×
×

Weet jij hoeveel mobiele data Instagram verbruikt?

Gepubliceerd op 06/12/2016 in Gouden tips van…

Weet jij hoeveel mobiele data Instagram verbruikt?

Sociale media blijken de grote verbruiker te zijn.

Het gebruik van mobiel internet zit in de lift. Aan de ene kant gebruiken jullie met alsmaar meer ons netwerk om onderweg te surfen. Daarnaast verbruiken jullie allemaal ook alsmaar meer data. Elke maand meer dan een gigabyte per persoon opdoen, het is echt geen uitzondering meer. Maar weet je eigenlijk waar al die mobiele data precies naartoe gaat?

Wel, blijkbaar zijn de sociale media een belangrijke verbruiker. Volgens recente berekeningen zou een uurtje snuisteren door Instagram je bijvoorbeeld zo’n 100 MB aan mobiele data kosten. Het lijkt dan wel niet veel, maar als je dit elke dag doet loopt het al snel op naar zo’n 3 GB per maand. Even ter vergelijking: muziek streamen vraagt maar de helft aan mobiele data. Je kan dus maar beter voor een sterke hoop mobiel internet zorgen.

Ik groef wat dieper en zocht voor jullie uit wat nu precies dat dataverbruik op Instagram zo groot maakt.

Niet alleen foto’s, maar ook video’s bekijken en sharen

Die leuke foto’s bekijken op Instagram, het vraagt ook telkens weer een beetje van je databundel. Voor een viertal beelden moet je zo’n megabyte rekenen. En daar kom je al snel aan, aangezien je op Instagram niet alleen je familie en vrienden maar ook bekende personen en je favoriete merken kan volgen. 

Trouwens: foto’s uploaden vraagt nog heel wat meer. Voor elk beeld dat je op Instagram plaatst moet je zo’n 2 tot 4 MB per stuk rekenen. En aangezien de kwaliteit alsmaar beter wordt, zal ook de hoeveelheid mobiele data die je nodig hebt in de toekomst alleen maar toenemen. 

Maar die foto’s, da’s vandaag de dag lang niet meer het enige in de app. Er is ook nog Instagram Video, dat filmpjes van 3 tot 60 seconden toont. En wat dacht je van de recente lancering van Instagram Stories: een tegenhanger van Snapchat waarmee je foto’s en video’s in de vorm van verhalen kan sharen met je volgers. Samen zorgt dit voor meer mogelijkheden in de app, maar ook dat je meer van je mobiel internet zal vragen.

En dan zijn er ook andere sociale media waar je vast wel regelmatig te vinden bent. Wist je dat ook Facebook veel van je smartphonedata afsnoept?

Wil je à volonté Instagrammen, zonder je zorgen te maken? Yep, ook continu Stories én filmfragmenten bekijken via deze app? Ga dan voor onze all-in Tuttimus. Want daarbij krijg je onbeperkte mobiele data voor Facebook of een andere favoriete app, bovenop je al riante databundel. Double catching!

Of heb je alleen nood aan een mobiel abonnement? Dan hebben we Mobilus voor je. Daarin zit ook gewoon onbeperkte mobiele data voor jouw favoriete app.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: