Proximus versnelt de uitrol van 5G

Ik wil de 5G-ervaring

Eerste 5G-netwerk in België

Proximus zet in op innovatie en zoals je van ons mag verwachten, lanceerden we als eerste in België een 5G-netwerk. Een belangrijke eerste stap naar een hypergeconnecteerde toekomst.
5G biedt namelijk de infrastructuur die de exponentiële groei van het dataverbruik opvangt én een enorm aantal aan toestellen ondersteunt die tegelijkertijd werken. Met een hoog kwaliteitsniveau, natuurlijk.

Wat zijn de voordelen van 5G?

De volle mogelijkheden van 5G beleven, dat zal pas binnen enkele jaren mogelijk zijn. Maar de eerste stap naar die interessante, spannende toekomst is gezet! Het Proximus-netwerk laat je toe om van 5G te proeven: nu al een verbeterde snelheid en lagere latentie.

Proximus versnelt de uitrol van de netwerken van de toekomst

Proximus wil unieke, innovatieve en zeer nuttige digitale kansen bieden aan klanten, bedrijven en de Belgische samenleving dankzij dit nieuwe gigabit-netwerk dat gebruikmaakt van glasvezel- en 5G-connectiviteit.
Wat zou je er bijvoorbeeld van vinden om overal in België een liveconcert te volgen, alsof je er zelf bij was?

We werkten aan een live virtual reality-show door de Belgische kunstenaar Konoba, gefilmd met 360 ° -camera's. Dit was een live test van onze “5G-innovatiehub” in het Proximus-gebouw, om de unieke en innovatieve ervaring te tonen die deze technologieën in de toekomst kunnen bieden.
Ontdek deze unieke ervaring in de video!

Wachten? Ok, boomer!

5G biedt véél hogere download- en uploadsnelheden. Downloads zijn quasi onmiddellijk klaar en op elk toestel is de snelheid buitengewoon.

Voorbeeld: downloaden van een film van 5 GB

5G: een troef voor online videogames

Tijdens de Proximus ESL Championship Finals organiseerde Proximus een 5G-test om de mogelijkheden van 5G op het vlak van snelheid en latency aan te tonen. In de 5G-stand konden professionele gamers en hun gasten de connectiviteit testen terwijl ze hun favoriete games speelden (CS:GO en FIFA).

Ontdek deze ongekende strijd in beelden!

Hogere resolutie, geen vertragingen

Haarscherpe videos in hogere resolutie, zonder enig teken van vertragingen. Relaxen en chatten was nog nooit zo aangenaam!

Game on!

Je game verderzetten onderweg? No worries, de kwaliteit blijft tiptop en jouw spelervaring ook!

Ben jij klaar voor 5G?

Het Proximus-netwerk maakt een eerste 5G-ervaring mogelijk en jij kan dit beleven. Maar wat heb je nodig?

Met een 5G-smartphone

De frequentie voor 5G is anders dan 4G of 3G. Je hebt een smartphone nodig die compatibel is met het 5G-netwerk van Proximus en deze snelheden aankan.

Momenteel werken verschillende smartphones op ons 5G-netwerk. We breiden ons aanbod zo snel mogelijk uit.

En een aangepast abonnement

Je hebt een speciaal abonnement nodig, dat je toegang geeft tot 5G. Zo kan je volop genieten van de nieuwe mogelijkheden. Zakelijke klant? Bizz Mobile 5G International staat voor je klaar.

Waar 5G beschikbaar is

Het startsein voor 5G wordt gegeven in verschillende steden en kleinere zones, van de kust tot in de Ardennen! De verdere uitrol neemt tijd in beslag, het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. We werken er hard aan.

De impact van 5G

5G kan ons leven op vele gebieden verbeteren, van recreatie tot de meest nuttige diensten.

 

Heb je vragen?

Krijg het antwoord op jouw vraag

De perfecte plaats om alles te weten te komen over 5G, met recente vragen en antwoorden.

Gezondheid

5G kan levens redden in de gezondheidszorg, maar hoe zit het met de gezondheid van de gebruikers?

Nog meer over 5G

Waarheid of mythe? Wij onderscheiden echt van vals over 5G én stellen voordelen voor het milieu, smart cities en zoveel meer.

FAQ

Onze experts hebben vragen en antwoorden over 5G op een rijtje gezet.

Netwerken van de toekomst