Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

9 apps om stress op het werk onder controle te krijgen

Gepubliceerd op 25/07/2019 in Tech, tips & tricks

9 apps om stress op het werk onder controle te krijgen

Stress op het werk? We hebben er allemaal wel eens last van. Zeker als ondernemer kan er veel druk op je schouders terechtkomen. Aan de oorzaken van die stress kan je meestal niet veel veranderen, maar je kunt wel aan stress management doen. Dat zal ook weer je professionele prestaties verbeteren en je productiviteit verhogen.

Hoe pak je die stress aan? Neem er je smartphone even bij en dan vind je hieronder vast een app die jou op de goede weg zal helpen.

1. Stimuleer een goede nachtrust

Stress is vaak de verklaring waarom we ’s nachts slecht slapen, en een gebrek aan slaap geeft stress overdag dan weer vrij spel. Als je moeilijk in slaap valt of ’s ochtends het gevoel hebt dat je niet uitgeslapen bent, dan is een applicatie zoals Pillow Automatic Sleep Tracker iets voor jou. Je kunt de iOS-app op je smartwatch installeren, waarna deze je bewegingen en de verschillende fasen van de slaap zal registreren.

Je komt er zelfs mee te weten of je snurkt of in je slaap praat. Natuurlijk ga je door de app niet beter slapen, maar je komt wel te weten welke factoren een negatieve invloed op je nachtrust hebben. Misschien moet je eens een kop koffie minder drinken? Of tijdens de middagpauze een wandeling maken?

Pillow Automatic Sleep Tracker is beschikbaar voor iOS.


2. Zet ontspanning in je agenda

Deze app moet je niet eens meer downloaden, want iedereen beschikt over een agenda in z’n smartphone. Vaak gebruiken we die agenda voor verplichtingen en professionele activiteiten, maar vergeet niet om ook ontspannende dingen in die agenda te plannen. Anders komt het er niet van en maak je nog minder tijd voor jezelf. Een goede balans tussen werk en privé is dan ook cruciaal om stress te ventileren.

Speel je graag eens een videospelletje? Lees je liever een boek? Of kan je echt genieten van een leuke serie op Netflix? Maak er na de werkuren tijd voor! En probeer in je agenda zeker ook ruimte te laten voor vrienden en familie.


3. Geef prioriteiten aan je taken

Weet je soms niet waar je eerst mee moet beginnen? Veel wer kan veel stress veroorzaken, dus moet je prioriteiten aan je taken geven. Zeker wanneer je net een eigen zaak hebt opgestart, lijkt zowat alles van levensbelang. Wees dus streng en beperk je tot een vijftal prioriteiten per dag.

Ook hier bestaat een handige applicatie voor: Wunderlist laat je toe om lijstjes met prioriteiten te maken. Wanneer een taak achter de rug is, mag je ze in de app uitvinken. Niets geeft meer voldoening dan een lege lijst op het einde van de dag.

Verlies tijdens het werk geen tijd door een slechte internetverbinding. Met Bizz All-in heb je op kantoor een onbeperkt maandelijks volume, een mobiel volume naar keuze én je geniet 24/7 technische bijstand.

Wunderlist is beschikbaar voor Android & voor iOS.


4. Verbeter je concentratie

Een checklist met taken is handig, maar nu mag je natuurlijk geen uren besteden aan iets wat veel sneller kan. Onze productiviteit vermindert vaak wanneer onze concentratie niet optimaal meer is. Daarom moet je de Pomodorotechniek eens proberen. Het principe helpt je om aan time management te doen, waardoor je uiteindelijk meer gedaan zult krijgen.

Hoe zit deze techniek in elkaar? Je verdeelt je werk eigenlijk in cycli. Je werkt telkens gedurende 25 minuten, waarna een wekker je verplicht om alles drie minuten neer te leggen. Daarna begin je weer te werken. De vierde pauze mag wat langer duren. Pomodoro Tracker is een applicatie die je helpt om deze techniek op jezelf toe te passen.


5. Neem korte pauzes zonder je schuldig te voelen

Pauze nemen tijdens het werk is hoe dan ook cruciaal om de productiviteit zo hoog mogelijk te houden. En toch vergeten we dit vaak of zouden we ons schuldig voelen wanneer we al dat werk even laten liggen. Zeker als je een hele dag achter je pc zit, is het cruciaal om één keer per uur de benen te strekken. Een wandeling naar de koffiemachine? Zo simpel kan het zijn.

De applicatie Stand Up! kan je er ook aan herinneren wanneer het tijd is voor pauze. Je stelt zelf in om de hoeveel tijd je een signaal wil krijgen.

Stand Up! is beschikbaar voor iOS. De app Stand Up Tracker Reminder is een alternatief voor Android.


6. Sport aan je bureau

Nog een voor de hand liggend middeltje tegen stress: sporten! Van fitness tot yoga, er is niets beter dan beweging om je af te reageren en alle stress los te laten. Maar misschien heb je daar weinig tijd voor? Geen probleem, ook aan je bureau kan je wat oefeningen doen. Daar helpt de website Break Pal je bij.

Je vindt er allerlei oefeningen waarvoor je niet naar de fitnessruimte moet gaan. Wees gerust, geen zware opdrachten waarbij je jezelf in het zweet werkt. Simpele dingen die je helpen om je gedachten even te verzetten.

Break Pal is beschikbaar voor desktop met Windows.


7. Ontkoppel jezelf even volledig

Misschien heb je je smartphone de hele dag nodig, maar als het even kan moet je jezelf toch volledig ontkoppelen. Zo word je tijdens het werk niet afgeleid door apps die je plots iets volstrekt nutteloos te melden hebben. En hoe ironisch het misschien klinkt … ook daar bestaat een app voor.

App Detox, enkel voor Android, schakelt alle apps uit die je tijdens de werkuren niet nodig hebt. Van de sociale media tot een spelletje waar je verslaafd aan bent. En als je je smartphone echt volledig wil negeren, dan kan de app Flipd je toestel gedurende een bepaalde tijd zelfs blokkeren. Je kunt je smartphone in dat geval ook gewoon uitzetten natuurlijk …

App Detox is beschikbaar voor Android. Flipd is beschikbaar voor Android en voor iOS.


8. Ontspan je meteen na de werkuren

Als je tussen het werk en thuis pendelt, krijg je de ideale gelegenheid om je even te ontspannen. Natuurlijk kan je ook op de trein verder werken, maar dit is zo’n moment waarop je stress helemaal kunt loslaten. Lees een boek of luister naar je favoriete muziek …

En als je na een lange dag thuiskomt, zou je met de app Respirelax+ een paar ademhalingsoefeningen kunnen doen. Je zal de stress zo uit je lichaam voelen glijden. Eigenlijk kan je deze app ook overdag gebruiken, bijvoorbeeld voor of na een vergadering of presentatie.

Respirelax+ is beschikbaar voor Android en voor iOS.


9. Masseer de stresspunten van je lichaam

Elke dag een massage? Klinkt heerlijk, maar natuurlijk is dat niet haalbaar. Toch kan je zelf stress verminderen door op bepaalde punten van je lichaam druk uit te oefenen. Zo kan je op een natuurlijke manier relaxen.

Maar hoe begin je daar dan aan? De applicatie Acupressure: Heal Yourself zal je de basis heel eenvoudig uitleggen. Je leert de drukpunten van je lichaam kennen en meer dan 90 technieken helpen je om je spieren te ontspannen.

Acupressure: Heal Yourself is beschikbaar voor iOS.


Weet je wat je nog meer stress kan bezorgen? Een slechte internetverbinding. Met Bizz All-in hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. Je surft onbeperkt op kantoor en kiest zelf je mobiele volume. Toch een probleem? Dan geniet je 24/7 van technische bijstand.

Je belt voorts onbeperkt naar vaste nummers, en 1.000 minuten per maand naar alle gsm’s in België. Ook digitale televisie is in dit pakket inbegrepen, zodat jij je na de werkuren echt volledig kunt ontspannen.

Kies nu jouw Bizz All-in!

Proximus Business

  

Blog topics

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar