De weg van een nieuwe film: van de cinemazaal tot op je tv

Gepubliceerd op 24/05/2018 in Showtime!

De weg van een nieuwe film: van de cinemazaal tot op je tv

Regelmatig een nagelnieuwe blockbuster kijken bij je thuis, het is de ideale manier om na een drukke dag of werkweek eens lekker te relaxen. Zeker als je ook helemaal gek bent op films. Maar hoe lang moet je eigenlijk op hete kolen zitten, van zodra de langspeler film van je goesting uit de bioscoop is verdwenen? Ik zocht het voor je uit.

En wat blijkt? Elke Vlaamse en buitenlandse film legt zowat dezelfde weg af, richting onze op-aanvraag-catalogus en de Movies & Series Pass. En dat over een vrij goed voorspelbare periode. Kijk maar mee! 1. In de cinemazalen

  Alles begint natuurlijk bij de première in de bioscoop. De gemiddelde film kun je daar gemiddeld zo’n 3 maanden lang de film exclusief bekijken, met een lading nacho’s of popcorn. Nadien is de tijd rijp om de overstap te maken naar je tv, smartphone of tablet.

 2. Op-aanvraag beschikbaar in onze catalogus

  Gedurende ongeveer 5 maanden kun je zo de film als eerste thuis ontdekken. Daarbij zijn zowel de beschikbare nieuwe films als de periode waarin je ze on demand kunt kopen volledig hetzelfde bij ons, als bij Telenet en andere aanbieders.

 3. Exclusief te bekijken via de Movies & Series Pass

  Zo’n 8 tot 9 maanden na de release in de bioscoopzalen worden bepaalde films vervolgens exclusief gekocht door Proximus, net zoals Netflix dit doet. Op dit moment kun je alleen bij ons bijvoorbeeld het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale zien, via de Movies & Series Pass. Daarin verzamelen we voor een vast bedrag per maand nog andere recente topfilms en klassiekers, samen met een pak goede series.

 4. Uitgezonden op de tv-zenders

  Ongeveer 20 maanden nadat de film uitkwam is het dan tijd om deze uit te zenden en zo ‘gratis’ te tonen aan het grote publiek. Daarbij hangt het van de afspraken met de distributeurs af welke film je op welke zender te zien krijgt.

 5. Vereeuwigd in de catalogi

  Nadat er zo’n 3 jaar zijn gepasseerd sinds de release op het grote scherm wordt er door alle aanbieders gekeken in welke mate de film een klassieker is geworden en past binnen de rest van het aanbod. Afhankelijk van die beslissing komt de film bijvoorbeeld terug in de Movies & Series Pass of kun je hem bekijken via Netflix.

Goesting gekregen in nieuwe topfilms? Met de Movies & Series Pass kijk je onbeperkt naar de beste films en series. En het beste van al: je kunt het ook kiezen als inbegrepen tv-bundel bij je Tuttimus.

Bestel nu jouw Movies & Series Pass

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën