×
×

Wat zijn de goede voornemens voor uw zaak

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren04/02/2016

Wat zijn de goede voornemens voor uw zaak
De snelheid waarmee veranderingen en nieuwe ontwikkelingen door de zakenwereld worden opgepikt is soms halsbrekend. Wat staat u te wachten voor 2016? Hoe moet u zich voorbereiden? Begin het nieuwe jaar met de juiste digitale ingesteldheid.
Ban papier, kies de cloud

Het wordt al decennia lang voorspeld, maar nu zou het er echt van kunnen komen: het papierloze kantoor. De grote driver van deze trend is uiteraard de cloud. Meer en meer startende bedrijven worden “cloud only”. Quasi hun volledige infrastructuur zit in de cloud. Ze besparen op archiefkosten en vinden documenten veel makkelijker terug. Ze kunnen er ook zeker van zijn dat gevoelige informatie niet in de verkeerde handen terechtkomt, ondanks het feit dat het bijzonder gemakkelijk is om documenten te delen. Bestaande ondernemingen hoeven uiteraard niet achter te blijven. Onedrive for Business  van Proximus is bijvoorbeeld een ideale manier om op een eenvoudige en voordelige manier met de cloud aan de slag te gaan.

Geef prioriteit aan veiligheid 

Nieuwigheden als de cloud, maar ook de opkomst van webshops en online betalingen en het internet of things, maken dat cyberveiligheid almaar belangrijker wordt. Geen enkele organisatie, klein of groot, fysiek of virtueel, kan het zich nog veroorloven om hier geen aandacht aan te besteden. Stel u voor wat er zou gebeuren als hackers er met uw gevoelige data vandoor gaan, uw internetshop platleggen of uw identiteit misbruiken. Er zijn al voorbeelden van bedrijven die dit soort aanvallen niet overleefd hebben. Zorg dat het u niet overkomt. 

Lever uw pakjes supersnel

Consumenten willen winkelen wanneer het hen uitkomt en ze willen hun bestelling zo snel mogelijk ontvangen, liefst vandaag en ten allerlaatste morgen. Tot nog toe waren het enkel de allergrootste webwinkels die de infrastructuur hadden om aan deze verzuchting te voldoen, maar ook kleinere shops worden steeds meer mee in bad getrokken. Nieuwe diensten als Uber Rush en Amazon Flex geven hen die flexibiliteit en ook heel wat klanten lijken bereid om voor deze customer experience te betalen.  

Laat uw klanten kiezen hoe ze betalen

Wie tot voor enkele jaren online kocht moest bijna de facto een kredietkaart hebben. Die tijden zijn al lang voorbij, het aantal betaalmogelijkheden voor klanten is geëxplodeerd: Bancontact, PayPal, Scashen, Sign2Pay, Google Wallet, Bitcoin,…en er komen er voortdurend bij. Voor de ondernemer komt het er op aan om de vinger aan de pols te houden en de juiste keuzes te maken. Daarnaast mag hij natuurlijk ook niet uit het oog verliezen dat steeds meer mensen zijn winkel via een mobiel apparaat bereiken: ook zij moeten de beste ervaring krijgen. 

Onderneem duurzaam en flexibel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer het exclusieve speelterrein van multinationals. Ook kleinere bedrijven zullen er steeds meer mee te maken krijgen, zo wil de publieke opinie. Milieuvriendelijk werken, aandacht voor mobiliteit en CO2-uitstoot en energiebesparing zijn focuspunten, maar ook de work/life-balance, flexwerken en thuiswerken en zorgen dat werknemers zich goed in hun vel voelen worden steeds belangrijker. Ook in de nog steeds woedende War for Talent worden dit trouwens argumenten om de beste krachten aan te trekken. 

Toon een menselijk gezicht 

Digitaal is dan wel het nieuwe normaal, maar ironisch genoeg wordt net in zulk een wereld het menselijk contact met ondernemingen steeds belangrijker. Elke klant wil zich geapprecieerd voelen en dat gevoel kunnen enkel andere mensen echt duidelijk maken. Zo’n aanpak is ook een uitstekende manier om de klantenvertrouwen te versterken en de merkentrouw aan te scherpen. Schrijf “ouderwetse” manieren van zakendoen als een telefoontje naar uw klanten dus niet te snel af. 

Onze collega’s van Skynet gingen op zoek naar 10 apps om uw goede voornemens waar te maken. U vindt ze hier .

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar