×

Een simkaart kiezen of omruilen

Om te bellen, sms'en of te surfen heb je een simkaart nodig die in je gsm, smartphone of tablet past.

Er zijn drie formaten:

• standaard-sim (groot formaat)
  • micro-sim (kleiner formaat)
  • nano-sim (kleinste formaat)
Elke kaart bevat deze drie formaten (uitdrukbaar).

Voorbeeld van een simkaart

Kies het juiste formaat

1. Bekijk de handleiding van je toestel.
  2. Je simkaart is gratis: haal je nieuwe kaart af in een verkooppunt of ruil er je oude kaart om. Opgelet, als je de simkaart van iemand anders wilt omruilen of afhalen, moet je een volmacht meebrengen. Heb je je simkaart van je werkgever gekregen? Contacteer de verantwoordelijke in je bedrijf om je simkaart te vervangen.

3. Druk het juiste formaat uit de kaart (standaard, micro of nano), zodat ze in je toestel past.
    Verkeerd formaat uitgedrukt? Vraag een nieuwe kaart in een verkooppunt.
Bij omruiling verlies je de gegevens op je oude simkaart.

Probeer, indien mogelijk, vooraf je contacten, enz. te kopiëren naar je toestel. Of laat in een verkooppunt deze gegevens overzetten naar je nieuwe simkaart.