verkeersinformatie voor verschillende vervoersmiddelen. Door de gesproken navigatie aan de zetten, houdt een vriendelijke stem je op de hoogte van belangrijke verkeersinformatie en vertelt de navigatie-app je waar je heen moet. Je kan bovendien ook je live locatie delen met anderen, bepaalde zaken zoals een tankstation zoeken langs je route en sattelietbeelden bekijken.

Google maps is bij veel Android-smartphone standaard beschikbaar, maar je kan de app ook downloaden via de PlayStoreNieuw venster . Bij iOS kan je hem downloaden via de App StoreNieuw venster .

2. Skipr

Je auto is zeker niet altijd de snelste manier om ergens te geraken, en het kan zijn dat jij gewoon liever met het openbaar vervoer onderweg bent. Helaas heeft elke vervoersmaatschappij tegenwoordig een eigen app en dat kan soms echt frustrerend zijn. Daarom vonden enkele ondernemers de gps-app SkiprNieuw venster . Deze navigatie-app berekent de snelste weg naar je bestemming en houdt daarbij rekening met het aanbod van de NMBS, De Lijn, TEC, de MIVB, … Maar ook met andere opties zoals taxi’s, fietsen en autodelen.

Oké handig, maar je moet nog altijd een kaartje kopen. Hier wordt Skipr nog wat interessanter, want je kunt voor elk vervoermiddel meteen je ticket bestellen. Zelfs als je een elektrische step of een Uber-taxi wil reserveren, kan je dat meteen via de app doen. Bovendien is er de formule Skipr for Business, die je met je werknemers kunt delen. Zo krijg je een overzicht van alle onkosten op een handige factuur. Je bepaalt zelf het budget dat ze mogen gebruiken om zich met de app te verplaatsen.

Skipr is een Belgische app, en is in het Nederlands, Frans en Engels beschikbaar. Zeker als je je vaak in de grote steden verplaatst, is het een echte aanrader.


3. Moovit

Iets groter dan Skipr is MoovitNieuw venster . Het principe van de applicatie is grotendeels hetzelfde: de transportmogelijkheden van een stad of regio worden gecombineerd in kaart gebracht. Je kan de app in heel België gebruiken. Behalve de vertrektijden in realtime krijg je ook info over files en verkeer. Je kunt de app zelfs vragen om je een melding te sturen wanneer je bus of metro jouw halte bereikt heeft.

Ook handig is de optie om je favoriete routes als widget op het startscherm van je smartphone vast te pinnen. Je kan deze app ook offline gebruiken, maar de offline modus stelt toch een klein beetje teleur. Het is immers niet meer dan een PDF die je moet downloaden. Nog een minpuntje: de applicatie richt zich op openbaar vervoer en toont je geen reismogelijkheden voor auto, taxi of autodelen.

Maak je geen zorgen over je dataverbruik als je een gps-app op je smartphone gebruikt, want met Bizz Mobile Unlimited geniet je van onbeperkte data. Je kunt er ook onbeperkt mee bellen en sms’en, zodat je gewoon verder kunt werken wanneer je je kantoor verlaat.


4. Maps.me

De meeste applicaties hebben een verbinding met 3G of 4G nodig om de kaart te downloaden en je route te berekenen. Dat is natuurlijk niet handig wanneer je maar een beperkt mobiel volume hebt. En bovendien loopt de batterij van je toestel op deze manier veel sneller leeg. Daarom nemen we in dit lijstje ook een gps-app op met offline navigatie. Of je nu met de auto, te voet of met de fiets gaat, met Maps.meNieuw venster bereken je de snelste en meest betrouwbare route.

Deze app beperkt zich niet tot het aanbieden van een reisweg. De applicatie is verbonden met Booking.com, dus boek je er meteen een hotelkamer mee indien je dit wil. Maps.me gebruikt de geografische gegevens van Openstreetmap.org en wordt door z’n gebruikers regelmatig van updates voorzien.


5. Here WeGo

Nog een handige app voor wie het dataverbruik van een gps-app wil beperken. Met Here WeGoNieuw venster bereken je gemakkelijk de beste reisweg met de auto of met het openbaar vervoer. Het grootste voordeel van deze app is zonder twijfel het gebruik van satellieten om te navigeren, net zoals een gewone gps. Je hoeft dus helemaal niet online te gaan.

Er zijn drie verschillende manieren om de kaart te bekijken:

  • Via de beelden van de satelliet.
  • Via de transportfunctie die je de mogelijkheden met het openbaar vervoer toont.
  • Via de verkeersfunctie die je de reistijden in realtime toont. Hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig.

Het systeem berekent altijd de meest optimale route, gebaseerd op jouw voorkeuren. Zo kan je bijvoorbeeld vragen om snelwegen te vermijden en zal je route dus variëren op basis van je voorkeuren. Een stem zal je tijdens het rijden ook instructies geven.


6. TomTom GO Navigation

Wie echt vaak in de auto zit, is natuurlijk het beste af met een echte gps. Maar wist je al dat ook producenten van dit soort systemen handige apps voor Android en iOS maken. TomTom kennen we allemaal, maar heb je de applicatie op je smartphoneNieuw venster al eens gebruikt? Niet alleen zal TomTom Go de beste reisweg berekenen, je kunt er ook precies mee zien wanneer een traject met vertraagd verkeer begint of eindigt.

De kaarten zijn offline beschikbaar en de app kent tal van nuttige plekken. Met de functie Tap & Go ben je maar één klik van je gewenste bestemming verwijderd. En voor iOS-gebruikers is TomTom GO ook compatibel met Apple CarPlay.

De enige minpuntjes aan deze app: je kunt geen kaarten per land downloaden, maar moet meteen de offline kaarten van heel Europa binnenhalen. En je kunt de app slechts 75 kilometer per maand gratis gebruiken. Daarna heb je een maandelijks abonnement nodig.


7. Coyote

Sinds z’n release is de app Coyote een serieuze concurrent voor andere gps-applicaties geworden. De app was aanvankelijk vooral bekend door het signaleren van flitscontroles, maar heeft intussen een volledig eigen gps-systeem ontwikkeld. Daarmee zie je tegenwoordig ook de hindernissen op je route, de files en de vertragingen.

Nog een groot voordeel is het feit dat de gebruikers heel nauw betrokken zijn bij de app en mee voor de updates zorgen. De applicatie is niet gratis, maar voor een klein bedrag per maand kom je er vermoedelijk verder mee dan met de populaire gratis concurrent Waze.


8. Waze

Tot slot mag de bekende gratis app WazeNieuw venster natuurlijk zeker niet in deze lijst ontbreken. Met de app kom je altijd in realtime te weten wat de beste route met de auto is. Het systeem houdt rekening met files, ongevallen, hindernissen en politiecontroles. Bovendien is Waze compatibel met Android Car.

Waze heeft zeker een paar voordelen tegenover zijn belangrijkste concurrenten, maar de meldingen zijn minder accuraat. Toch erg handig voor wie dagelijks op de baan is.


Tijd is heel kostbaar, dus verdien je de beste apps die de meest optimale reisweg voor je berekenen. En met Bizz Mobile Unlimited heb je onbeperkte data, zodat je deze apps overal kunt gebruiken. Bovendien kan je er ook onbeperkt mee bellen en sms’en.

Kies nu voor Bizz Mobile!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar