De 5 beste gratis apps voor SEO

Gepubliceerd op 14/07/2021 in Start Like A Pro

De 5 beste gratis apps voor SEO

Het optimaliseren van de SEO-score van je bedrijfswebsite is een werk van lange adem. Gelukkig zijn er heel wat hulpmiddelen om daarbij te helpen, waaronder apps. Hieronder vind je enkele van de beste SEO-apps en -extensies.

SEO is een belangrijk onderdeel geworden van je online marketing. Daarom vind je dus ook tal van hulpmiddelen online die helpen om de SEO-score van je site te verbeteren. Soms zijn deze hulpmiddelen betalend, maar er zijn ook gratis toepassingen die je kan installeren.

Hieronder lijsten we enkele gratis applicaties of extensies op die helpen om je SEO-score te optimaliseren.

1. Meta SEO Inspector

Meta SEO Inspector is een gratis extensie, beschikbaar voor Google Chrome. Om de extensie te installeren, klik je eerst op de knop voor extensies rechtsboven in het venster. Open dan het tabje over extensies en zoek naar Meta SEO InspectorNieuw venster in de zoekbalk.

Zodra de extensie is geïnstalleerd, verschijnt er een icoontje van een gloeilamp rechtsboven in het venster. Nu kan je gewoon een pagina van je site openen en de bolletjes van de extensie in de gaten houden. Als er fouten op je pagina's staan, verschijnt er een nummertje naast het bolletje in kwestie. De extensie vertelt zelfs welk type fout zich op de geanalyseerde pagina bevindt. Als alles juist is, verschijnt er een groen bolletje.

Deze extensie is ook ideaal voor het analyseren van de metabeschrijvingen van je pagina's.


2. Page Speed Insight

Als je site te traag is en slecht geoptimaliseerd, is Google geneigd ze te negeren in de zoekresultaten. Gelukkig is er Page Speed Insight, een applicatie die rechtstreeks door Google is ontwikkeld en garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoe werkt het? Het volstaat om naar deze pagina te surfenNieuw venster de url van je site in te geven. In een mum van tijd zal Google je een diagnose geven. Je krijgt een overzicht van wat er mis is en wat er moet worden verbeterd om je website aangenamer te maken voor internetgebruikers. Je hebt hier wel enige computerkennis voor nodig.

Begin je activiteiten als zelfstandige goed met behulp van ons aanbod voor Starters.

Ik ben geïnteresseerd!


3. Screaming Frog

Anders dan bovenstaande apps, is Screaming FrogNieuw venster een toepassing die je op je computer moet installeren. Daarna hoeft je alleen maar de url van jouw site in te vullen en Screaming Frog zal onmiddellijk je site analyseren en je heel wat nuttige info geven.

Zodra de analyse is voltooid, verschijnt er een tabel op het scherm. Klik op een rij van de tabel die overeenkomt met een van de pagina's van je site. Klik vervolgens op het “SERP Snippet”-tabblad in het onderste menu. Nu zie je hoe je website eruitziet in Google. Screaming Frog geeft je enkele tips om de metabeschrijving van de pagina’s te verbeteren. Je krijgt bovendien een overzicht van alle pagina's, zodat je het overzicht kan bewaren. Met de gratis versie heb je alle tools die je nodig hebt.


4. Smartify Image SEO

Wist je dat de afbeeldingen die je op je website zet ook een belangrijke rol spelen in de SEO-score? Zeker als je een webshop hebt. Smartify Image SEONieuw venster is een gratis toepassing die helpt om afbeeldingtags te optimaliseren. Deze tool helpt je dus om een goed alttag te schrijven voor je afbeeldingen.

Alttags zijn bijzonder nuttig om in de zoekresultaten van Google Afbeeldingen te verschijnen. Ook deze tool is bovendien volledig gratis!


5. Woorank

We eindigen het lijstje met Woorank, een tool waarvan de gratis versie al heel wat mogelijkheden biedt. Surf naar deze paginaNieuw venster en geef de URL van je website in. Woorank analyseert nu je website en geeft hem een score op 100. Dankzij handige kleurcodes, groen voor correct, oranje voor verbeterpunten en rood voor grote fouten, kan je gemakkelijk de sterke en zwakke punten ontdekken. Het is een zeer eenvoudige en snelle manier om een eerste diagnose van je website te stellen. De betaalde versie van Woorank biedt uiteraard nog meer informatie en gaat ook dieper op de materie in.

Voor meer tips van onze experts, interessante links of handige tools om je te helpen als Starter, ontdek Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar