Zo kan je je Outlook Agenda synchroniseren met Google Agenda

Gepubliceerd op 21/07/2021 in Tech, tips & tricks

Wie zowel Microsoft Outlook als Google Agenda gebruikt, weet dat het niet echt praktisch is om twee verschillende agenda’s bij te houden. Maar kan je beide ook synchroniseren? Hoe doe je dat dan precies? Je leest het hier.

Zo kan je je Outlook Agenda synchroniseren met Google Agenda

Een manier om beide agenda’s te combineren, is door de agenda van de ene tool toe te voegen of te importeren in de andere. Dat kan je zowel op een computer als op je smartphone doen. Dan zijn beide agenda’s niet echt gesynchroniseerd, maar krijg je ze gewoon in dezelfde app te zien. De meest efficiënte manier blijft daarom om voor één agenda te kiezen.

Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je privé Google Agenda gebruikt en voor het werk de Outlook-agenda, houd je wel mooi het overzicht door een van de twee agenda’s te importeren in de andere. Bij het toevoegen van een afspraak, meeting of herinnering, moet je wel opletten dat je die aan de juiste agenda toevoegt als je een van beide agenda’s deelt met anderen.


Je Google Agenda importeren in Outlook

1. Google Agenda exporteren

Om je Google Agenda te exporteren moet je de webversie openen op je computer. Ga naar de agenda die je wilt exporteren, klik op het drop-downmenu in het gedeelte "Mijn agenda's" aan de linkerkant, selecteer de agenda die je wil exporteren en klik op de drie bolletjes en op “Agenda-instellingen”. In het venster dat opent zie je nu “Agenda exporteren”. Klik op deze optie. Je agenda wordt nu gedownload als een zip-bestand. Ga naar het bestand in je downloadfolder, pak het zip-bestand uit tot een .ics-bestand.

2. Google Agenda importeren in Outlook

Vervolgens moet je je Google Agenda importeren in Outlook om de gegevens daar ook te bekijken. Open daarvoor de Outlook-applicatie en ga naar je agenda. Klik op “Agenda toevoegen” en ga naar de optie “uploaden uit bestand”. Zoek het .ics-bestand via de “bladeren”-knop en klik op “Importeren”. Nu is je Google Agenda geïmporteerd in je Outlook-agenda. Via de webversie kan dit niet.


Je Outlook Agenda importeren in Google Agenda

Ook de omgekeerde weg is mogelijk. Dan importeer je je kalender uit Outlook in Google Agenda. Dat doe je zo:

1. Outlook Agenda exporteren

Ga in de desktopversie op je computer naar “Instellingen” via het tandwiel rechts bovenaan en ga naar “Agenda” en “Gedeelde agenda’s”. Scroll naar beneden tot aan de optie “Agenda publiceren”. Selecteer je agenda via het dropdownmenu. Stel de machtigingen in en klik op “Publiceren”. Dan krijg je een HTML- en een .ics-bestandlink. Download het .ics-bestand. Via de webversie kan dit niet.

2. Outlook Agenda importeren in Google Agenda

Nu kan je je geëxporteerde Outlook Agenda importeren in Google Agenda door op het plusteken te klikken naast "Andere agenda's" en de optie "Importeren" aan te klikken. Kies de optie "Selecteer een bestand op je computer" en kies het .ics-bestand in je downloadfolder.


Beide agenda’s samen gebruiken op je smartphone

Op een Android-telefoon of -tablet kan je beide agenda’s samen gebruiken. Daarvoor installeer je de gratis Microsoft Outlook-app van de Google Play Store. Je kan echter geen Microsoft- of Outlook-account toevoegen aan je Android-account. Je kan bij bepaalde accounts wel een Exchange-account toevoegen. Wanneer je de Outlook-app op je smartphone installeert, kan je de app koppelen aan andere accounts, waaronder Gmail. Zo synchroniseert je agenda.

De agenda op een iPhone of iPad kan ook een Google- en Outlook-agenda tegelijk weergeven. Ga naar “Instellingen”, “Accounts”, “Nieuw account” en selecteer je Google- en Outlook.com-accounts. Accepteer de functie om agenda's te synchroniseren en je afspraken verschijnen automatisch in de app. Zo, met deze trucjes kan je makkelijk je privé- en werkagenda combineren om nooit meer een afspraak te missen.

Om je zaak vlot op de rail te krijgen, heb je naast een betrouwbare agenda ook een goede website nodig. Met Bizz Online bouwen wij een professionele website van A tot Z en zorgen we ervoor dat hij goed wordt gerefereerd in zoekmachines. We kunnen zelfs je webshop toevoegen!

Ontdek Bizz Online nu meteen!

Een digitaal adviseur staat klaar om al je vragen te beantwoorden en als geschenk bieden wij je ook nog een domeinnaam, een professioneel e-mailadres en een beveiligde hosting op de Belgische servers van Proximus.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar