Android TV Box - Hulp nodig?

Heb je je Android TV Box ontvangen?

Volg onze tips om deze eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Eerste stappen: installatie

• Installatie: hulp nodig om je  Android TV Box te installeren? Raadpleeg onze online gids. De pincode is standaard 1234.
  • Tijdens het installatieproces zal je telefoonnummer of tv-referentienummer worden gevraagd. je vindt dit op je factuur > detail pagina’s >rubriek tv > kolom "Nummer". Of in je MyProximus-account > Producten > Tv.
  • Afstandsbediening: je hebt een nieuwe afstandsbediening ontvangen? Normaal is deze al universeel, d.w.z. je kan ze gebruiken om je Android TV Box en tv te bedienen. Dankzij Bluetooth hoeft je je afstandsbediening ook niet meer te richten op je tv. Je dient tegelijkertijd op OK en de menu-toets gedurende 3 seconden te drukken om de afstandsbediening te koppelen. Meer informatie nodig? We leggen je uit hoe je deze universeel maakt en hoe je bluetooth activeert.
  • Je afstandsbediening werkt niet meer? Dan communiceert je afstandsbediening misschien niet meer met je decoder.
    1. Haal de batterijen uit je afstandsbediening en plaats ze er weer in.
    2. In de tv-menu, ga naar Instellingen > Instellingen toestel > Afstandsbedieningen & accessoires > Selecteer je afstandsbediening > Koppelen.
    3. Druk nu gelijktijdig op de Menu en OK toetsen gedurende enkele seconden. Werkt het niet? Herstart je Android TV Box.

Gebruik Pickx interface

Nieuwe interface: je Android TV Box heeft een volledig nieuwe interface. We leggen je uit hoe je deze kunt gebruiken.

Home screen/Pickx Menu

> Directe & toegang tot : Live tv – MyVideo’s – ProximusVOD - Abonnementen – Apps – Instellingen etc…

> Via de ‘categorieeen’ krijg je een overzicht van programma’s gegroepeerd per thema, met een mix van live, uitgesteld of toekomstige programma’s

Pickx interface

• Live tv: als je je in het Pickx menu bevindt, druk je op Menu en of Back om naar live tv te gaan. Om een live-stream opnieuw te starten, druk je op OK om het afspeelscherm weer te geven en selecteer je vervolgens de herstart-knop.
  • Druk op Guide voor de TV-gids: gebruik navigeren om de programma's van het gekozen kanaal tot 2 dagen terug en 5 dagen vooruit te bekijken. Je kan ook forward en rewardgebruiken om naar een vorige of volgende dag te gaan.
  • Tv-kanalen en volgorde: je kan je uw favoriete kanalen openen door bookmarks aan te maken.
  • Tv opties bestellen of consulteren: Druk op Menuen vervolgens op Abonnementen.
  • Je 'Tv op aanvraag'-catalogus is beschikbaar bovenaan de homepage/home menu > rubriek 'Tv op aanvraag'.
  • Bonusfilms voor  bestaande Tuttimus-klanten worden niet ondersteund op de Android TV Box. Ze zijn wel nog toegankelijk op je oude TV Box.
  • Een programma opnemen: je kan een programma opnemen, maar er zijn momenteel enkele beperkingen: je kan de opnames niet langer dan 60 dagen bewaren.

Instellingen

• Ondertitels: je kan ondertitels voor het huidige programma weergeven door op RC v7 subtitles key op de afstandsbediening te drukken of door op OKte drukken om het afspeelscherm en vervolgens de ondertitelingstoets weer te geven. Meer informatie over ondertiteling.
  • Schermresolutie: je kan deze wijzigen in Instellingen > Instellingen toestel > Apparaat voorkeuren > Weergave >Resolutie, maar je moet je Android TV Box opnieuw opstarten.

Een probleem?

• Het beeld wordt zwart of er verschijnt een foutcode? Probeer het kanaal te veranderen. Werkt het niet? Herstart je Android TV Box.
  • Foutcode 888/889 verschijnt. Je moet de ondertiteling van het programma dat je bekijkt uitzetten:
    1. Druk op de OK-knop van je afstandsbediening;
    2. Selecteer het Ondertitels icoontje op je scherm;
    3. Zet de ondertitels op je scherm uit.
  • Blokkeert het beeld op je tv-scherm? Herstart je Android TV Box. Druk op de knop aan de achterzijde van je Android TV Box om hem uit te schakelen. Wacht een tiental seconden en zet de Android TV Box weer aan.
  • Werkt Chromecast niet zoals verwacht? Verwijder de cache in de Chromecast-app en herstart je Android TV Box.
  • Je afstandsbediening werkt niet meer? Dan communiceert je afstandsbediening misschien niet meer met je Android TV Box.
    1. Haal de batterijen uit je afstandsbediening en plaats ze er weer in.
    2. In de tv-menu, ga naar Instellingen > Instellingen toestel > Afstandsbedieningen & accessoires > Selecteer je afstandsbediening > Koppelen.
    3. Druk nu gelijktijdig op de menu en OK toetsen gedurende enkele seconden. Werkt het niet? Herstart je Android TV Box.
  • Je tv springt zomaar aan? In sommige gevallen is het mogelijk dat de Android TV Box automatisch de stand-by modus verlaat en de tv inschakelt. Om dit te voorkomen, schakel je de tv uit of schakel je de CEC-functie uit. Ga naar Instellingen/ Instellingen Toestel / Apparaatvoorkeuren / HDMI / HDMI CEC. Schakel HDMI CEC uit.