Stabielere & snellere wifi

Ben je klaar voor de Wi-Fi 6 revolutie?

 • Meer gebruikers en toestellen tegelijk verbonden zonder onderbreking
 • Tot 40% sneller dan Wi-Fi 5
 • Lager energieverbruik
 • Betere bescherming tegen hackers

Wat is Wi-Fi 6?

Ontdek onze packs met Wi-Fi 6

Waarom voor de nieuwe Internet Box kiezen?

Transformeer je internetervaring

 1. De nieuwe Internet Box ondersteunt Wi-Fi 6. Surf tot 40% sneller dan met Wi-Fi 5, zelfs wanneer al jouw apparaten tegelijk zijn verbonden.

Nog geen klant?

Geniet van krachtig internet met de Internet Box:

 1. Kies het Flex-pack dat bij je past
 2. Kies de superieure internetervaring

Ben je al klant?

De Internet Box is beschikbaar voor jou:

 • Gratis als je een Flex-pack hebt met de superieure internetervaring
 • Voor € 49 als je een ander internetproduct hebt

Bereik in elke kamer!

Met de nieuwe Wi-Fi Booster

 • Verbeter je wifi-verbinding, zonder verlies van snelheid of stabiliteit
 • Ook in moeilijker bereikbare plaatsen van je woning

Onze wifi is een krachtpatser, maar kan het moeilijk krijgen in goed geïsoleerde huizen. Met de nieuwste Mesh-technologie combineer je de kracht van Wi-Fi 6 met de Wi-Fi Boosters om echt overal bereik te hebben.

Je wifi, beheerd in de MyProximus app

Ontdek alle functies

Deel je wifi via QR-code

Vrienden op bezoek? Deel snel en gemakkelijk je wifi met je QR-code.

Test je wifi-prestaties in elke kamer

Analyseer de snelheid en het vermogen van je wifi in elke kamer met Smart Wi-Fi. Je krijgt real-time aanbevelingen voor verbeteringen.

Nieuw

Je verbonden toestellen bekijken of hernoemen

Sommige apparaten op je wifi-netwerk hebben nogal exotische namen, hernoem ze in de app om ze later gemakkelijk terug te vinden.

Een wifi-pauze nodig?

Beheer de schermtijd van jouw gezin door de wifi-toegang op bepaalde apparaten te pauzeren.

Download de app nu

Blijf verbonden!

Switch automatisch naar Public Wi-Fi

Surf zonder onderbreking. Je smartphone schakelt automatisch over van wifi naar Public Wi-Fi wanneer je de deur uitgaat. 

Ziezo! Klaar voor Wi-Fi 6 in je woning?

Geniet overal in jouw woning van krachtig internet, dankzij Wi-Fi 6 in de nieuwe Internet Box. Kies voor de superieure internetervaring in je Flex-pack.

Veelgestelde vragen

Wi-Fi 6 is de nieuwe generatie van wifi, ook gekend als Wi-Fi 802.11 ax. Die omvat verbeteringen tegenover de vorige versies. De nieuwe Internet Box maakt gebruik van Wi-Fi6.

Vergeleken met Wi-Fi 5 biedt Wi-Fi 6 een aantal voordelen:

 • Wi-Fi 6 is sneller: Tot 40% sneller dan Wi-Fi 5.
 • Wi-Fi 6 is stabiel als er meer toestellen tegelijk verbonden zijn. Bijvoorbeeld: YouTube kijken, videogesprekken voeren, online gamen is stabiel en vloeiend met Wi-Fi 6, zonder buffering of onderbrekingen.
 • Wi-Fi 6 verlaagt je energieverbruik. Aangesloten Wi-Fi 6-toestellen worden automatisch in "slaapstand" gezet wanneer er geen internetsignalen worden verstuurd. Dit heeft een positieve invloed op de levensduur van de batterij van je toestellen en op je energiefactuur.
 • Wi-Fi 6 is veiliger. Dankzij WPA3 (Wi-Fi protected Access 3) is je wifinetwerk beter beveiligd, zelfs wanneer niet-complexe wachtwoorden worden gebruikt.

De dekking is niet geweldig, de wifi is traag? Verbeter de kwaliteit van je netwerk door een paar eenvoudige tips te volgen. Haal het beste uit je wi-fi!

Nog geen klant?
Onze nieuwe Internet Box met Wi-Fi 6 is opgenomen in onze Flex pack combinaties met een superieure internetervaring.

Ben je al klant?
Log in op de MyProximus-app en stap over op de nieuwe Internet Box om je internetervaring met Wi-Fi 6 te transformeren. Heb je al een Flex-pack met superieure internet ervaring, dan is het gratis, voor elk ander internetproduct is het € 49. Let op: je kan dit alleen in de applicatie doen, niet via MyProximus web.

Ja, dat kan! Log in op de MyProximus-app en stap over op de nieuwe Internet Box om je internetervaring met Wi-Fi 6 te transformeren. Heb je al een Flex-pack met Superieure Internet ervaring, dan is het gratis, voor elk ander internetproduct is het € 49. Let op: je kan dit alleen in de applicatie doen, niet via MyProximus web.

Na ontvangst van je nieuwe Internet Box krijg je een verzendlabel toegestuurd om je vorige modem terug te sturen. Wij zullen er goed voor zorgen en het een tweede leven geven! Als je je apparatuur niet binnen de gestelde termijn terugstuurt, worden er kosten in rekening gebracht.

Door te upgraden naar de nieuwe Internet Box in MyProximus app, worden je huidige wifi-gegevens opgeslagen in je nieuwe Internet Box en maken al je toestellen naadloos opnieuw verbinding!

Natuurlijk, wij zijn er om je te helpen! Klik op âIk heb meer hulp nodigâ onderaan deze Support-pagina voor extra ondersteuning!

Jawel, al je bestaande toestellen zullen blijven werken, zelfs als je nieuw internet met Wi-Fi 6 hebt. Wil je echter alle Wi-Fi 6-voordelen genieten, dan moet je toestel Wi-Fi 6 ondersteunen.

Er zijn al veel toestellen op de markt die klaar zijn voor Wi-Fi 6. Om te controleren of een toestel Wi-Fi 6 ondersteunt, zoek je in de productspecificaties naar Wi-Fi 6 of 'AX'.

Smart Wi-Fi controleert je wifi-ervaring op afstand en stelt via de MyProximus-app proactieve acties voor om je wifi-ervaring te verbeteren, bijvoorbeeld door tools aan te reiken om de plaatsing van Wi-Fi-boosters te optimaliseren

Bovendien beheert Smart Wi-Fi al je verbindingen en past het zich automatisch aan om je het beste wifibereik in huis te bieden:

 • voor een optimale snelheid, zonder onderbrekingen, wanneer op verschillende toestellen tegelijk wordt gesurft
 • voor een stabiele verbinding, zelfs wanneer je van de ene naar de andere kamer gaat.

Dit is mogelijk dankzij een slim gebruik van de beide beschikbare wififrequentiebanden (2,4 GHz en 5 GHz) in functie van de mogelijkheden van je toestel, de bandbreedtebehoeften van het toestel en het gebruik van andere toestellen. En dankzij een naadloze verbinding tussen je b-box/Internet Box en je Wi-Fi boosters.

Alle nieuwe Proximus-klanten genieten deze "Smart-Wi-Fi"-dienst zonder dat ze iets manueel moeten "activeren". Bestaande klanten kunnen Smart Wi-Fi eenvoudig en kosteloos activeren via de MyProximus-app.

Dankzij de gemaasde technologie communiceren Wi-Fi-boosters met elkaar en bieden ze in je hele huis naadloos wifibereik, zonder verlies van snelheid.. In functie van het gebruik van het netwerk (aantal toestellen, bandbreedtebehoeften...) verandert in een gemaasd netwerk de manier waarop de verschillende toegangspunten met elkaar opereren dynamisch om steeds de best mogelijke gebruikservaring te garanderen.

Wi-Fi Mesh wordt alleen ondersteund door onze New Internet Box en Wi-Fi boosters.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar