×
×

Met de tablet aan tafel?

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren29/08/2016

Met de tablet aan tafel?
ICT heeft in de horeca geen goede beurt gemaakt. Restaurateurs en cafébazen hebben de wrange nasmaak van de elektronische kassa’s nog vers in de mond. En dat terwijl technologie toch ook voor meer efficiëntie, blijere klanten én meer omzet kan zorgen. In dit artikel vindt u enkele concrete ideeën. En ter inspiratie geven we u enkele technologische hoogstandjes uit het buitenland.

Online betalen

Tegenwoordig vinden fijnproevers het de normaalste zaak van de wereld dat ze online een tafel kunnen reserveren. We hebben hier al eerder over geschreven. En ook aan de kassa kan een tablet ingezet worden om betalingen volautomatisch te ontvangen. Geen gesleur met cash geld, portefeuille of handtas. Een smartphone met de juiste app in de broekzak is voldoende. 

Meer of minder zalm

Dit zorgt niet alleen voor contentement bij de klant. Ook voor u als uitbater komt zo’n ‘Point of Sale’ systeem met een heleboel pluspunten. Geen fouten meer bij de afrekenening en als u het aan uw inkoop- en boekhoudsystemen koppelt, haalt het systeem een hoop inzichten over uw zaak naar boven. Welke gerechten zijn het meest populair? Waar heeft u de hoogste marges op? Slaat u uit gewoonte voortdurend een bepaald product in, maar wordt dit nauwelijks verkocht? De software zal het u met plezier signaleren. 

Tappen aan tafel

Het kan nog futuristischer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de ‘TableTap’? Dit systeem is gekoppeld aan een persoonlijke tapkraan aan de tafel. Elke klant kiest en schenkt zelf zijn eigen biertje in en wordt tot op de druppel afgerekend op hoeveel gerstenat hij consumeert. Ook als hij morst. De betaling gebeurt via tablet of smartphone. In meer dan honderd Amerikaanse en Europese bars zijn al TableTaps geïnstalleerd. 

Digitaal menu

In het buitenland gebruiken tal van restaurants een tablet als menukaart en daarbij hoeft het niet te blijven. Het is technisch perfect mogelijk om meteen via de tablet uw bestelling door te geven aan de keuken, zonder dat u als klant hoeft te wachten op een kelner. In heel wat fast food-restaurants wordt dit al gebruikt. Klink een beetje asociaal, zegt u? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. De tablets zijn een aanvulling op de kelners, ze vervangen ze niet. Uw maaltijden en drankjes zullen nog altijd door echte mensen aan tafel gebracht worden. 

E-table in hartje Londen

Iets verder gaat het Aziatisch restaurant Inamo in Soho. Het menu wordt er geprojecteerd op de tafelbladen die u bedient als een aanraakscherm: swipen, scrollen, het gerecht bestellen met een druk op virtuele knoppen, …. Het wachten wordt opgeluisterd met een rechtstreeks verslag uit de keuken of infotainment over de trekpleisters in de buurt. En bij speciale eventen - denk bijvoorbeeld aan St-Patricksday - past het restaurant in een oogwenk haar virtuele programma aan.

Alles up-to-date

Met een systeem met tablets houdt u bovendien alles up-to-date: uw website, de menukaart, uw voorraad, …. Verandert u het ene, volgt het andere automatisch. Er is geen ruimte meer voor vergissingen en u hoeft geen nieuw menukaart uit te printen wanneer u een nieuwe wijn op de kaart zet of de kaaskroketten nu ook als hoofdgerecht aanbiedt.

Quinoa

De ultieme stap verder zet Eatsa, een restaurant in San Francisco gespecialiseerd in quinoa-bereidingen. Hier zijn helemaal geen kassa’s of kelners. Elke klant stelt zijn maaltijd samen op een tablet of op voorhand op zijn eigen smartphone. De bestelling wordt klaargemaakt in de keuken en dan in een soort persoonlijke automaat geplaatst. Daar gaat de klant zijn schotel zelf oppikken. Enkel door deze doorgedreven automatisering slaagt Eatsa erin om gezonde, verse schotels te bereiden voor een prijs die lager ligt dan een fast food-maaltijd. Smakelijk!

Meer nieuws over:

  • ICT
  • Eatsa
  • Inamo
  • horeca

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar