Welkom business-ideeën

Met ons fiber & 5G netwerk

Welkom aan jouw grootse business-ideeën!

Proximus rolt fiber en 5G voor zelfstandigen, kmo’s en bedrijven uit. Dit netwerk is klaar voor de toekomst en verwelkomt al jullie grootse business-ideeën. Omdat jullie nóg beter weten dan wij wat hiermee te doen.

Benieuwd hoe fiber en 5G ook jouw zaak kunnen boosten? Ontdek het meteen.

Schevenels gebruikt fiber voor een betere cloudervaring

Enige tijd geleden werd op het industrieterrein waar Schevenels Project Interieurs gevestigd is, fiber aangelegd. "Ik kende de technologie en zijn voordelen", zegt Rik Walraevens, de mede-eigenaar. "Wij hebben dus vrij snel daarna Proximus gecontacteerd om erop aangesloten te kunnen worden."

Voor het bedrijf biedt de nieuwe, snelle verbinding verschillende voordelen: "wij werken met VoIP, al onze telefonie verloopt dus via de nieuwe lijn. Een snelle en stabiele verbinding is dan natuurlijk zeer handig. Daarnaast gebruiken wij ook steeds meer cloudtoepassingen voor bijvoorbeeld onze facturatie en ons voorraadbeheer. Het is van belang dat we op een zo goed mogelijke manier aan die applicaties geraken. Fiber geeft ons die garantie."

"Tot slot hebben wij recent ook een overname gedaan in Brugge. De IT-systemen daar connecteren we via een VPN, langs onze fiberlijn, met onze systemen. Ook in dat geval is een stabiele, snelle lijn natuurlijk een must."

Mabo innoveert in warehousing met behulp van 5G

Innovatie is het antwoord op de vele uitdagingen waar de logistieke sector vandaag mee te kampen heeft, niet in het minst bij e-commerce. Denk aan de almaar kortere levertijden, een tekort aan personeel en de stijgende transportkosten. In die context speelt 5G een belangrijke rol als drager voor innovaties, zoals magazijnrobots en artificiële intelligentie.

Mabo is een fabrikant van Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) die zijn aangesloten op 5G. Deze zelfrijdende heftrucks worden gebruikt om automatisch paletten en andere goederen te verplaatsen binnen een magazijn. Ze zijn 24u per dag en 7 dagen op 7 beschikbaar en kunnen gemakkelijk aangepast worden aan de behoeften van de klant.

Maar een innovatieve oplossing is niet inzetbaar als de veiligheid ervan niet gegarandeerd is. Het 5G-netwerk biedt die garantie, bijvoorbeeld bij de aansturing en verkeerscontrole van AGV's. "Door de lage latentie van 5G kunnen AGV's heel snel reageren, en dus op tijd stoppen en ongevallen vermijden", vertelt Jens Roevens van Mabo Engineering & Automation. Het mag dus duidelijk zijn, 5G speelt een sleutelrol bij het creëren van deze AGV’s en dus ook het optimaliseren van logistiek.

Dankzij fiber draait Watertechniek Teunissen vlotter

Watertechniek Teunissen ontwikkelt, produceert en verkoopt kwalitatief hoogstaande pompsystemen. In de vestigingen in Hasselt en Overpelt telt het bedrijf zeventien medewerkers.

"Alle IT is gecentraliseerd in Overpelt. Daar draaien alle toepassingen: van kassasystemen en webshop tot camerabewaking." Die steunen op de performantie en beschikbaarheid van de netwerkverbinding. "Er waren vroeger vaak problemen", vertelt Erwin Cuppens. "Zo duurde het soms erg lang om in de winkel een bestelbon af te drukken en zat er veel vertraging op de beelden van de videobewaking, omdat de data via een klassieke internetlijn liepen."

Daarom stapte Watertechniek Teunissen over op fiber. "Het verschil met vroeger kon niet groter zijn. De lijn is perfect stabiel en er is geen enkele vertraging meer." Vandaag hebben alle medewerkers vlot toegang tot de bedrijfsapplicaties op de centrale server en groeit ook de webshop uit tot een belangrijk verkoopkanaal. Voor Watertechniek Teunissen vormde de overstap naar fiber een logische keuze. "Snelheid is essentieel in onze branche. We hebben alles op voorraad, om klanten direct te kunnen helpen. Het digitale luik kon onmogelijk achterblijven."

Beter gamen in de cafés van Outpost dankzij fiber

Outpost baat drie cyber- en game-cafés uit in Antwerpen, Brussel en Gent. Voor hen is een snelle, stabiele internetverbinding een absolute levenslijn, zegt IT-verantwoordelijke Willy Geerts. In de cafés van Outpost zitten namelijk op elk moment van de dag heel wat mensen tegelijkertijd te gamen en te surfen. "We moeten dus genoeg bandbreedte hebben om al die klanten een optimale ervaring aan te bieden", zegt Willy Geerts. "Met fiber lukt dat prima."

Outpost ging al doorheen verschillende verbindingstechnologieën: "We hebben al koper gehad, VDSL, kabel... Als ons cliënteel aangroeit, moeten we vaak ook naar een nieuwe technologie op zoek. En we kiezen dan altijd voor de meest performante. Met fiber zitten we nu wel goed."

"Vooral de hoge uploadsnelheid van fiber is belangrijk omdat we de "images" of code van de videogames lokaal aanmaken in elke vestiging, Brussel of Gent, via remote", legt Geerts uit. "Vroeger deden we dat via een Content Delivery Network. Eerst van Antwerpen naar het CDN en van daaruit naar Brussel en Gent. Dat zorgt dat zowel de kost van de infrastructuur als de werkuren drastisch dalen."

Is jouw zaak al klaar voor de toekomst?

Sluit je zaak aan op fiber

Fiber verstuurt data aan lichtsnelheid over grote afstanden en garandeert je zaak een ultrasnelle, stabiele en betrouwbare internetverbinding, met een ultralage latency. Met andere woorden: met fiber is jouw zaak helemaal klaar voor de toekomst!

Proximus versnelt de uitrol van 5G

Omdat jij ook onderweg wil genieten van een supersnel en stabiel netwerk, rolt Proximus als eerste operator het 5G-netwerk uit. Nu beschikbaar in de meeste van onze abonnementen!

Ontdek onze packs met supersnel internet

Tot 10 werknemers?

Ga voor Business Flex

Meer dan 10 werknemers?

Ga voor Enterprise Pack Together

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar