Hoe ontgrendel je de simkaart van je iPhone?

Gepubliceerd op 06/12/2023 in Tech, tips & tricks

Wat een ramp: je hebt je simkaart geblokkeerd door 3 keer de verkeerde pincode in te toetsen! Je bent dus onbereikbaar en hebt geen toegang meer tot de functies van je iPhone. Hoe kunnen je klanten en medewerkers je nu bereiken? We leggen je uit hoe je je iPhone weer ontgrendelt.

Hoe ontgrendel je de simkaart van je iPhone?

Eén minuut onoplettendheid en je hebt de simkaart van je iPhone geblokkeerd. Als je een bedrijf runt, is dat bijzonder problematisch: niemand kan je bereiken op je smartphone, of het nu je klanten of je collega's zijn. Je wil het probleem dus zo snel mogelijk oplossen. Hier lees je hoe je de simkaart van je iPhone ontgrendelent.

Hoe je simkaart ontgrendelen met je PUK-code

Als je drie keer de verkeerde PIN-code invoert, wordt je simkaart tot nader order geblokkeerd. Om de blokkering op te heffen, heb je de PUK-code nodig. Je PUK-code staat op de simkaarthouder die je bij de aankoop van je iPhone hebt ontvangen.

Je kan de code ook opvragen via de app van je operator. Ga dus in de MyProximus-app naar het menu 'Producten' en vervolgens naar het tabblad 'Instellingen'. Zodra je de PUK-code hebt, zet je je iPhone weer aan en volg je onderstaande stappen:

  • Je iPhone zal je automatisch vragen om de 8-cijferige PUK-code in te voeren (in tegenstelling tot de 4-cijferige PIN-code).
  • Voer de PUK-code in en bevestig.
  • Je krijgt nu de optie om een gloednieuwe PIN-code in te voeren. Zodra je een code hebt gekozen, tik je op "Ok".
  • Bevestig de nieuwe PIN-code door ze een tweede keer in te voeren en je bent klaar.

Ook als particulier is het handig om te weten hoe je je iPhone ontgrendelt. Kies je daarbij nog voor een abonnement dat aan al jouw verwachtingen voldoet, dan zit je goed met Proximus Mobile. Kies het pakket dat bij je verbruik past en geniet van onbeperkte bel- en sms-minuten, plus het surfvolume van je keuze.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!


Hoe ontgrendel je je simkaart zonder PUK-code?

Ben je je PUK-code kwijt en vind je die niet meer terug? Er is nog een laatste redmiddel om je simkaart te ontgrendelen en je iPhone te blijven gebruiken. Er bestaat software die speciaal is ontworpen om je iPhone te ontgrendelen zonder PUK-code. De bekendste hiervan heet AnyUnlock, verkrijgbaar zowel voor Windows als voor MacNieuw venster.

Start de software op de pc, sluit je iPhone aan op je computer en klik op "SIM-lock verwijderen". Volg gewoon de instructies op het scherm om je de blokkering van je simkaart op te heffen. Houd er wel rekening mee dat er risico's aan verbonden zijn, want als je iPhone gestolen wordt, is het veel gemakkelijker om bij je gegevens te komen. In de meeste gevallen is het beter om je simkaart te vervangen, dan krijg je een nieuwe PUK- en PIN-code.


Om je iPhone optimaal te benutten en je bedrijf altijd te blijven beheren, waar je ook bent, is er Business Mobile! Van 5 GB mobiele data tot 100% onbeperkt, er is altijd een abonnement dat bij je past.

Ontdek Business Mobile nu meteen!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar