De weg van een nieuwe film: van de cinemazaal tot op je tv

Gepubliceerd op 03/10/2022 in Showtime!

Regelmatig een nagelnieuwe blockbuster kijken bij je thuis, is de ideale manier om na een drukke dag of werkweek eens lekker te relaxen. Maar hoe lang moet je eigenlijk op hete kolen zitten, van zodra de film uit de bioscoop is verdwenen? Lees het hier.

De weg van een nieuwe film: van de cinemazaal tot op je tv

En wat blijkt? Elke Vlaamse en buitenlandse film legt zowat dezelfde weg af, richting onze op-aanvraag-catalogus. En dat over een vrij goed voorspelbare periode. Kijk maar mee!

 1. In de cinemazalen

  Alles begint natuurlijk bij de première in de bioscoop. De meeste films kan je daar zo’n 3 maanden lang exclusief bekijken, met een lading nacho’s of popcorn. Nadien is de tijd rijp om de overstap te maken naar je tv, smartphone of tablet.

 2. Op-aanvraag beschikbaar in onze catalogus

  Gedurende ongeveer 5 maanden nadat de draaitijd in de cinema, kan je de film als eerste thuis ontdekken, bijvoorbeeld bij Proximus Pickx . Zowel de beschikbare films als de periode waarin je ze on demand kan kopen zijn volledig hetzelfde bij Proximus, Telenet en andere aanbieders.

 3. Exclusief te bekijken via Proximus Pickx

  Ongeveer 20 maanden nadat de film uitkwam, is het tijd om hem uit te zenden en dus ‘gratis’ te tonen aan het grote publiek. Daarbij hangt het af van de afspraken met de distributeurs welke film je op welke zender te zien krijgt.

 4. Uitgezonden op de tv-zenders

  Ongeveer 20 maanden nadat de film uitkwam is het dan tijd om deze uit te zenden en zo ‘gratis’ te tonen aan het grote publiek. Daarbij hangt het van de afspraken met de distributeurs af welke film je op welke zender te zien krijgt.

 5. Vereeuwigd in de catalogi

  Nadat er zo’n 3 jaar zijn gepasseerd sinds de release op het grote scherm wordt er door alle aanbieders gekeken in welke mate de film een klassieker is geworden en past binnen de rest van het aanbod. Afhankelijk van die beslissing komt de film in bepaalde catalogi terecht zoals Pickx Mix , Pickx+ , Netflix , Disney+ .

Klaar om overal te genieten van je favoriete films en series? Kies dan voor Flex, het pack dat je zelf samenstelt op maat. Onbeperkt surfen thuis en een mobiel volume naar keuze waarmee je bovendien onbeperkt belt en sms’t. Je hebt ook toegang tot meer dan 80 tv-zenders en de Proximus Pickx-app .

Stel nu jouw Flex samen!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik