Weet jij hoeveel mobiele data Facebook verbruikt?

Gepubliceerd op 10/08/2022 in Gouden tips van…

Sociale media blijken de grote verbruiker te zijn.

Weet jij hoeveel mobiele data Facebook verbruikt?

Het gebruik van mobiel internet zit in de lift. Aan de ene kant zijn we met alsmaar meer Belgen die onderweg surfen. Daarnaast verbruiken wij daarbij blijkbaar ook alsmaar meer data. Elke maand meer dan meer dan een gigabyte per persoon opdoen, het is echt geen uitzondering meer. Maar weet je eigenlijk waar al die mobiele data precies naartoe gaat?

Wel, blijkbaar zijn de sociale media een belangrijke slokop. Volgens recent onderzoek zou een uurtje door Facebook scrollen je bijvoorbeeld zo’n 100 MB aan mobiele data kosten. Logisch, want er is tegenwoordig ook zoveel interessants op te zien.

Het lijkt dan misschien niet veel, maar als je dit elke dag doet loopt het al snel op naar zo’n 3 GB per maand. Even ter vergelijking: muziek streamen vraagt maar de helft aan mobiele data. Kortom: je kan dus maar beter voorzien zijn van een degelijke databundel.

Maar goed: ik groef wat dieper en zocht voor jullie uit wat nu precies dat dataverbruik op Facebook zo doet stijgen.

Video’s, ook live ...

Videofragmenten zijn op Facebook in opmars. Nieuwssites delen bijvoorbeeld continu bewegende beelden, maar ook je beste vrienden sharen wellicht regelmatig hun grappigste escapades op hun tijdslijn. Veel interessants om te bekijken, dus.

En dan is er sinds enige tijd ook nog eens Facebook Live, waarmee je gebeurtenissen rechtstreeks en van dichtbij mee kan volgen. Binnenkort komt daar trouwens ook nog eens Facebook Stories bij: een tegenhanger van Snapchat waarmee je foto’s en video’s in de vorm van verhalen kan sharen met je Facebookvrienden.

Recente gegevens leren ons dat we op die manier allemaal samen zo’n 8 miljard videofragmenten per dag verorberen. Da’s goed voor meer dan 100 miljoen uren kijkplezier.

... en de handige auto-playfunctie

Maar er is meer. Wanneer je op het nieuwsoverzicht komt, downloadt Facebook ineens ook alle filmpjes voor je. Goed meegenomen, want zo hoef je niet meer te wachten totdat de beelden gedownload zijn. Maar ook hier zorgt het natuurlijk voor extra gebruik van mobiele data.

En dan zijn er ook nog andere sociale media, waar je vast wel regelmatig te vinden bent. Wist je dat ook Instagram veel van je smartphonedata afsnoept?

Wil je altijd en overal zorgeloos kunnen scrollen door je tijdslijn op Facebook? Kies dan voor Flex, het pack dat je zelf samenstelt volgens jouw behoeften. Onbeperkt surfen thuis en een mobiel volume naar keuze waarmee je bovendien onbeperkt belt en sms’t. Je hebt ook toegang tot meer dan 80 tv-zenders en de Proximus Pickx-app.

Stel nu jouw Flex samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie