×
×

Nathalie Bekx : 6 technologieën die uw business kunnen transformeren

door JohanLaat je inspireren01/02/2017

Nathalie Bekx : 6 technologieën die uw business kunnen transformeren
Met welke grote technologische vernieuwingen gaan u en uw onderneming de komende jaren geconfronteerd worden? Zie ze als een uitdaging en een mogelijkheid om uw business te verrijken.

Nathalie Bekx van Trendhuis kijkt voor ons in de glazen bol.

 1. Virtual en Augmented Reality

  “De Pokémon Go-hype gaf ons al een voorproefje van “augmented reality”: de realiteit zien op een scherm of bril met daarop een extra laag informatie die een computer ons geeft. Heel wat retailers gingen al in zee met het bedrijf achter Pokémon: hun winkels werden echte trekpleisters voor (potentiële) klanten omdat er Pokémons gevangen konden worden. Die trend gaan we de komende jaren nog vaker zien, denk ik. Denk bijvoorbeeld aan dingen als Zombie Run: in plaats van saai joggen, moet je daarbij lopen om uit handen te blijven van zombies. 

  Ook virtual reality (waar een computer ons een compleet nieuwe omgeving voorschotelt) zal meer en meer gemeengoed worden. De technologie die enkele jaren geleden nog duizenden euro’s kostte, heb je nu al voor een fractie van die prijs.” 

 2. Internet of Things

  “Alles wordt met elkaar geconnecteerd en duizenden objecten gaan data delen. Heel veel steden zijn er al mee bezig: Antwerpen bijvoorbeeld, waar men sensoren op de vuilbakken gaat zetten, zodat ze enkel worden leeggemaakt als ze echt vol zijn. 

  Ook voor kmo’s zal dit interessante mogelijkheden meebrengen: denk aan het live volgen van het wagenpark, slimme sloten die op afstand bediend kunnen worden, automaten die op afstand gemonitord kunnen worden, et cetera.”

 3. 5G

  “Met de nieuwe standaarden voor draadloze data-overdracht wordt al volop geëxperimenteerd. De nieuwe snelheden zullen allerlei nieuwe mogelijkheden meebrengen waarop bedrijven kunnen inhaken. Ik denk concreet aan de gezondheidszorg, bijvoorbeeld aan het monitoren van patiënten op afstand. Hebben zij hun medicijnen op tijd genomen? Hoe zit het met hun bloeddruk? Doen ze hun oefeningen correct? Daarvoor zullen allerlei nieuwe apps voor moeten ontwikkeld worden.”

 4. Bots

  “Robots en computerprogramma’s waarmee klanten kunnen converseren (bijvoorbeeld als ze met klachten bellen of om een afspraak te maken), worden almaar realistischer. Google en Amazon hebben met Google Home en Echo al luidsprekers in de handel waar tegen je kan praten en die je bepaalde opdrachten kan geven, bijvoorbeeld ‘Boek een hotel van zes tot acht februari in Londen’. Taco Bell heeft dan weer een robot waaraan je je bestellingen kan toevertrouwen op de website. Dit soort artificiële intelligentie zal nog een hoge vlucht nemen. 

  Er zijn bijvoorbeeld ook al sociale robots die je kan laten praten met dementerende mensen. Vaak stellen die altijd dezelfde vragen: waar ben ik? Welke dag is het? Waar is mijn zoon? Dat soort zaken. IBM heeft dan weer een software ontwikkeld die je helpt de juiste wijn te kiezen bij je eten. Ook daarvoor kan je toepassingen ontwikkelen die je in een retail-omgeving kunt inzetten.” 

 5. De blockchain

  “Over de bitcoin, de elektronische internetmunt, zullen de meeste mensen al wel horen spreken hebben, maar achterliggende technologie, de blockchain, zal pas echt revolutionair worden. Alles waar tussenpersonen en contracten aan te pas komt, op alle mogelijke gebieden, kan door de blockchain vervangen en geautomatiseerd worden.”

 6. Big Data

  “Ook hier is het weer een kwestie van democratisering. Big data komt meer en meer in het bereik van kmo’s die het kunnen aanwenden voor bijvoorbeeld klantenbeheer. Of om gepersonaliseerde aanbiedingen te doen. Of om bewegingen op bepaalde markten te voorspellen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

  Na een carrière in de media en de journalistiek startte Nathalie Bekx ruim twintig jaar geleden met het onderzoeks- en communicatiebureau Trendhuis. Ze doceerde jarenlang trendonderzoek, marketing- en bedrijfscommunicatie in verschillende managementschools en is een veelgevraagde spreekster in binnen- en buitenland.

Meer nieuws over:

 • IoT
 • Big data
 • Nathalie Bekx
 • Tech
 • 5G

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar