Belgggggië schrijf je nu met 5G's

De voordelen van 5G voor je zaak

 • Ultrahoge snelheid
 • Ultrakorte reactietijd
 • Ultrastabiele verbinding

Schakel je zaak over op 5G

Mijn zaak op 5G

3 voorwaarden om te surfen op 5G

Jouw zaak switchen naar 5G? Gemakkelijk!

 1. Een 5G-smartphone

  (en check of 5G geactiveerd is). Heb je een 5G-smartphone nodig, ga dan voor een nieuwe of refurbished smartphone (en je oude kan je recycleren).

  Ik kies mijn 5G-smartphone

 2. Een zakelijk 5G-abonnement

  Voor de beste mobiele ervaring heb je een mobiel abonnement nodig dat je toegang geeft tot ons 5G-netwerk.

  5G-abonnement voor mijn zaak

 3. Het 5G-netwerk

  5G is al beschikbaar in 90 gemeenten en overal aan de kust. En Proximus investeert om het in heel België beschikbaar te maken. Kijk snel na of je al met 5G kan surfen in jouw buurt!

  Mijn 5G-dekking

De 3 voordelen van 5G

Ultrahoge snelheid

10 keer sneller downloaden! Eindelijk zijn je bestanden supersnel beschikbaar en heb je vloeiende videogesprekken zonder dat je beeld bevriest!

Ultrakorte reactietijd

De gedroomde cloudgaming en virtuele realiteit: near-realtimeverbinding zonder lag.

Ultrastabiele verbinding

Geen haperingen of latentie, zelfs wanneer iedereen tegelijk online is.

Vergelijk 5G met 4G

 • 10x sneller dan het huidige 4G
 • Snelheid tot 1 Gbps in 5G vs 110 Mbps in 4G
 • Tot 90% minder energieverbruik in
  5G
 • Download een bestand van 1 GB: in 8 seconden op 5G vs. 80 seconden op 4G

Toepassingsgebieden voor 5G

Ontdek enkele domeinen waar 5G het verschil zal maken

5G op dagelijkse basis

Maak je virtuele rondleidingen door appartementen of huizen?
Maak je geen zorgen, dankzij de hoge snelheid en de uitstekende beeldkwaliteit is de ervaring van je klanten uitstekend.

Internet of Things

Van de aangesloten olietank tot de locatie van je apparatuur in real time, het Internet of Things is overal, zelfs waar je het niet zou verwachten.

Fiber zal je ook omver blazen!

Sluit je zaak ook aan op fiber en geniet van ultrastabiel internet en verbluffende snelheden
tot 1 Gbps, ongeacht hoeveel toestellen er tegelijk zijn geconnecteerd.

Heeft 5G gevolgen voor de gezondheid?

Je kunt gerust zijn: volgens de WHO zijn er geen aanwijzingen dat de technologie achter 5G een gezondheidsrisico inhoudt. 5G zendt uit in hetzelfde frequentiebereik als de 4G- en wifinetwerken. Geen enkel onderzoek heeft negatieve effecten aan het licht gebracht.

Lees meer over de impact van 5G op de gezondheidNieuw venster

Veelgestelde vragen

 • Met 5G surf je nog sneller dan vandaag op de bestaande 4G-netwerken.
 • Tegelijk merk je dat je apps en webpagina’s vlotter werken.
 • We gebruiken steeds meer data (voor video, muziek, gaming, ...) en toestellen (smartphones, sensoren, videocamera's, ...). Die zijn dan ook nog eens allemaal gelijktijdig verbonden. 5G is de oplossing om meer toestellen te ondersteunen, zonder enig kwaliteitsverlies en met meer betrouwbaarheid.
 • 5G is ook groener: het verbruikt minder energie om gegevens door te sturen.
 • 2 concrete voorbeelden:
  1. Werk je op de zaak maar ook van thuis?
   Dankzij de stabiliteit van 5G kun je zonder onderbrekingen blijven werken, waar je ook bent, op kantoor of onderweg. Je vergaderingen, het versturen van bestanden en videogesprekken verlopen supervlot.
  2. Vind je het leuk om in je vrije tijd te streamen?
   Bekijk waar je ook bent video's in zeer hoge definitie, zonder onderbreking of vertraging. Met 5G ben je klaar voor nieuwe immersieve 360°-ervaringen, met 4K- en 8K-videostreaming en HD-audio. Je videochats en live uitzendingen zijn altijd top.

Met je huidige smartphone kan je bellen en surfen op het 2G/3G/4G netwerk. Voor het 5G-netwerk heb je wel een compatibel toestel nodig, anders kan je smartphone het niet detecteren.

Wees gerust: als je een 5G-toestel hebt, maar je bent ergens zonder 5G-bereik, dan kan je nog altijd surfen op ons 2G/3G/4G-netwerk.

We werken voortdurend samen met leveranciers om ons aanbod aan 5G-compatibele smartphones zo snel mogelijk uit te breiden. Ontdek op onze website ons huidige aanbod aan 5G compatible smartphones.

Onze 5G-smartphones

Om volop te genieten van de voordelen die 5G biedt, heb je ook een 5G tariefplan nodig voor privégebruik of voor je zaak.

Zakelijke mobiele abonnementen voor 5G

Om te genieten van de mogelijkheden die 5G biedt, heb je een specifiek 5G mobiel tariefplan nodig. Dat bestaat zowel voor privégebruik als voor je zaak.

Tarieven voor zakelijk gebruik

5G is de vijfde generatie van mobiele technologieën. Ze levert de infrastructuur om vorm te geven aan de digitale transformatie van de toekomst, omdat ze steunt op cloud computing en integratie van geconnecteerde toestellen.

 • Slimme steden en een digitale samenleving zullen maar echt mogelijk zijn dankzij de uitrol van 5G.
 • Met 5G surf je nog sneller dan vandaag! Zelfs tot tien keer sneller dan op de bestaande 4G-netwerken. Tegelijk verbetert ook de reactiesnelheid van je mobiele netwerk en apps.
 • 5G is de oplossing om meer dataverbruik (voor video, muziek, gaming, ...) en meer verbonden toestellen (smartphones, sensoren, videocamera's, ...) te ondersteunen, zonder enig kwaliteitsverlies en met meer betrouwbaarheid.

Al deze voordelen komen natuurlijk niet in één keer uit de lucht vallen. We zijn nu begonnen met de geleidelijke aanpassing van ons netwerk, en het zal zeker nog enkele jaren duren voor alles 100% op punt staat, net als bij de ontwikkeling van eerdere technologieën.

5G van Proximus biedt je vandaag al hogere snelheden en een verbeterde reactietijd, maar nog niet de volledige ervaring die op termijn mogelijk zal zijn.

Er zijn geen extra CO2-emissies verbonden aan de lancering van 5G, integendeel.

5G is een technologie die energie-efficiënter is dan 4G, 3G en 2G. Dat betekent: een grotere gegevensoverdracht voor hetzelfde elektriciteitsverbruik. En zo is deze technologie ook ecologischer.

Bovendien is 100% van de elektriciteitsvoorziening bij Proximus afkomstig van groene stroom, zoals zonnepanelen en windturbines.

Lees meer over 5G en het milieuNieuw venster

Zelfrijdende auto's, drones die leveringen doen, chirurgie op afstand, ... Met zijn hogere snelheid en zijn uiterst actieve netwerk zal 5G de komende jaren ons dagelijks leven radicaal veranderen, in positieve zin.

In alle Europese landen wordt 5G gebruikt conform de veiligheidsnormen die door internationale en onafhankelijke organisaties zijn vastgesteld. De mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een onafhankelijke organisatie, is duidelijk: er is geen bewijs dat de technologie waarop 5G gebaseerd is gezondheidsrisico's inhoudt.

5G zendt binnen hetzelfde frequentiebereik uit als de bestaande 2G-, 3G-, 4G- en wifi netwerken. De voorbije 30 jaar vonden hierover tal van studies plaats. Die toonden geen enkel negatief gevolg aan.

Bij Proximus spelen we hierop in door voortdurend onderzoek te doen naar nieuwe technologieën, onze klanten te informeren en hen te adviseren over de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Meer over 5G en je gezondheidNieuw venster

Hulp nodig?