Hoe kan je gesprekken van gsm of vaste telefoon doorschakelen?

Gepubliceerd op 25/03/2022 in Gouden tips van…

Hoe kan je gesprekken van gsm of vaste telefoon doorschakelen?

Het doorschakelen van een oproep van je gsm naar je vaste lijn en omgekeerd kan bijzonder nuttig zijn. Wanneer je niet thuis bent, ontvang je alle oproepen van je vaste lijn op je gsm. Praktisch, toch? Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

Het doorschakelen van gesprekken zorgt ervoor dat je nooit meer oproepen mist. En als je niet gestoord wil worden, kan je de oproepen van je smartphone doorschakelen naar je vaste lijn, zodat iemand thuis kan opnemen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Wat is oproepdoorschakeling?

Met oproepdoorschakeling schakel je alle oproepen die je op je smartphone ontvangt, door naar een ander nummer. We hebben het over het doorschakelen van oproepen van een smartphone naar een vaste lijn en vice versa. Maar je kan oproepen ook doorschakelen naar een andere smartphone.

Er zijn verschillende opties. Je kan gesprekken doorschakelen zonder je gsm te laten rinkelen, doorschakelen bij een bezette lijn, bij geen antwoord of wanneer je mobiele telefoon is uitgeschakeld of zonder netwerk zit.

Onthoud dat als je gesprekken doorschakelt, er wel belminuten van je pakket worden afgetrokken. Je hebt dus een voldoende groot abonnement nodig om dit te kunnen betalen. Verder hangt de procedure voor het instellen van een doorschakeling af van je operator. Hieronder leggen wij uit hoe het werkt bij Proximus.


Hoe kan je oproepen van je smartphone doorschakelen naar een vaste lijn of een andere gsm?

Afhankelijk van de situatie, zijn de stappen een beetje anders. Dit zijn alle mogelijkheden:

Doorschakelen van een gesprek zonder dat je gsm overgaat:

 • Open het toetsenbord van je smartphone alsof je een telefoonnummer gaat bellen.
 • Type **21*Telefoonnummer#. In plaats van "telefoonnummer", voer je het nummer in waarnaar je gesprekken wil doorschakelen. Druk vervolgens op de gesprekstoets.
 • Als je gesprekken wil doorschakelen naar voicemail, voer je de volgende combinatie in: *21*+32475151516#.
 • Om deze doorschakeling uit te schakelen, typ je ##21# en druk je op de gesprekstoets.
 • Om het opnieuw te activeren, typ **21# en druk op de gesprekstoets om de omleiding naar het laatst gebruikte nummer opnieuw te activeren.

Oproepen doorschakelen bij een bezette lijn:

 • De procedure is bijna hetzelfde, alleen de nummers die je op het toetsenbord invoert, veranderen. Om gesprekken door te schakelen wanneer de lijn bezet is, voer je het volgende in op het toetsenbord: **67*telefoonnummer# en druk je op de gesprekstoets. Voorbeeld: *67*+324751516# om je gesprekken door te schakelen naar voicemail.
 • Om het doorschakelen uit te schakelen, typ je dit op het toetsenbord: ##67# en druk je op de gesprekstoets.
 • Om het doorschakelen opnieuw te activeren, typ je **67# en druk je op de gesprekstoets om het doorschakelen naar het laatst gebruikte nummer opnieuw te activeren.

Oproepen doorschakelen als je niet opneemt :

 • Blijf op je toetsenbord en typ dit: **61*Telefoonnummer# met het telefoonnummer waarnaar je je gesprekken wil doorschakelen.
 • Je kan zelfs de beltijd wijzigen als je een gesprek doorschakelt door dit in te toetsen op je toetsenbord: **61*telefoonnummer**aantal seconden#. Kies tussen 5, 10, 15, 20, 25 of 30 seconden.
 • Om de oproepdoorschakeling uit te schakelen, verandert de procedure niet. Voer gewoon de volgende combinatie in op je toetsenbord: ##61# en druk op de gesprekstoets.
 • Typ **61# en druk op de gesprekstoets om het doorschakelen naar het laatst gebruikte nummer opnieuw te activeren.

Oproepen doorschakelen als je mobiele telefoon is uitgeschakeld:

 • De stappen zijn grotendeels hetzelfde als hierboven, je hoeft alleen dit op je toetsenbord te typen: **62*telefoonnummer# en op de gesprekstoets te drukken.
 • Om de doorschakeling te deactiveren, typ je ##62# en druk je op de gesprekstoets.
 • En om het opnieuw te activeren, typ **62# en druk op de gesprekstoets om de omleiding naar het laatst gebruikte nummer opnieuw te activeren.

Hoe kan je gesprekken van de vaste lijn doorschakelen?

Met een vaste telefoon, is de methode een beetje anders. Dat komt omdat het doorschakelen van gesprekken een betalende optie is. Je moet deze optie eerst activeren door naar deze pagina te gaan. Scroll naar beneden op de pagina totdat je bij de sectie "Andere opties" komt en klik op "Oproep doorschakelen" en vervolgens op "Bestellen". Volg dan de instructies tot alles in orde is.

Daarna heb je nog één keuze te maken. Er zijn twee manieren om gesprekken van een vaste lijn door te schakelen: door een verkorte code in te toetsen of door het nummer 1987 te draaien. Wat je keuze ook is, wij leggen je uit hoe je het doet.

Als je voor de sneltoetsmethode kiest, is de bediening dezelfde als bij je mobiele telefoon:

 • Als je gesprekken wil doorschakelen zonder dat je telefoon overgaat, typ je *21*telefoonnummer#. Om uit te schakelen, typ je #21# en druk je op de gesprekstoets. Om te heractiveren, typ *21# en druk op de gesprekstoets.
 • Als je gesprekken wil doorschakelen als de lijn bezet is, typ je *67*telefoonnummer# en druk je op de gesprekstoets. Typ #67# om de optie uit te schakelen en *67# om hem weer in te schakelen.
 • Tot slot, om gesprekken door te schakelen als je niet opneemt, typ je *61*telefoonnummer# en druk je op de gesprekstoets. Net zoals bij voorgaande stappen: typ #61# om de optie uit te schakelen en *61# om hem weer in te schakelen.

Als je liever het 1987-nummer gebruikt, zijn dit de stappen:

 • Bel Phone Manager door 1987 te bellen en het gesprek te initiëren.
 • Kies optie 1 voor de oproepdoorschakeling.
 • Kies het type doorschakeling dat je wil uit de lijst eerder in het artikel.

Nu weet je hoe je gesprekken van je smartphone of vaste lijn kan doorschakelen!

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op onze speciale pagina.


Zoals je kon lezen, heb je een goed mobiel abonnement nodig om van deze zeer praktische optie gebruik te maken. Wij kunnen je alleen aanraden te kiezen voor Flex. Met deze formule beschik je thuis over een internetverbinding, maar ook over een mobiel abonnement naar keuze en een vaste lijn. Perfect om je oproepen door te schakelen als dat nodig is.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën