Proximus versnelt de uitrol van 5G

Ik wil de 5G-ervaring

Eerste 5G-netwerk in België

Proximus, dat voorop loopt op het gebied van innovatie, was de eerste operator in België die het 5G-netwerk lanceerde.

Nu is het tijd om te genieten van het supersnelle 5G-netwerk: het is beschikbaar in de meeste van onze mobiele abonnementen.

Ben jij klaar voor 5G?

Het Proximus-netwerk maakt een eerste 5G-ervaring mogelijk en jij kan dit beleven. Maar wat heb je nodig?

Een 5G-smartphone

De frequentie voor 5G is anders dan 4G of 3G. Je hebt een smartphone nodig die compatibel is met het 5G-netwerk van Proximus en deze snelheden aankan.

Momenteel werken verschillende smartphones op ons 5G-netwerk. We breiden ons aanbod zo snel mogelijk uit.

Een 5G-abonnement

Je hebt een mobiel abonnement nodig, dat je toegang geeft tot 5G. Zo kan je volop genieten van de nieuwe mogelijkheden.

Het 5G netwerk

De lancering van 5G zal geleidelijk plaatsvinden van de kust tot in de Ardennen! Om te weten of 5G in je buurt beschikbaar is, kun je een kijkje nemen op onze interactieve kaart.

Wat zijn de voordelen van 5G?

De volle mogelijkheden van 5G beleven, dat zal pas binnen enkele jaren mogelijk zijn. Maar de eerste stap naar die interessante, spannende toekomst is gezet! Het Proximus-netwerk laat je toe om van 5G te proeven: nu al een verbeterde snelheid en lagere latentie.

Wachten? Ok, boomer!

5G biedt véél hogere download- en uploadsnelheden. Downloads zijn quasi onmiddellijk klaar en op elk toestel is de snelheid buitengewoon.

Voorbeeld: downloaden van een film van 5 GB

Hogere resolutie, geen vertragingen

Haarscherpe videos in hogere resolutie, zonder enig teken van vertragingen. Relaxen en chatten was nog nooit zo aangenaam!

Game on!

Je game verderzetten onderweg? No worries, de kwaliteit blijft tiptop en jouw spelervaring ook!

5G in je dagelijkse leven

Een versterkt netwerk dankzij 5G

Elke 18 seconden, brengen we glasvezel naar een nieuw gezin. Om een krachtig en stabiel netwerk te blijven aanbieden, is 5G, via een aangepaste modem, de ideale partner om het vaste netwerk te versterken.

Thuiswerken, gamen, streamen, … Het zal in de toekomst aan al je verwachtingen voldoen.

Liveconcert in 5G

Wat zou je er bijvoorbeeld van vinden om overal in België een liveconcert te volgen, alsof je er zelf bij was?

We werkten aan een live virtual reality-show door de Belgische kunstenaar Konoba, gefilmd met 360 ° -camera's. Dit was een live test van onze “5G-innovatiehub” in het Proximus-gebouw, om de unieke en innovatieve ervaring te tonen die deze technologieën in de toekomst kunnen bieden.

Ontdek deze unieke ervaring in de video!

5G: een troef voor online videogames

Tijdens de Proximus ESL Championship Finals organiseerde Proximus een 5G-test om de mogelijkheden van 5G op het vlak van snelheid en latency aan te tonen. In de 5G-stand konden professionele gamers en hun gasten de connectiviteit testen terwijl ze hun favoriete games speelden (CS:GO en FIFA).

Ontdek deze ongekende strijd in beelden!

De impact van 5G

5G kan ons leven op vele gebieden verbeteren, van recreatie tot de meest nuttige diensten.

Veelgestelde vragen

  • Met 5G surf je nog sneller dan vandaag op de bestaande 4G-netwerken.
  • Tegelijk merk je dat je apps en webpagina’s vlotter werken.
  • We gebruiken steeds meer data (voor video, muziek, gaming, ...) en toestellen (smartphones, sensoren, videocamera's, ...). Die zijn dan ook nog eens allemaal gelijktijdig verbonden. 5G is de oplossing om meer toestellen te ondersteunen, zonder enig kwaliteitsverlies en met meer betrouwbaarheid.
  • 5G is ook groener: het verbruikt minder energie om gegevens door te sturen.

Met je huidige smartphone kan je bellen en surfen op het 2G/3G/4G netwerk. Voor het 5G-netwerk heb je wel een compatibel toestel nodig, anders kan je smartphone het niet detecteren.

Wees gerust: als je een 5G-toestel hebt, maar je bent ergens zonder 5G-bereik, dan kan je nog altijd surfen op ons 2G/3G/4G-netwerk.

We werken voortdurend samen met leveranciers om ons aanbod aan 5G-compatibele smartphones zo snel mogelijk uit te breiden. Ontdek op onze website ons huidige aanbod aan 5G compatible smartphones.

Onze 5G-smartphones

Om volop te genieten van de voordelen die 5G biedt, heb je ook een 5G tariefplan nodig voor privégebruik of voor je zaak.

Mobiele abonnementen voor 5G

Om te genieten van de mogelijkheden die 5G biedt, heb je een specifiek 5G mobiel tariefplan nodig. Dat bestaat zowel voor privégebruik als voor je zaak.

Tarieven voor privégebruik

5G is de vijfde generatie van mobiele technologieën. Ze levert de infrastructuur om vorm te geven aan de digitale transformatie van de toekomst, omdat ze steunt op cloud computing en integratie van geconnecteerde toestellen.

  • Slimme steden en een digitale samenleving zullen maar echt mogelijk zijn dankzij de uitrol van 5G.
  • Met 5G surf je nog sneller dan vandaag! Zelfs tot tien keer sneller dan op de bestaande 4G-netwerken. Tegelijk verbetert ook de reactiesnelheid van je mobiele netwerk en apps.
  • 5G is de oplossing om meer dataverbruik (voor video, muziek, gaming, ...) en meer verbonden toestellen (smartphones, sensoren, videocamera's, ...) te ondersteunen, zonder enig kwaliteitsverlies en met meer betrouwbaarheid.

Al deze voordelen komen natuurlijk niet in één keer uit de lucht vallen. We zijn nu begonnen met de geleidelijke aanpassing van ons netwerk, en het zal zeker nog enkele jaren duren voor alles 100% op punt staat, net als bij de ontwikkeling van eerdere technologieën.

5G van Proximus biedt je vandaag al hogere snelheden en een verbeterde reactietijd, maar nog niet de volledige ervaring die op termijn mogelijk zal zijn.

Er zijn geen extra CO2-emissies verbonden aan de lancering van 5G, integendeel.

5G is een technologie die energie-efficiënter is dan 4G, 3G en 2G. Dat betekent: een grotere gegevensoverdracht voor hetzelfde elektriciteitsverbruik. En zo is deze technologie ook ecologischer.

Bovendien is 100% van de elektriciteitsvoorziening bij Proximus afkomstig van groene stroom, zoals zonnepanelen en windturbines.

Lees meer over 5G en het milieuNieuw venster

Zelfrijdende auto's, drones die leveringen doen, chirurgie op afstand, ... Met zijn hogere snelheid en zijn uiterst actieve netwerk zal 5G de komende jaren ons dagelijks leven radicaal veranderen, in positieve zin.

In alle Europese landen wordt 5G gebruikt conform de veiligheidsnormen die door internationale en onafhankelijke organisaties zijn vastgesteld. De mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een onafhankelijke organisatie, is duidelijk: er is geen bewijs dat de technologie waarop 5G gebaseerd is gezondheidsrisico's inhoudt.

5G zendt binnen hetzelfde frequentiebereik uit als de bestaande 2G-, 3G-, 4G- en wifi netwerken. De voorbije 30 jaar vonden hierover tal van studies plaats. Die toonden geen enkel negatief gevolg aan.

Bij Proximus spelen we hierop in door voortdurend onderzoek te doen naar nieuwe technologieën, onze klanten te informeren en hen te adviseren over de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Meer over 5G en je gezondheidNieuw venster

Heb je nog vragen?