Daily Roaming Pass

Voor je reizen buiten de Europese Unie

 • Geen activering nodig
 • Een vaste prijs per dag
 • Gebruik je Belgische abonnement in het buitenland

Op vakantie zonder zorgen!

Gebruik je mobiele abonnement buiten de Europese Unie en betaal een vaste prijs per dag: de Daily Roaming Pass. Dit wordt automatisch geactiveerd als je:

 • belt of meer dan 2 sms’en/mms’en verstuurt naar België of het bezochte land
 • een oproep ontvangt uit om het even welk land
 • je data gebruikt in het bezochte land

De Daily Roaming Pass is 24 uur geldig en kost € 4,92 /dag of € 9,88 /dag afhankelijk van het bezochte land.

Bekijk landen per zone

Wat de Daily Roaming Pass niet omvat:

 • Oproepen naar andere landen dan België of het bezochte land.
 • Sms’en naar andere landen dan België of het bezochte land.

Voor sommige landen gelden nog steeds de gebruikelijke roamingtarieven.

Goed om te weten

 • Je krijgt 2 sms’en per dag naar België of het bezochte land zodat je zonder extra kosten contact kunt houden met familie en vrienden. Is dat niet fijn?
 • Je wordt per sms verwittigd telkens de Daily Roaming Pass wordt geactiveerd.

Houd je budget onder controle

Per maand worden maximaal 10 Daily Roaming Passes gefactureerd, wat neerkomt op € 49,20 in zone A of € 98,80 in zone B. Vanaf de 11e dag blijft de Daily Roaming Pass voor de rest van de maand actief zonder extra kosten.

Controleer de status van je Daily Roaming Pass en je verbruik in het buitenland op elk moment in de MyProximus-app.

Op reis in Europa?

In Europa is de Daily Roaming Pass niet van toepassing. Je kunt je mobiele abonnement gebruiken zoals in België: je kunt bellen, sms'en en je mobiele data gebruiken alsof je in België bent. Zonder extra kosten, binnen de grenzen van je abonnement uiteraard!

De lijst van Europese landen bekijken

Andere vragen?

Het is niet mogelijk om de Daily Roaming Pas te deactiveren, maar er verandert niets voor een klant die geen extra roamingkosten wil hebben. Het enige wat hij moet doen, zoals hij nu doet, is zijn mobiele data afsluiten en ervoor zorgen dat hij geen oproepen doet of ontvangt (door bijvoorbeeld de vliegtuigmodus in te schakelen) en dat hij de gratis limiet van 2 verstuurde sms'jes en 2 mms'jes naar en van België of het bezochte land per periode van 24 uur niet overschrijdt.

Neem het geval van een Proximus-klant die naar Canada reist en waar zijn Daily Roaming Pass actief is. Hij besluit een Italiaanse vriend te bellen. In dat geval is het tarief voor een gesprek Canada - Italië van toepassing. Alle tarieven zijn beschikbaar wanneer je het land van bestemming invoert bovenaan deze pagina.

Geen probleem, we houden rekening met het gebruik in elke zone. Zodra het totaalbedrag van € 49,20 in Zone A of € 98,80 in Zone B is bereikt, hoef je de Daily Roaming Pass niet meer te betalen en geniet je van gratis mobiele sessies binnen de limieten van jouw Belgische abonnement tot het einde van de kalendermaand.
Stel je een klant voor die zijn smartphone 5 dagen in zone B gebruikt en vervolgens zijn reis voortzet in een land van zone A. Hij heeft al 5 x €9.88 = €49.40 verbruikt in zone B. Hij hoeft dan niet meer te betalen voor de volgende Daily Roaming Pass in zone A en zal dus tot het einde van de kalendermaand niet meer worden gefactureerd voor het gebruik van zijn smartphone (binnen de grenzen van zijn Belgische abonnement) in zone A.

Als je van Zone A naar Zone B reist wordt het bedrag dat reeds voor zone A is betaald, in aanmerking genomen. Bij gebruik van het mobiele abonnement in Zone B wordt een extra bedrag van € 6 aangerekend en blijft de Daily Roaming Pass geldig in Zone B tot het einde van de 24 uursperiode.

Als je van Zone B naar Zone A reist blijft de Daily Roaming Pass actief tot het einde van de 24 uursperiode zonder extra kosten.

Wij blijven onze klanten beschermen tegen onaangename verrassingen wanneer zij in het buitenland reizen en blijven daarom het gebruik van mobiele data blokkeren wanneer dit bedrag € 49,59 bereikt. Om je nog beter te beschermen, is de Daily Roaming Pass inbegrepen in deze limiet van € 49,59 voor mobiel dataverbruik.

Als je de limiet voor mobiel dataverbruik bereikt hebt kan je geen mobiele data meer gebruiken.
Dan zijn er twee gevallen van toepassing:

 • Als het maandelijkse maximumbedrag van de Daily Roaming Pass voor de bezochte zone is bereikt voordat de limiet van € 49,59 voor mobiel datagebruik is geactiveerd, kan je jouw smartphone nog steeds gebruiken om oproepen te doen/ontvangen en sms’jes/mms'jes te verzenden/ontvangen, en dit onder dezelfde voorwaarden als in België voor oproepen naar België of het bezochte land.
 • Als het maandelijkse maximumbedrag van de Daily Roaming Pass voor de bezochte zone nog niet is bereikt, kan je jouw smartphone nog steeds gebruiken oproepen te doen/ontvangen en sms’jes/mms’jes te verzenden/ontvangen. Niettemin zullen de standaard roamingtarieven van toepassing zijn. Deze zijn beschikbaar wanneer je het land van bestemming invoert bovenaan deze pagina.

Een andere vraag?

We hebben zeker een antwoord voor jou!

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar