Maak van jouw huis een fiber huis

Kan ik fiber hebben?
Kan ik fiber hebben?

Wat is fiber precies?

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen. In tegenstelling tot de meeste operatoren installeert Proximus bovendien fiber tot in het hart van jouw woning of bedrijf. Zo krijg je de best mogelijke resultaten.

Wow, supersnel internet!

Geniet van verbazingwekkende snelheden tot 1 GIGA per seconde om te downloaden en tot 100 Mbps om te uploaden met de  of standaard met Flex Fiber Premium.

Fiber 1 GIGA per seconde
42 sec

Koper 70 Mbps
10 min

Fiber 1 GIGA per seconde
12 sec

Koper 70 Mbps
2 min 56

Meer info over snelheidsverhoging

Waarom kiezen voor fiber?

Geen onderbrekingen of vertragingen om te downloaden, uploaden, streamen en gamen, ongeacht het aantal geconnecteerde personen of toestellen.

Bij onlinegaming telt elke milliseconde. Dankzij fiber neem je voorsprong op je tegenspelers.

Of je nu kijkt op je tv, tablet of smartphone, met fiber is er geen enkel detail dat je ontsnapt.

Meer en meer toestellen in ons huis bedienen we via het internet. Een fiberhuis kan deze evolutie moeiteloos aan.

Bekijk alle videos

Gratis installatie

Een van onze technici komt bij je langs om  de aansluitdoos voor aansluiting op fiber te installeren en je Fiber-pack te activeren.

Alles over de installatie

Ben jij klaar voor fiber?

Het Proximus-netwerk wordt gemoderniseerd: de traditionele koperkabels worden geleidelijk aan vervangen door fiberkabels. Maar wat heb je nodig om over te schakelen op deze nieuwe technologie?

Een stad waar fiber komt

Fiber is beschikbaar in verschillende grote steden in België en wordt uitgerold of gepland in diverse andere steden. Het eerste wat je moet doen, is dus controleren of fiber beschikbaar is in je stad.

Een adres waar fiber beschikbaar is

Aangezien fiber per wijk en per straat wordt uitgerold, controleer of er op je adres al fiber beschikbaar is. Als dat het geval is, bestel dan zonder aarzelen het Fiber-pack van je keuze!

Een huis aangesloten op fiber

Om ten volle te kunnen genieten van alle voordelen ervan, dient fiber te worden geïnstalleerd tot in het hart van je woning. Een van onze technici zal dus bij je langskomen om je aansluitdoos voor aansluiting op fiber te installeren en je Fiber-pack te activeren.

Nog vragen?

Eerst, bekijk of fiber beschikbaar is voor je zaak.

 • Als dit het geval is, word je uitgenodigd om je fiberproducten online te bestellen en een afspraak te maken met een van onze technici om je vezelaansluitdoos te installeren.
 • Als voor jouw woning nog geen fiber beschikbaar is, maar Proximus van plan is om hem in jouw straat te installeren, vul dan het formulier in dat je zal worden aangeboden. Een van onze medewerkers zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je meer informatie te geven over de vermoedelijke installatietermijn en je eventuele vragen te beantwoorden.
 • De fiberuitrol verloopt in fasen. Het kan dus zijn dat je woning in een zone ligt waar nog geen werken gepland zijn of waar we om technische of administratieve redenen geen fiber kunnen leggen.

In geval van een nieuwbouw door een projectontwikkelaar en indien er op het ogenblik van de werken fiber op dit adres beschikbaar is, zal de projectontwikkelaar de aansluiting op ons glasvezelnetwerk aanvragen. Wanneer je in je nieuwe woning intrekt, hoef je dan alleen maar je fiberproducten te bestellen en een afspraak met een van onze technici te maken voor de installatie.

Hoe doe je dat? Controleer of fiber op jouw adres beschikbaar is. Volg daarna gewoon de verschillende stappen die je worden voorgesteld.

Als je laat bouwen met een architect, check dan of fiber beschikbaar is voor je nieuwe woning. Als dit het geval is, vergeet dan niet de aansluiting ervan op ons glasvezelnetwerk aan te vragen alvorens je fiberproducten te bestellen en over te gaan tot de installatie.

Is dat al gebeurd? Bestel dan onmiddellijk online je fiberproducten en maak een afspraak met een van onze technici voor de installatie van de vezelaansluitdoos.

Ja, je fiberaansluiting is volledig gratis voor elke activering van een Flex Fiber- of Epic combo fiber-pack, of je nu klant bent van Proximus of niet.

 

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

Netwerken van de toekomst

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen ga naar www.proximus.be/internetspeed.

De downloadsnelheid van 1 GIGA per seconde kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Waarom voor fiber or glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor supersnel en stabiel internet zonder onderbreking of vertraging. Je beschikt over snelheden tot 1 GIGA per seconde om te downloaden en tot 100 Mbps om te uploaden met Flex Fiber. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden!

Downloadsnelheid
Fiber Boost option (1 GIGA per seconde)
Downloadsnelheid
Standaard verbinding (50 Mbps)
Film (1,5 GB) 12 seconden 3 minuten
Videogame (5 GB) 42 seconden 10 minuten

Ontdek hieronder de voordelen van fiber:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brugge, Brussel-Anspach, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Sint Niklaas, Ukkel en Vilvoorde

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

Komt er fiber naar mijn stad?

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

 • Bel ons:
  Bestaande woning: 0800 33 007<br>Nieuwbouw: 0800 33 234Ma – za: 08:00 – 22:00
  Technische vragen : 08:00 – 24:00 (7/7)

 • Chat met ons via deze site

  Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar