×

Faxproblemen via VoIP

Met i-Office en Bizz IP Mono of Duo kun je, naast bellen, ook faxen via VoIP. Problemen met je fax? Controleer je b-box. Helpt dit niet? Reset de instellingen van je faxtoestel.

Opgelet. Niet elke fax is compatibel met VoIP. Lees de handleiding van je toestel om te weten of de fax transmissie via VoIP ondersteunt.

1. Controleer de aansluiting op de modem

Om te faxen via Voice Over IP moet je fax correct aangesloten zijn. Werkt je fax niet? Controleer je aansluiting:

• Check de bekabeling: kijk na of je telefoonkabel (RJ-11) correct aangesloten is, zowel op de fax als op de groene poort van de B-box.
    • Kijk parallel aangesloten toestellen na: verwijder eventuele parallel aangesloten toestellen (op andere telefooncontacten) en test je fax. Werkt die nu wel? Dan kan een van de andere toestellen de stoorzender zijn.
  2. Controleer de instellingen van je faxtoestel

Activeer de errorcorrectiemode van je faxtoestel. Geen verbetering? Verminder dan de transmissiesnelheid. Raadpleeg de handleiding van je toestel om dit te doen. Heb je een Belgafax-toestel? Lees onze online handleidingen.

Geen oplossing gevonden? Contacteer ons.