Veelgestelde vragen over Pay&Go+

  Al klant

  Je kan gratis overstappen naar Pay&Go+ via MyProximus of door te bellen naar 1911 (kies optie 2).

  Onze klantendienst staat voor je klaar als je je abonnement wilt omzetten in een Pay&Go+-kaart.

  Neem gratis contact op met een van onze medewerkers

  Selecteer het geblokkeerde abonnement dat bij je past. Het resterende belkrediet op je herlaadkaart wordt automatisch afgetrokken van je eerste factuur. Als nieuwe abonnee geniet je de promoties en het webvoordeel.

  De overdracht van je nummer is helemaal gratis. Je hoeft bij je bestelling enkel aan te geven dat je je nummer wilt behouden. Wij doen de rest.

  Wil je je nummer behouden?

  Teken gewoon in op het product van je keuze bij je nieuwe provider. Proximus zal je Pay&Go-kaart automatisch opzeggen zodra je nieuwe provider je nummer heeft geactiveerd. Je hoeft niets anders te doen.

  Ben je overgestapt naar een andere operator en heb je nog Pay&Go-krediet over, dan kun je een terugbetaling van het resterende prepaidkrediet vragen (onder bepaalde voorwaarden).

  Wil je je Pay&Go-kaart opzeggen?

  Als je Pay&Go-kaart gedurende 6 maanden niet wordt gebruikt, wordt ze automatisch gedeactiveerd. In dat geval is het niet mogelijk om terugbetaling te vragen. Meer info

  Nieuwe klant

  Om je Pay&Go+-kaart te activeren, is identificatie wettelijk verplicht. Als je dat niet doet, kun je niet bellen, sms’en en surfen.

  Meer info over de identificatie

  Je prepaidkaart identificeren is eenvoudig: online of in een Proximus Shop.

  Kies hoe je je herlaadkaart wil identificeren

  Je kunt je Pay&Go-kaart op verschillende manieren herladen: online, via MyProximus (gebruik de app of log in via de website) of in een Proximus Shop.

  Een Pay&Go-kaart is twaalf maanden geldig vanaf het ogenblik dat je voor de eerste keer belt of gebeld wordt. Dat betekent dat je een jaar hebt om je belkrediet te gebruiken of je kaart te herladen. Telkens je je kaart voor € 5 herlaadt, wordt de geldigheidsperiode met een maand verlengd. Telkens je je kaart voor meer dan € 5 herlaadt, wordt de geldigheidsperiode met twaalf maanden verlengd.

  Meer informatie over de geldigheid van de Pay&Go kaart

  Geen probleem: je vorige gsm-nummer kan worden overgezet naar je nieuwe Pay&Go+ prepaidkaart. Hiervoor moet je naar een Proximus Shop gaan. Nieuwe oproepnummers kunnen ook worden verkregen bij het online bestellen van een nieuwe prepaidkaart.

  Simkaart

  Haal een nieuwe kaart of ruil je oude kaart om in een Proximus Shop. Je simkaart is gratis.

  Alles over de simkaart

  Afhankelijk van je toestel kan je kiezen voor een gewone simkaart, een micro-simkaart of een nano-simkaart.

  Druk het juiste formaat uit (standaard, micro of nano) en plaats ze in je toestel. Verkeerd formaat uitgedrukt? Vraag een nieuwe kaart in een Proximus Shop.

  Verbruik en tarieven

  Vorm #120# op je gsm en druk op de beltoets. Of bekijk je resterende minuten, sms’en en MB op MyProximus: via de app of door in te loggen via de website.

  De Pay&Go+-herlaadkaart is geldig in België en onderweg in de EU + IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar.

  Je kunt je Pay&Go-tariefplan en de geldende tarieven raadplegen door je gsm-nummer op de herlaadpagina in te voeren en dan naar beneden te scrollen. Geen zorgen: herladen is niet nodig om je tarieven te raadplegen.

  Je kunt ook rechtstreeks de tarieven van je Pay&Go bekijken

  Bekijk de roaming- en internationale tarieven van je Pay&Go-kaart wanneer je in het buitenland bent of wanneer je naar het buitenland belt.

  Gratis bonussen bij online herladen zijn 31 dagen geldig. Je kan de geldigheid raadplegen via MyProximus of door de code #120# op je gsm te vormen en op de beltoets te drukken.

  Je beschikt over maximaal 500 sms'en per dag. Wanneer je dit aantal hebt bereikt, zullen je sms'en geblokkeerd worden tot middernacht. De volgende dag kan je gewoon weer opnieuw sms'en versturen. Heb je geen idee hoeveel sms'en je verstuurt per dag? Geen nood, je zal een waarschuwing krijgen wanneer je 400 sms'en hebt verstuurd en je krijgt opnieuw een sms'je wanneer je de limiet van 500 sms'en hebt bereikt. Eén SMS bestaat uit 160 karakters.

  Surfen

  Je kunt tegen hetzelfde tarief surfen in België en onderweg in de EU + IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar.

  Kies voor een dataoptie! Het gekozen bedrag (€ 6 of € 12) wordt automatisch afgetrokken van je belkrediet. Activeer de extra databoost online op MyProximus of via sms.

  • Herlaadbeurt van 500MB (31 dagen geldig): € 6. Activering via #152*1# op je gsm + Verzenden
  • Herlaadbeurt van 3GB (31 dagen geldig): € 12. Activering via #151*1# op je gsm + Verzenden

  Wil je weten hoeveel datavolume je al verbruikt hebt? Druk #152# op je gsm + Verzenden.

  De extra databoosts (500MB of 3GB) zijn 31 dagen geldig na activatie. Je kan de geldigheid raadplegen via MyProximus of door de code #152# op je gsm te vormen en op de beltoets te drukken.

  Al klant

  Nieuwe klant

  Simkaart

  Surfen

  Verbruik en tarieven