Faxproblemen via VoIP

Met i-Office en Bizz IP Mono of Duo kun je, naast bellen, ook faxen via VoIP (Voice Over IP). Problemen met je fax? Controleer je modem. Helpt dit niet? Reset de instellingen van je faxtoestel.

Let op: niet elke fax is compatibel met VoIP. Lees de handleiding van je toestel om te weten of de fax transmissie via VoIP ondersteunt.

1. Controleer de aansluiting op de modem
    Om te faxen via VoIP moet je fax correct aangesloten zijn. Werkt je fax niet? Controleer je aansluiting:
    • Check de bekabeling: kijk na of je telefoonkabel correct aangeslotenNieuw venster is, zowel op de fax als op de groene poort van de modem.
    • Kijk parallel aangesloten toestellen na: verwijder eventuele parallel aangesloten toestellen (op andere telefoonpoorten) en test je fax. Werkt die nu wel? Dan kan een van de andere toestellen de stoorzender zijn.
  2. Controleer de instellingen van je faxtoestel
    Activeer de errorcorrectiemode van je faxtoestel. Geen verbetering? Verminder dan de transmissiesnelheid. Raadpleeg de handleiding van je toestel om dit te doen. Heb je een Belgafax-toestel? Lees onze online handleidingenNieuw venster .

Geen oplossing gevonden? Contacteer onsNieuw venster .

Hulp nodig?